icon

Ako vychádzate so svatovcami?

12. feb 2026

Len tak, pre aujimavost. Ako vychadzate s rodicmi priatela/priatelky vasej dcery/syna?
Alebo, ak su zosobaseni, tak so svatovcami.

Strana
z2
koniarova
12. feb 2026

Moji rodičia výborne. Vždy sa radi vidia navzájom.

minenkaa
12. feb 2026

@anonym_autor no bude to ťažké

anonym_63f6f3
12. feb 2026

Nekontaktujú sa, čiže nemajú žiadny vzťah

anonym_bd4452
12. feb 2026

Ja svatovcov este nemam. Moja mama moju svokru neznasa.

anonym_f3f681
12. feb 2026

Naši si sadli. Takže super vychádzajú

mojedetiaja
12. feb 2026

S rodičmi nevesty vychádzame super, dokonca máme lepšie vzťahy ako s vlastnými súrodencami.
S rodičmi zaťa sa nestretávame vôbec, vôbec sa ani nerozprávame.

anonym_0df618
12. feb 2026

Výborne.

madla60
12. feb 2026

@anonym_autor , zo svatovcami - len pozdravy k meninám, narodeninám, veľká noc a vianoce. Osobné stretnutia nemáme.

anonym_68871e
12. feb 2026

myslím že to bude problém. nech to už bude ktokoľvek

autor
13. feb 2026
@mojedetiaja

S rodičmi nevesty vychádzame super, dokonca máme lepšie vzťahy ako s vlastnými súrodencami.
S rodičmi zaťa sa nestretávame vôbec, vôbec sa ani nerozprávame.

@mojedetiaja od coho to zavisi, ze s jednymi super vztahy a s druhymi sa nestretavate? Od veku, vzdialenosti, zalub, rozlicnaj povahy? Neziaria deti na seba? Ako to bude s vnucatami? Na koniku je tema ohladne vztahu vnucat a starych rodicov

autor
13. feb 2026
@anonym_68871e

@anonym_68871e preco mas pocit, ze to bude problem?

anonym_d81cea
13. feb 2026
@anonym_68871e

@anonym_68871e to ste taki neznasanlivi?

vkatush
13. feb 2026

Naši rodičia spolu vychádzajú super, často si navzájom pomáhajú, samozrejme na sviatky si zavolajú, máme dobré vzťahy navzájom.

anonym_849916
13. feb 2026

moji rodicia mali so svatovcami len formalny vztah, videli sa dokopy mozno 3x, z toho 1 krat na svadbe. maximalne telefonicky sem si zapriali k meninam. urcite ulohu zohrala aj vzdialenost.

vilma7
13. feb 2026

Ja mam len mamu, manzel oboch rodicov. Obcas si zavolaju, byvaju od seba 100 km. Ja s manzelom sme v zahranici.

blancheporte
13. feb 2026

@anonym_autor moja mama so svokrou bývajú v jednom paneláku,len v iných vchodoch. Maximálne sa pozdravia a to je všetko. Nebolo to tak stále,ale moja svokra je čudák.....

misanthropicdann
13. feb 2026

@anonym_autor ja spriatelkymi dobre.
Ona s mojou mamou dobre
S mojim otcom len tak zo slušnosti sa baví.

minenkaa
13. feb 2026
@misanthropicdann

@anonym_autor ja spriatelkymi dobre.
Ona s mojou mamou dobre
S mojim otcom len tak zo slušnosti sa baví.

@misanthropicdann vies kto je to svat a svatka?

anonym_e919c0
13. feb 2026

Moji majú veľmi neutrálny vzťah ale to len preto, že svokra je diplomatka a moja mama egocentrická osoba, bez štipky pokory, ktorá vie vždy všetko najlepšie. Nebyť diplomatickej svokry asi sa ani nepozdravia.

mnamko
13. feb 2026
@minenkaa

@misanthropicdann vies kto je to svat a svatka?

@minenkaa svokrovci tvojich detí, vzťahovo ku tebe ,napr.zaťova mama je tvoja svatka

mojedetiaja
13. feb 2026
@anonym_autor

@mojedetiaja od coho to zavisi, ze s jednymi super vztahy a s druhymi sa nestretavate? Od veku, vzdialenosti, zalub, rozlicnaj povahy? Neziaria deti na seba? Ako to bude s vnucatami? Na koniku je tema ohladne vztahu vnucat a starych rodicov

@anonym_autor Možnože preto, lebo tí svatovci s ktorými si nerozumieme si myslia, že sú "niečo viac ako my". Majú úplne iné záujmy aj životné priority.
Prečo by vzťah medzi nami a svatovcami mal mať nejaký význam na naše vzťahy k vnúčatam. Vnúčata predsa žijú so svojimi rodičmi a nie so svatovcami. Vnúčatá milujeme rovnako a venujeme sa rovnako, medzi vnúčatami nerobíme žiadny rozdiel. To už tu pletieš niečo úplne iné.

anonym_a80607
Autor odpoveď zmazal
anonym_fd19ea
13. feb 2026
@anonym_a80607
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a80607 svatovci, ty cap

autor
13. feb 2026
@mojedetiaja

@anonym_autor Možnože preto, lebo tí svatovci s ktorými si nerozumieme si myslia, že sú "niečo viac ako my". Majú úplne iné záujmy aj životné priority.
Prečo by vzťah medzi nami a svatovcami mal mať nejaký význam na naše vzťahy k vnúčatam. Vnúčata predsa žijú so svojimi rodičmi a nie so svatovcami. Vnúčatá milujeme rovnako a venujeme sa rovnako, medzi vnúčatami nerobíme žiadny rozdiel. To už tu pletieš niečo úplne iné.

@mojedetiaja u nas sa moji stari rodicia (rodicia mojich rodicov) stretavali na narodeniny nas - vnucat a na jubileach. S maminou mamou sme boli v castejsom kontakte, lebo byvala blizko nas.
Citala som temu o vnucatach a starych rodicov, ja si neviem predstavit, ze napr. budem mat problemy s buducim zatom a nevestou. Preto som sa pytala na vztahy so svatovcami, pretoze rodicia vychovavaju svoje deti, ktore sa vzajomne najdu, maju svoje deti. A ako pises, vztahy medzi svatovcami by nemali ovplyvnovat vztahy k vnucatam. Ani neovplyvnuju

autor
13. feb 2026

To mi len tak napadla tato tema, ze aky je svet, ako sa vyvija buducnost. Je to individualne od rodiny k rodine. V sucasnosti aj vzdialenost zohrava svoju rolu. A zaneprazdnenost. Stretavanie sa asi len na jubileach, posielanie si pozdravov. Ja by som bola rada, keby pri narodeninach buducich vnucat sa ich stari rodicia stretavali. Neviem, ci je to realne. A ci to ma vobec vyznam. Ja ako dieta som bola rada, ked moje babky a dedko boli pokope. Citila som taku slavnostnu atmosferu. Este sa to "nosi"?

natalka13
14. feb 2026
@anonym_a80607
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a80607 a totok bolo ako myslene?

natalka13
14. feb 2026

Mam uz dost rokov a nepamatam rodinu, kde by sa svatovci stretavali. Skor to je moda poslefnych 10-15 rokov.
Nestretavame sa lebo sa nepozname a po svadbe to tak asi na 90% ostane.

nikolka232
14. feb 2026

Moji rodičia s mojimi svokrovcami majú formálny vzťah. Nestretávajú sa bežne, ani si teda nepíšu k sviatkom. Volajú si len vo veľmi, veľmi výnimočných situáciách (napríklad keď som bola v pôrodnici s druhorodenou a riešili staršiu). Rešpektujem to. Nesadli si. Ale nerobia problémy. Keď majú naše deti oslavy, stretneme sa všetci naraz. A som rada, že oni rešpektujú moje rozhodnutie, aby neboli naše deti o nich ukrátené (presne ako píšeš).
Manželov brat má svokrovcov a tí sa stretávajú nonstop. Kávičky, výlety, dovolenky. Nebudem ti klamať, je mi to ľúto, ale to si musím spracovať ja sama. Nie oni. Môj vzťah k švagrovi zostal rovnaký (lebo sme s manželom dlho spolu - predtým ako bol so švagrinou), ale so švagrinou nemám veľmi veľa spoločných tém. Možno je to aj kvôli tomu, že svokrovci s nimi spolu trávia ako rodiny oveľa viac času = viac spoločných tém.

anonym_945a23
14. feb 2026

Nepoznaju sa :D sme spolu 12 r

anonym_58f69e
14. feb 2026

Moji rodičia sa s mojou svokrou nestretávajú, ona býva v zahraničí. Posielajú si pohľadnice k narodeninám a na Vianoce. Keď ideme k svokre, tak jej moji rodičia pošlú nejakú sladkosť a ona zasa pošle na opátku niečo im. Rozprávali sa asi trikrát v živote, prvý raz na svadbe.

Strana
z2