icon

Ako zapojiť kamarátov a rodinu do stavby?

4. jún 2024

Často sa tu objavuje téma, že známi pomáhajú na stavbe a tak. Ako to riešite, čo sa financií týka? To kamaráti a rodina chodia pomáhať zadarmo, či im platíte? Či akože "na oplátku", všetci stavajú domy, takže potom zas vy idete pomáhať im? Ako sa dá v dnešnej dobe skĺbiť, práca, rodina a deti so stavbu niekoľkých domov? Pýtam sa čisto zo zvedavosti 🙂

eeffka
4. jún 2024

Kamarati sa nam stale nukaju ale este nejak nedosli, takze na to nespoliehaj 🤣 nasli sme si pomocnikov z dediny a tym platime

matullienka
4. jún 2024

Nám stavali dom známi a platili sme im, aj som im varila, nakoľko sme mali lepšiu cenu

4stanka4
4. jún 2024

U nás je to barter. Bud bol manžel pomáhať u nich alebo keď k nám príde niekto pomoct- švagor, bratranec (co bývajú v byte a nemá im fyzicky ako pomôcť) tak im zase opraví auto keďže je automechanik.

simca06022011
4. jún 2024

@eeffka tiez tak nejak :DDD

U nas su partie Romov, tam ked clovek zozenie makacov ide to.. a tym teda platime, podla toho co robime.. zvacsa na take veci ich nosime, ktore s mojimi krizami a chlapovim casom nedame = rozne zemne prace, kopanie a tak... akurat vcera sme to dohadovali a bolo mi povedane na cenu, ze aaaale pani, aby na cigarety a pivko bolo. nemam sajnu kolko to bude :D ratam tak po 20cke dostanu za tu robotu co maju nachystanu.

tinka8301
4. jún 2024

Kamarátka sa poďakovala kamarátom a rodine tým, že v zime prenajali na pár dní chatu a zavolala všetkých na lyžovačku

dagas
4. jún 2024

Chodí nám pomáhať iba svokor. Občas keď treba niečo ťažké ponosiť prídu kolegovia vtedy im objedná pizzu ale to sú roboty tak do hodiny ,nie dlhšie.Inak robí muž všetko sám.

nika23t
4. jún 2024

Mali sme kamarátov, ktori prišli a nechceli od nás nič, ale po našom nasťahovaní sa do domu boli medzi prvými návštevami 😊 A mali sme aj takých, skôr známi ako kamaráti, ktorí si po odpracovani vypytali peniaze. Boli sme vďační za každú pomoc, aj keď sme zaplatili, vzdy to bolo menej ako firme a navyše iný prístup, iné jednanie, takže spokojnosť. A manžel vedel ponúknuť pomoc spätne. Ale tiež sme mali aj rôzne partie z obce, ktorým sme platili všetko a aj úplne cudzich.

lujza123
4. jún 2024

Nikdy som po kamosoch nechcela muklovanie zdarma. Vzdy dostali najest, napiť a aj nejaké peniaze …

Myslím si ze časy ja pomôžem tebe ty pomôžeš mne sú už dávno preč