icon

Ako vybudiť manžela so zdravotnými problémami k aktivite?

Včera o 14:03

Ahojte, s manzelom máme 50 rokov, manzel je doma na ID, ma problem s chrbticou, plus ine zdr.problemy, ale ide o to, ze len sedí bud za PC alebo za mobilom. Nikam nechodime, nemame ziadnych priatelov, ziadny zivot. Ani do kina, ani len na kavu uz nechodime. Proste stale pozera do mobilu, to je jeho celodenna aktivita. Od rana, ked sa zobudime, tak len co mu urobim na ranajky, potom mi povie, co by chcel k obedu a to je vsetko. Neviem ci je toto ok, takto som si nepredstavovala nas zivot. Nie je zdravotne tak, ze by uplne nevladal absolutne nic. Len je proste pohodlny. O vsetko ma postarane, takze ani nic nemusí, ale to je asi chyba. Ked mu poviem, ze aspon nieco aby trebars pomohol, tak mi povie, ze nevladze. Snazim sa ho odbremenit od vsetkeho, ale asi to nie je dobre. Zvykol si a spohodlnel. Neviem ako v nom prebudit chut do zivota. Mam mu ten mobil schovat? Ja uz neviem. Deti nemame, ani vlastne nikoho.

Strana
z2
anonym_24c010
Včera o 14:09

@anonym_autor ja by som sa rozviedla .

anonym_22ba9d
Včera o 14:12

Nedokázala by som takto existovať.

crazy_cat_lady
Včera o 14:12

Manzelovi prehovorit do duse.. a ked nepomoze, su rozne skupiny napriklad na fb na cestovanie, turistiku atd.. najdi si kamosky, s ktorymi budes moct ist von na prechadzku, kavu, do kina.. si este mlada nato, aby si sa na dalsich 20 rokov zabetonovala doma

luccys
Včera o 14:16

"Potom mi povie, co by chcel na obed...nic nemusi...nepomaha". Takto nezila ani moja prababka. Teda varila a starala sa o domacnost, ale jej muz urcite nesedel cely den na riti.

luccys
Včera o 14:17
@crazy_cat_lady

Manzelovi prehovorit do duse.. a ked nepomoze, su rozne skupiny napriklad na fb na cestovanie, turistiku atd.. najdi si kamosky, s ktorymi budes moct ist von na prechadzku, kavu, do kina.. si este mlada nato, aby si sa na dalsich 20 rokov zabetonovala doma

@crazy_cat_lady To moze byt kludne aj viac ako 30 rokov.

rozculena
Včera o 14:22

@anonym_autor a ty prečo mu robíš slúžku?!

terezia74
Včera o 14:23

@anonym_autor na čo by mne bol taký chlap ? Nič nespraví? Nič neuvari, o všetko má postarané, iba mobil? Rozviedla by som sa a svoj čas energiu by som dávala tam, kde sa mi to vráti.

anonym_3a0951
Včera o 14:28

No spohodlnel riadne aj zlenivel ja to viem podla seba tiež som rok ID predtým rok PN onkologický pacient a priznám sa tiež som zlenivela ale nie až tak doma porobím co treba keď vladzem ale nedeľa musí byť ze vypadnem z domu mne je dlho chyba mi môj starý život práca atď tiež sme en dvaja deti dospelé nebývajú s nami ale aspoň na tu prechádzku musím ísť aspoň v nedeľu alebo do mesta na návštevu trochu medzi ludi mne to chyba tvojmu mužovi už zrejme nie skus ho vytiahnuť von ide jar niekde spolu na bycikle v lete na kúpalisko možno sa mu to zapáči a potom sam bude chcieť ísť

prasiatko30
Včera o 14:29

A ty okrem toho, ze robis sluzku muzovi co si vala sunky, chodis aj do roboty?

autor
Včera o 14:30

Nejde mi ani tak o to, ze nic doma neurobí, skor to ma ničí, ze nikam nechodime, ze nema ani chut nikam ist von, ci uz na prechadzku, na kavu. Poradíte mi, ako mu "prehovorit do duse?" Nechcem sa hned vyhrazat rozvodom, lebo toto je aj moja chyba, ze som mu dovolila takto zit.

autor
Včera o 14:35
@prasiatko30

A ty okrem toho, ze robis sluzku muzovi co si vala sunky, chodis aj do roboty?

@prasiatko30 pracujem, ano. Z domu, takze sme 24/7 spolu.

colsami
Včera o 14:39

Nic by som mu nevarila. Ak ja pracujem a on zvlada sediet na pc, zvladne aj navarit. Uplne prirodzene by sa staral o chod domacnosti on. Deti mate?

anonym_24c010
Včera o 14:40
@colsami

Nic by som mu nevarila. Ak ja pracujem a on zvlada sediet na pc, zvladne aj navarit. Uplne prirodzene by sa staral o chod domacnosti on. Deti mate?

@colsami píše že nemajú 🙂 tiež by som mu nevarila...keď je toľko na telefóne vie si hádam pozrieť aj recept a navariť niečo..

autor
@colsami

@colsami nemame deti

sissy27

@anonym_autor poznas take to: hovorim muzovi, ze by sme mohli ist k moru a on povedal “uvidime”… neviem co vidi on, ale ja sa pozeram na more z mojej hotelovej izby” 😅
Asi nie, ale mala by si. Nehnevaj sa, tvoj muz hnije doma na gauci prilepeny k telefonu a ty mu spravis ranajky a obed na zelanie?? Ja sa cudujem, ze ma komu hlasit co chce na obed. Preco sa ty nevezmes a nejdes na vylet, zacvicit si, prejst sa, cokolvek, preco sedis doma a cakas na jeho poziadavky, co je toto za zivot? Si k nemu prilepena ako on k svojmu telefonu. Ja by som isla na vylet a zobrala so sebou aj nabijacku od toho telefonu 😂 a prisla o tri dni.

colsami
Včera o 14:42

@anonym_autor cudujem sa ze mu robis sluzku. Respektive takto. Ja nemam problem sa o mojho muza starat a robit mu fullservis a urobim to rada. Ale existuje urcita rovnovaha. Ale toto co Ty popisujes, v tejto situacii a v tomto nastaveni nie je ok. Ved sama vies.... Tak sa mozete jedine porozpravat, ci je sanca a chut viest normalny zivot.

anonym_4a717d
Včera o 14:43

povedz mu, ze nie si stastna, ked to s nim nepohne, zacni konecne zit sama, ako pise v prispevku nado mnou, ked muz povie uvidime, ja som tiez tak uvidela a odletela za zazitkami, toto nepotrebujes a nechces

autor
Včera o 14:47
@anonym_4a717d

povedz mu, ze nie si stastna, ked to s nim nepohne, zacni konecne zit sama, ako pise v prispevku nado mnou, ked muz povie uvidime, ja som tiez tak uvidela a odletela za zazitkami, toto nepotrebujes a nechces

@anonym_4a717d skusim..dakujem.

prasiatko30
Včera o 14:48

Ty asi zarytujes. Fullservice chlapovi co hnije na posteli??? Povedz mi, ze toto je len ftip a ty mas jarne prazdniny a nudis sa. Lebo ak je toto pravda tak blba si ty

autor
Včera o 14:51
@prasiatko30

Ty asi zarytujes. Fullservice chlapovi co hnije na posteli??? Povedz mi, ze toto je len ftip a ty mas jarne prazdniny a nudis sa. Lebo ak je toto pravda tak blba si ty

@prasiatko30 asi som to nechala zajst az moc daleko.

alenka58
Včera o 14:51

@anonym_autor predpokladám že ty pracuješ, takže variť by mal on a upratovať koľko vládze, ak ho máš rada tak s ním daj rozhovor a rovno mu povedz že chceš zmeniť život, deti nemáte čiže buď s ním ak sa "zobudí" alebo bez neho, lebo tot nie je život

si_sa_6
Včera o 14:56

On sa úplne opustil, spohodlnel, nič nemusí, takže rozhodne by som začala tým, že by sa musel doma zapájať. Svoje zdravotné komplikácie len využíva na to, aby nič nemusel.

januska12323
Včera o 15:02

Ako si si naučila tak máš. Namiesto opýtania sa čo by si mladý pán želal na obed mu strč do ruky varechu a kuchársku knihu a ty choď spokojne pracovať. Čo navarí to bude na obed.

lentakyterapeut
Včera o 15:05

@anonym_autor pokial nie si hlupa zacni od seba. Ak hnije nechaj ho hnit. Nerob sluzku a zacni bez neho. OSLOBOD SA TY ! Urob si prvy vylet. Kludne aj sama, alebo zapni inernet a hladaj skupiny. Turisticke, alwbo cokolvek co urobi stastnu teba. Ked uvidi ze si stastna rozhodne sa bud pridat k tebe alebo dalej hnit. Vtedy ale dava jasne najavo ze ty si iba sluzka.

jogy1984
Včera o 15:09

Asi ani intímne nežijete

anonym_44ae9e
Včera o 15:12

@anonym_autor je pohodlný a bude to už len horšie.Este to je znásobené tým, že pracujes z domu a pobehujes okolo neho.Ritku mu netreba utierať?🤣zobud sa v dobrom to myslím každý deň podvečer na prechádzku, ťahaj ho do aktivít.Toto je veľmi zle čo píšeš.Vy máte čas iba pre seba a nijako ho neviete využiť.Toto je prežívanie zo dňa na deň.Prekvap ho tým, že mu povieš, že ti takyto život nevyhovuje a, keď sa nezmení ukončis to.

anonym_ecf045
Včera o 15:17

Však nech navarí on.
Máme podobný život.
Sedíme doma s postihnutým dieťaťom. Mnž. chodí do práce, ja som doma. Príde z práce, vymeníme sa pri dieťati a takto to točíme deň čo deň. Už roky.

minenkaa
Včera o 15:23
@anonym_autor

Nejde mi ani tak o to, ze nic doma neurobí, skor to ma ničí, ze nikam nechodime, ze nema ani chut nikam ist von, ci uz na prechadzku, na kavu. Poradíte mi, ako mu "prehovorit do duse?" Nechcem sa hned vyhrazat rozvodom, lebo toto je aj moja chyba, ze som mu dovolila takto zit.

@anonym_autor a prečo nejdes sama ,s kamarátkou

viestta
Včera o 15:28
@anonym_autor

@anonym_autor vsak ho nechaj doma a chod sama. Nie je na tom nic divne ak dospela zena sama zajde na prechadzku, do kina, divadla, na vystavu alebo na kupalisko, alebo na kavu do kaviarne. Dokonca mozes ist sama aj na vylet, dovolenku alebo do kupelov. Uz davno neplati, ze vydata zena ma chodit von len v sprievode svojho zakoniteho. Nemusis s nim doma sediet, zi svoj zivot. Uz davno si sa mala zdvihnut a ist, necakat kym sa on zdvihne z gauca a pojde s tebou.

autor
Včera o 15:30
@anonym_ecf045

Však nech navarí on.
Máme podobný život.
Sedíme doma s postihnutým dieťaťom. Mnž. chodí do práce, ja som doma. Príde z práce, vymeníme sa pri dieťati a takto to točíme deň čo deň. Už roky.

@anonym_ecf045 Ako to zvladas psychicky? Ty to mas o to horsie, ked mas chore dieta. Co tu ja vyplakavam..

Strana
z2