icon

Ako zapadnúť do komunity na dedine?

8. apr 2024

Žijeme s mužov v na dedine (asi 7-800obyvateľov) aj napriek tomu že tu žijem od narodenia cítim sa byť cudzia, určitým spôsobom vyčlenená z kolektívu. Ich výrazom cezpoľná, moja prababka pochádza odtiaľto, ale vydala sa do susedného okresu, a vrátila sa sem už ako vydatá žena. Mala veľmi divnú povahu, niekto ju nemal rád, ani o mňa ako ako prvé pravnúča sa vôbec nezaujímala.Ani sa dedko s babkou s ňou nemali dobré vzťahy ale nikdy o nej nehovorili, nikdy sme tam nechodili, druhú prababku sme navštevovali pravidelne.
Miestny sú rozdelení na dva tábory podľa vierovyznania, mladých ľudí tu nie je moc. Nikoho nového do svojich kruhov nepustia. Aj keď sa nejaká mladá baba sem nasťahuje-vydá , kočíkujeme spolu deti, snažím sa s ňou skamaráť, volám ich k nám aby sa detičky spolu zahrali po čase sa každá odmlčí. Boli to tak aj pri prvej aj pri druhom. V dedine je ihrisko iba na dvore mš,zš. Muž spravil pieskovisko, máme hojdačky, šmýkačku, v lete bazénik. Občas chodíme do mesta, ale chodí málo busov, niekedy sa nenájde nikto by s kočíkom pomohol.
Už naozaj neviem kde robím chybu. Ako by som vedela medzi ne zapadnúť? Podarila sa vôbec niekomu do takejto komunity zapadnúť? Prerobili sme dom po starých rodičoch, nemám v pláne zdupkať

zmrzlinka2021
8. apr 2024

Ak su ludia v danej dedine divni, nezapadnes. Su také dediny, hlavne v zaostalych regionoch, kde su silne zadupeni ludia, je tam vysoky vekovy priemer. Cim viac sa budes snazit, tym viac budes odmietana.

vilma7
8. apr 2024

Takých dedín je veľa a nie len v starých regiónoch, svokra hyva v okrese BB a je tam podobná mentalita ľudí.

zmrzlinka2021
8. apr 2024

@vilma7 BB okres je kapitola sama o sebe

majkabambulik
8. apr 2024

Miestny sú rozdelení na dva tábory podľa vierovyznania - ake su to prosim? pravoslavni, protestanti, grecko katolicki veriaci ?

tenerifka
8. apr 2024

No dpc..... A ja ze len moslimski migranti su v niektorych slovenskych regionoch problem.... Evidentne problem bude inde.
Autorka, asi len chodit viac do mesta, pockat, co budu deti vacsie a kamarati mozu chodit na vikendy. Mentalitu ludi nezmenis. Nepotrebujes nasilu zapadnut medzi ludi, ktori ta mentalne nijako pozitivne neobohatia, to radsej fakt sama