Ako vychádzate so svatovcami?
Len tak, pre aujimavost. Ako vychadzate s rodicmi priatela/priatelky vasej dcery/syna?
Alebo, ak su zosobaseni, tak so svatovcami.
@anonym_autor no bude to ťažké
Nekontaktujú sa, čiže nemajú žiadny vzťah
Ja svatovcov este nemam. Moja mama moju svokru neznasa.
Naši si sadli. Takže super vychádzajú
S rodičmi nevesty vychádzame super, dokonca máme lepšie vzťahy ako s vlastnými súrodencami.
S rodičmi zaťa sa nestretávame vôbec, vôbec sa ani nerozprávame.
Výborne.
@anonym_autor , zo svatovcami - len pozdravy k meninám, narodeninám, veľká noc a vianoce. Osobné stretnutia nemáme.
myslím že to bude problém. nech to už bude ktokoľvek
S rodičmi nevesty vychádzame super, dokonca máme lepšie vzťahy ako s vlastnými súrodencami.
S rodičmi zaťa sa nestretávame vôbec, vôbec sa ani nerozprávame.
@mojedetiaja od coho to zavisi, ze s jednymi super vztahy a s druhymi sa nestretavate? Od veku, vzdialenosti, zalub, rozlicnaj povahy? Neziaria deti na seba? Ako to bude s vnucatami? Na koniku je tema ohladne vztahu vnucat a starych rodicov
@anonym_68871e preco mas pocit, ze to bude problem?
@anonym_68871e to ste taki neznasanlivi?
Naši rodičia spolu vychádzajú super, často si navzájom pomáhajú, samozrejme na sviatky si zavolajú, máme dobré vzťahy navzájom.
moji rodicia mali so svatovcami len formalny vztah, videli sa dokopy mozno 3x, z toho 1 krat na svadbe. maximalne telefonicky sem si zapriali k meninam. urcite ulohu zohrala aj vzdialenost.
Ja mam len mamu, manzel oboch rodicov. Obcas si zavolaju, byvaju od seba 100 km. Ja s manzelom sme v zahranici.
@anonym_autor moja mama so svokrou bývajú v jednom paneláku,len v iných vchodoch. Maximálne sa pozdravia a to je všetko. Nebolo to tak stále,ale moja svokra je čudák.....
@anonym_autor ja spriatelkymi dobre.
Ona s mojou mamou dobre
S mojim otcom len tak zo slušnosti sa baví.
@anonym_autor ja spriatelkymi dobre.
Ona s mojou mamou dobre
S mojim otcom len tak zo slušnosti sa baví.
@misanthropicdann vies kto je to svat a svatka?
Moji majú veľmi neutrálny vzťah ale to len preto, že svokra je diplomatka a moja mama egocentrická osoba, bez štipky pokory, ktorá vie vždy všetko najlepšie. Nebyť diplomatickej svokry asi sa ani nepozdravia.
@misanthropicdann vies kto je to svat a svatka?
@minenkaa svokrovci tvojich detí, vzťahovo ku tebe ,napr.zaťova mama je tvoja svatka
@mojedetiaja od coho to zavisi, ze s jednymi super vztahy a s druhymi sa nestretavate? Od veku, vzdialenosti, zalub, rozlicnaj povahy? Neziaria deti na seba? Ako to bude s vnucatami? Na koniku je tema ohladne vztahu vnucat a starych rodicov
@anonym_autor Možnože preto, lebo tí svatovci s ktorými si nerozumieme si myslia, že sú "niečo viac ako my". Majú úplne iné záujmy aj životné priority.
Prečo by vzťah medzi nami a svatovcami mal mať nejaký význam na naše vzťahy k vnúčatam. Vnúčata predsa žijú so svojimi rodičmi a nie so svatovcami. Vnúčatá milujeme rovnako a venujeme sa rovnako, medzi vnúčatami nerobíme žiadny rozdiel. To už tu pletieš niečo úplne iné.
@anonym_a80607 svatovci, ty cap
@anonym_autor Možnože preto, lebo tí svatovci s ktorými si nerozumieme si myslia, že sú "niečo viac ako my". Majú úplne iné záujmy aj životné priority.
Prečo by vzťah medzi nami a svatovcami mal mať nejaký význam na naše vzťahy k vnúčatam. Vnúčata predsa žijú so svojimi rodičmi a nie so svatovcami. Vnúčatá milujeme rovnako a venujeme sa rovnako, medzi vnúčatami nerobíme žiadny rozdiel. To už tu pletieš niečo úplne iné.
@mojedetiaja u nas sa moji stari rodicia (rodicia mojich rodicov) stretavali na narodeniny nas - vnucat a na jubileach. S maminou mamou sme boli v castejsom kontakte, lebo byvala blizko nas.
Citala som temu o vnucatach a starych rodicov, ja si neviem predstavit, ze napr. budem mat problemy s buducim zatom a nevestou. Preto som sa pytala na vztahy so svatovcami, pretoze rodicia vychovavaju svoje deti, ktore sa vzajomne najdu, maju svoje deti. A ako pises, vztahy medzi svatovcami by nemali ovplyvnovat vztahy k vnucatam. Ani neovplyvnuju
To mi len tak napadla tato tema, ze aky je svet, ako sa vyvija buducnost. Je to individualne od rodiny k rodine. V sucasnosti aj vzdialenost zohrava svoju rolu. A zaneprazdnenost. Stretavanie sa asi len na jubileach, posielanie si pozdravov. Ja by som bola rada, keby pri narodeninach buducich vnucat sa ich stari rodicia stretavali. Neviem, ci je to realne. A ci to ma vobec vyznam. Ja ako dieta som bola rada, ked moje babky a dedko boli pokope. Citila som taku slavnostnu atmosferu. Este sa to "nosi"?
Mam uz dost rokov a nepamatam rodinu, kde by sa svatovci stretavali. Skor to je moda poslefnych 10-15 rokov.
Nestretavame sa lebo sa nepozname a po svadbe to tak asi na 90% ostane.
Moji rodičia s mojimi svokrovcami majú formálny vzťah. Nestretávajú sa bežne, ani si teda nepíšu k sviatkom. Volajú si len vo veľmi, veľmi výnimočných situáciách (napríklad keď som bola v pôrodnici s druhorodenou a riešili staršiu). Rešpektujem to. Nesadli si. Ale nerobia problémy. Keď majú naše deti oslavy, stretneme sa všetci naraz. A som rada, že oni rešpektujú moje rozhodnutie, aby neboli naše deti o nich ukrátené (presne ako píšeš).
Manželov brat má svokrovcov a tí sa stretávajú nonstop. Kávičky, výlety, dovolenky. Nebudem ti klamať, je mi to ľúto, ale to si musím spracovať ja sama. Nie oni. Môj vzťah k švagrovi zostal rovnaký (lebo sme s manželom dlho spolu - predtým ako bol so švagrinou), ale so švagrinou nemám veľmi veľa spoločných tém. Možno je to aj kvôli tomu, že svokrovci s nimi spolu trávia ako rodiny oveľa viac času = viac spoločných tém.
Nepoznaju sa :D sme spolu 12 r
Moji rodičia sa s mojou svokrou nestretávajú, ona býva v zahraničí. Posielajú si pohľadnice k narodeninám a na Vianoce. Keď ideme k svokre, tak jej moji rodičia pošlú nejakú sladkosť a ona zasa pošle na opátku niečo im. Rozprávali sa asi trikrát v živote, prvý raz na svadbe.

Moji rodičia výborne. Vždy sa radi vidia navzájom.