icon

Ako vysvetliť manipulujúcemu otcovi, že nemám záujem?

29. aug 2024

S otcom máme zlé vzťahy (podľa neho je ale všetko v poriadku). Ide o to že je to manipulátor (podľa mojej psychiatricky, ku ktorej chodim kvôli nemu). Vždy ma len urážal, podceňoval, manipuloval, vravel, aká som škaredá (čoz je pravda, ale bolí to počuť od blízkeho),... Najlepšie mu ale vždy šlo manipulovať. Každého stiahol na svoju stranu. Čiže keďi nadaval, ja som bola vždy ticho, prípadne som odišla. Potom som zistila že ten človek vravel inému clenovi rodiny že aká som zlá ze sa s ním nebavím a dokonca pri tom aj plakal. Zlá som z toho ostala samozrejme ja, že ja som tá ktorá nekomunikuje s rodičom. Áno, nekomunikujem, prípadne odpoviem jednoslovne lebo po tom všetkom mňa ten človek už nezaujíma. Som zlá, ale je mi jedno ak tu zajtra už nebude. Každý jeden den sa cítim akoby som mala kameň v žalúdku. Keď som sa odsťahovala, viac veci sa samozrejme zlepsilo, stihol ma samozrejme v dedine poohovarat kade to šlo, bohužiaľ stala sa mi zlá vec a musela som sa sem dočasne vrátiť. Všetko si platím sama, cez víkendy keď nepracujem a je takto teplo tak sa vyspím aj na lúke len aby som si psychikcy oddýchla a ušetrila peniaze.
Chcem od vás radu ako tomu človeku vysvetliť že ja sa s ním už nechcem baviť, max ho pozdraviť ale neviest žiadny dialóg. Už som mu to veľakrát vysvetľovala a ja na rozdiel od neho nekricim ale vysvetľujem normálne. Keď som byvala inde, chodili by smsky od zmanipulovaných surodencov že ako sa to správam atď že mam sa s ním stretávať že je to rodič... Lenže oni sú strašne veriaco založení, berú to tak že tá úcta tam ma byt. Nenávidím svoj život mebavi ma jedine vdaka comu fungujem su lieky

rozculena
29. aug 2024

manipulátorovi a debilovi nevysvetlíš N I Č. Jediné riešenie je odísť a spáliť za sebou mosty-zablokovať všade a nereagovať ani na súrodencov..........iné rady tu nečakaj.

alickapusinka
29. aug 2024

TY navštevuješ psychiatričku a vrátila si sa k nemu bývať.Si tak naivna že si nechaš psychický zničiť zdravie.Mlada žena ja by som sa odsťahovala na druhý koniec republiky všetko odstrihla.A zemnila čislo zamestnanie a nikdy by som nechcela vydieť nikoho ani súrodencov.Tiež narušení jedinci ked sa dajú dospelaci mainpulovať jedným rodičom.A teraz čo ak je to tvoj rodič čudujem sa Ti že si nespalila mosty ale radšej si psychický chora že musieš navštevovať psychiatričku.Si strašne naivna a nechaš zo sebou robiť čo chce otec.

januska12323
29. aug 2024

Kým tam budeš bývať nič sa nezlepší. Píšeš, že pracuješ tak si našetri, nájdi podnájom a zakyvaj na rozlúčku. Zablokuj si ho aj súrodencov keď treba a ži si ako chceš.

autor
29. aug 2024

Áno, máte pravdu, za pár dní už tu nebudem.

0silvia0
29. aug 2024

To je najvacsia zivotna lekcia byt za darebaka. Jednoducho prijmi od otca a pribuznych fakt, ze si pre nich darebak a cierna ovca rodiny. S tymto prijatim sa ti bude lepsie fungovat. A odid...

cimage
29. aug 2024

Pomoze odist co najdalej a nereagovat na nikoho z okolia. Moze ti byt jedno kto si co mysli a rozprava o tebe. Ty vies aka si, zacni od zaciatku a nevracaj sa spat.

mojemenonikto
29. aug 2024

Rodičov a súrodencov si nevyberieš, ale priateľov áno. Nájdi si okruh priateľov, ktorí ťa budú mať radi a budú ťa rešpektovať a minimalizuj vzťahy s rodinou, keď ťa to tak ničí. Nikto si nezaslúži brať prášky kvôli drbnutémi rodičovi. Je celkom možné, že po čase sa to trochu urovná, ale ty sa sústreď najmä na seba a ako som hovoril, pracuj na vzťahoch mimo rodiny.

mantilka
31. aug 2024

Obklop sa ľuďmi, ktorí sú k tebe dobri.Staci pár ľudí o ktorých sa môžeš oprieť. Keď ti rodina ubližuje....odíď. Presťahuj sa ďaleko, pracuj, venuj sa koníčkom a nájdi si priateľov. Každý sme iní, pozri nemusíš byť krásna aby si zaujala. Krása je relatívny pojem. Sú ženy, ktoré nie sú pekné a majú krásnych mužov....lebo zaujali
Želám ti veľa lásky a radosti ♥️. Po boku vždy dobrých priateľov ♥️