Ako získať energiu a cítiť sa lepšie po tridsiatke?
Je mi strašne keď vidim že ľudia okolo 55ky (rodičia napríklad ) sa cítia lepšie a majú viac energie ako ja v 30tke 😫 je tu niekto taký čo mu v mladosti bolo hrozne a dostal sa z toho ? Lebo ja už mám pocit že mi lepšie nikdy nebude a zomriem mladá 😒 za to ako sa citim každý deň nejaký problém , cela ubolena , vyčerpaná…
@berenika39 😒 no veru nerobim nič preto asi , až teda na to že si hladim na stravu a užívam vitamíny… ale aj tak mám stále aj tráviace ťažkosti a psychika je tak nalomené že každý deň sa trapim tým že mi je zle tak celkovo
@vanilkovazmrzka stravujem sa podľa mna zdravo, pozerám si na potraviny , som bez lepku , mlieka …
A spím tak že kojím ročne dieťatko teraz , tak v noci sa pár krat “napojí”
Začni robiť nejaký šport a cvičiť alebo si kúp psa a budeš sa hýbať. Treba veľa na vzduch na slnko masáž wellness hocičo kde si oddýchneš a naberieš energiu
Joj tak mas male dieta, tak co uz… musis to len nejaky cas vydrzat, bude lepsie 🙂
S ročným dieťaťom je unavená každá. Rodičia 55 ročni sú síce starší, ale nemajú malé dieťa . Najlepšie čo môžeš pre svoje zdravie urobiť , je namiesto sledovania sa sa hybat
Ďakujem ,áno unavena by som ešte pochopila teda pri dieťati , ale prečo má aj všetko boli že keď vstávam ráno tak som cela dolamana , taka vyčerpaná … ze sa koli tomu neviem ani dokopat niečo robiť , lebo mám pocit ze po nejakom športe , túre sa cítim ešte viac vyčerpaná … kolko krat sa mi až chveje celé vnútro a tak sa bojim aj nejaký šport robiť že sa ešte viac vysilim 😒
Máš čas pro sebe? Možnost pohlídání? Možnost vypadnout na chvíli. dlouhá procházka, běhat, zaplavat si, pohyb, dělá divy. Co tatínek? Zapojí se, aby ses z toho dostala? Pomůže ti? I s kočárkem si dej dlouhou svižnou procházku.
A doporučuji tohle magnezium - https://www.onlinelekarna.cz/vitaminy-skupiny-b...
A psycholog, najít cestu, jak z toho ven? Má to pravděpodobně nějakou příčinu... hledej.
Lebo si chronický vyčerpaná preto ta trasie. Si dlhodobo v strese máš malé dieťa nespis poriadne časom to prejde kúp si v lekárni Magnerot mme pomáha a vitamín D ale dala by som si vziať krv mala som rovnaké stavy a zistili mi silnú anemiu ako som na zeleze cítim sa ako nový clovek
Si nevyspatá, "vyrobila" a porodila si človeka, máš hormóny, kojíš. Veď ty podávaš extrémny výkon 24hodín denne.. Mám dve deti, viem o čom hovorím.
@berenika39
@lakebabe ale vy nemôžete odporúčať magnézium len tak. Napríklad ja mám nízky tlak a magnézium nemôžem. Veď ešte odpadne doma...
@dominikamacakova ja mam nízky tlak a magnerot mi kázal kúpiť doktor keď som mala takéto stavy a veľmi mi pomáha a v živote som z neho nedopadla.
@lakebabe no ja keď som dám magnézium tak koniec. Je mi zle ako koňovi...
@dominikamacakova to môže byť individuálne celý život som užívala magneziove doplnky aj kvôli kŕčom a zasklbom v nohách po sporte a veľmi mi pomáhajú tak každý organizmus je iny
Žienky , ďakujem fakt za vaše reakcie. Troska mi aspoň dali nádej 🙏🏻❤️ lebo fakt sa cítim tak že už neviem ani pozitívne myslieť , tešiť sa že niekam mám ísť a podobne …
Akurát že ja sa aj dosť porovnávam , mám jednu známu čo má rovnaké babo ako ja a ona mi príde taka aktívna , snáď ani raz chorá nebola od pôrodu , chodí behávať a ja sa cítim taka nevládna 😒 tak aj to má vždy tak odrovná …
Každý organizmus je iný je možné že ona nekoji už to robí najviac, alebo jej dieťa spi lepšie, ale len pre istotu by som zbehla na preventívnu k obvodnej a na krv pre pokoj v hlave
Železo máš v poriadku? Väčšina žien trpí jeho nedostatkom, ktorý spôsobuje množstvo problémov, medzi nimi aj únavu, celkovú slabosť a vyčerpanosť.
Takže sme došli k tomu, že problém nie je tvoj vek, ale to, že si mamička a si vyčerpaná 🙂.
@dominikamacakova Mám nízký tlak a magnezium užívám, všechno v pohodě, pomáhá🙂. je to volně prodejný potravinový doplněk, nebezpečí nehrozí🙂.
skus moringu, napr. tuto: https://gymbeam.sk/bio-moringa-vanavita.html?ca... alebo tuto: https://www.moringacaribbean.sk/a/moringa-kralo.... a ked dojcis v noci, idealne je spat s babatkom a dojcit poleziacky. ono si vie prsko najst aj samo a ty sa vyspis lepsie. resp. aj ked si nenajde, ponuknes a spis dalej. na doplnenie zeleza je super melasa a magnezium sa nema brat v tabletkach, ale striekat na kozu. zelezo sa tiez neodporuca v tabletkach. dobre bude, uvidis. ta moringa je zazrak. a je super aj na mliecko. kludne ber aj o trosku viac ako pisu 🙂
Tak logicky 20-30tnici maju male deti, domacnost a este aj mukluju . Tiez budem mat viac energie ked sa budem starat len o seba a navyse kedy sa mi bude chciet, nie musiet .
@walentina7 vieš čo ja sa tak cítim už dlhodobo , už od prvého pôrodu 6rokov je tomu… vkuse tak striedmo bolo raz lepšie , raz horšie no teraz mi už lepšie dávno nebolo 😒
Cítim sa úplne rovnako, mam 34, 10 mesačne dieťa a školáčku, spim max 4 hod denne a už sa to podpisuje na mojom zdraví, fyzickom aj psychickom..mam pocit ze uz nikdy to nebude lepšie..každý deň má niečo boli, nevládzem, a keď si predstavím ze s vekom to bude len horšie tak mam pocit ze uz ma nič dobré nečaká...je to hrozne ze sa tak ľutujem ale z tej únavy sa mi nedá fakt ani pozitivnejsie myslieť...tak ja len ze v tom nie si sama.

Co přesně všechno děláš proto, aby bylo líp?