icon

Ako vyplniť čas po rozchode po 15 rokoch?

28. jún 2025

Ahojte, rozišla som sa s priateľom po 15tich rokoch. Rozmýšľam ako vyplniť čas a samotu. Veľa koníčkov sme mali spoločných. Čo by ste mi teraz poradili, čo robiť? Žiaľ kamarátov sme mali skôr jeho kamarátov. Moji sa postupne odsťahovali mimo mesto alebo SR, čiže ostala tu iba jedna kamoška so 4 deťmi, ktorá žiaľ nemá na mňa čas. A možno ani nechce, lebo má vo svojom okolí mamičky a tie su jej bližšie. Takže rozmýšľam, ako nerozmýšľať nad blbosťami. Chcem začať pravidelne cvičiť, možno sa prihlásim na nejaký jazykový kurz, prípadne čo by ste mi odporúčali? Chcem sa o seba začať viac starať, aj tak vnútorne. Môj problém je ten, že ja po práci som veľmi unavená a nevládzem cvičiť. Na druhej strane som skúšala cvičiť ráno, ale keď vstávam o piatej, a cvičím o šiestej v posilke, tak o 12.00 som už veľmi unavená. Cvičila som takto dlho, čiže to nie je o tom, že si telo zvykne. Cez deň som od 8.00 do 17.00 v práci. Ako si ešte vyplniť čas?

ukgirls
28. jún 2025

yoga alebo pilates je skvely ... zisti si co je vo tvojom okoli ... mozno vikndove turistiky -pozri skupiny na fb .. kurzy varenia, alebo ricne prace..alebos avzdelavat ... su aj zajazdu po slovensku a nechodia tam len babky .. take tie jednodnove vylety

autor
28. jún 2025
@ukgirls

yoga alebo pilates je skvely ... zisti si co je vo tvojom okoli ... mozno vikndove turistiky -pozri skupiny na fb .. kurzy varenia, alebo ricne prace..alebos avzdelavat ... su aj zajazdu po slovensku a nechodia tam len babky .. take tie jednodnove vylety

@ukgirls na jogu som mala vlastnu trenerku. Asi pol roka. Obdivujem ludi, ktory to cvicia, ale ja som clovek netrpezlivy a dost energicky, na mna je to prilis pomale. Zase jumping nemozem a kruhovy trening nezvladnem.

domkakvet
28. jún 2025

Kazdy den si mozes nieco navarit do prace, usetris aj peniaze, cvicit mozes cez vikend, mozes radit ludom na konovi.

marcellka32
29. jún 2025

Malovanie, plávanie, varenie/pečenie, čítanie, ...netušíme čo ťa bavj

autor
29. jún 2025
@marcellka32

Malovanie, plávanie, varenie/pečenie, čítanie, ...netušíme čo ťa bavj

@marcellka32 ďakujem krásne. Ja sa doma viem zabaviť. Čítam, píšem, pozerám filmy, cvičím. Problém je, že som sama a tým pádom robím tzv. overthinking a to nechcem. Potrebujem ísť medzi ľudí a socializovať sa. Čo pre mňa človeka výrazne introvertného človeka s prvkami agorafóbie je problém. Preto bolo pre mňa utrpenie chodiť cvičiť do fitka - chodila som ráno o 6.00 keď tam neboli ľudia. Preto som mala vlastnú trénerku jógy, lebo som mala problém cvičiť v skupine i keď len 7 ľudí. A rozmýšľam ako sa socializovať, keď sa neviem socializovať...

lenusiatko
29. jún 2025

A nejake dobrovolnictvo by ta nebavilo? Deti, stari ludia, nemocnica, zvierata. Cloveku hrabe, ked robi stale iba pre seba a nevidi v tom celkom zmysel.

priscilla07
29. jún 2025

Pes je ideálny parťák, a spoznáš iných psíčkarov a prinúti Ťa chodiť von. Prípadne mačička.

autor
29. jún 2025
@priscilla07

Pes je ideálny parťák, a spoznáš iných psíčkarov a prinúti Ťa chodiť von. Prípadne mačička.

@priscilla07 ani, ani bohuzial nemozem, som v prenajme, teda musim respektovat rozhodnutie majitela.

motylik2559
29. jún 2025

Ahoj, ked nezvladas cvicit napr vo fitku a joga ti pomala, lebo si energicka trosku sa mi to bije,ze ked si energicka nevladzes...ale nejdem to sudit, kazdy to citi inak. Mozno by si teda mohla skusit beh alebo aj bike. Tam si urcujes tempo pri oboch sama. Mozes striedat beh s chodzou napriklad a pri behu si das len taky klus, pri bike detto mozes striedat a zacni kratsimi vzdialenostami🙂 Potom co mi este napada, mna po rozchode velmi bavilo malovanie podla cisel, tam som tak zamestnala hlavu,ze mi myslienka na ex ani nedosla-skus pozriet zuty.sk alebo ak sa chces aj socializovat kamoska po rozchode isla na kurz malovania -obe mame krasne obrazy a ona sa tam aj zoznamila so zenou a stali sa z nich kamosky🙂 Pripadne vybehni do prirody, niekam na turistiku, alebo len do lesa sa poprechadzat a povnimaj ten klud (kludne aj s niekym).

motylik2559
29. jún 2025

Jaj a este mi napadla taka vec, ze ked nemozes mat zvieratko, tak kludne behni do utulku pre psikov, neviem odkial si ale ja som chodila nejaky cas dobrovolne vencit v utulku na Poliankach v BA a aj tam sa vies zoznamit🙂a spravis aj dobru vec zaroven (ja som si odtial aj vzala psika ale ja mam svoje byvanie, ale nejaky cas som tam chodila len vencit a vzdy som mala z toho skvely pocit).

autor
29. jún 2025
@motylik2559

Jaj a este mi napadla taka vec, ze ked nemozes mat zvieratko, tak kludne behni do utulku pre psikov, neviem odkial si ale ja som chodila nejaky cas dobrovolne vencit v utulku na Poliankach v BA a aj tam sa vies zoznamit🙂a spravis aj dobru vec zaroven (ja som si odtial aj vzala psika ale ja mam svoje byvanie, ale nejaky cas som tam chodila len vencit a vzdy som mala z toho skvely pocit).

@motylik2559 to chodím, každý týždeň, vždy v sobotu, ale to sme chodili aj predtým s partnerom. Nosím tam staré deky, vankúše apd. A plus granulky pre psíkov. Aj do mačacej kaviarne chodím, aj do DSS pozrieť seniorov raz do mesiaca. Len hľadám čím si zaujať hlavu. Asi sa prihlásim na PhD.

motylik2559
29. jún 2025
@anonym_autor

@motylik2559 to chodím, každý týždeň, vždy v sobotu, ale to sme chodili aj predtým s partnerom. Nosím tam staré deky, vankúše apd. A plus granulky pre psíkov. Aj do mačacej kaviarne chodím, aj do DSS pozrieť seniorov raz do mesiaca. Len hľadám čím si zaujať hlavu. Asi sa prihlásim na PhD.

@auror tie utulky ma este napadli ako doplnok🙂 a to malovanie by ta nebavilo? pri tom fakt vypnes, su aj kurzy malovania ako som pisala🙂 alebo aj doma mozes. pripadne ten beh a bike? No kazdopadne napadov tu mas, postupne poskusaj co ti bude vyhovovat🙂 Drzim palce

autor
29. jún 2025
@motylik2559

@auror tie utulky ma este napadli ako doplnok🙂 a to malovanie by ta nebavilo? pri tom fakt vypnes, su aj kurzy malovania ako som pisala🙂 alebo aj doma mozes. pripadne ten beh a bike? No kazdopadne napadov tu mas, postupne poskusaj co ti bude vyhovovat🙂 Drzim palce

@motylik2559 malovanie ma nebavi, to radsej pisem a citam. Beh a bike nemozem. Skor pilates, joga, SM.

motylik2559
29. jún 2025
@anonym_autor

@motylik2559 malovanie ma nebavi, to radsej pisem a citam. Beh a bike nemozem. Skor pilates, joga, SM.

@autor Ok, ty vies🙂 uviedla som priklady. Sama si uz zober aj od inych co ano a co nie🙂

margotka17
30. jún 2025

Miesto cvičenia spoločenské tance či ľudové. Tancom sa tiež formuje postava, spevnia svaly a je to také od srdca, nenuteny "šport" 🫣. Možno k tomu bicykel a príroda. Popri tanci prídeš aj k novým kamaratstvam, čo ti určite prospeje 👍.

natiblaskova
30. jún 2025

Zumba? Knihy? Aj keď ste mali viac menej jeho kamarátov, neznamená to,že tvoji za tie roky neboli. Vyber si z toho kocku čo ti bola najviac simpaticka a choď von s ňou

autor
30. jún 2025

Dievčatá super, ale ja som introvert, čiže pre mňa také tie tipy zumba, tance, ľudovky, country sú masaker. Ja som voľakedy aj súťažne tancovala v detstve, ale nechala som to práve kvôli tomu, že som neskutočne trpela a nie som kolektívny typ. Necítim sa tam dobre a nebudem tam chodiť, nezvládnem to. Mala som zranené nohy a som po operácii - čiže bicykel, turistiky a veľmi namáhavé veci na nohy nezvládnem, aj keby som chcela. Mne by stačila jedna dobrá kamarátka alebo dobrý kamarát a som safe.

gabrielladan
3. júl 2025

Ahoj, tak kľudne písanie, čítanie, môžeš chodievať do spolku niečo s knihami, alebo kúpiť si nejaké hry doma....napr.playstation? Nejaké vzdelávanie,kurzy hocičoho, čo ťa zaujíma,ja som bola na grafike 😊 ak by si chcela kľudne môžeme zájsť do útulku spolu. Mám odtiaľ psíka doma ale rada tam chodím.