Ako získať podporu partnera v ťažkých časoch?
Aký postoj by ste zaujali ,keby sa vam rúca všetko v živote čakáte od partnera podporu po napr ťažkom týždni no povie vam že dobre ale až v sobotu večer keď príde z hokeja a prace (v kt štandardne v sobotu nie je)…lebo vtedy má čas a ja som ta ktorá mu bráni tam ísť lebo som ho prosila či môžme byt cez víkend spolu…
Mala som kedysi priateľa ,dlho sme boli spolu, a tiež bolo všetko prednejšie než ja, žiadne pochopenie ani podpora z jeho strany keď som mala ťažké obdobie. Bral to všetko na ľahkú váhu lebo to boli moje problémy ,nie jeho ,tak ho to nezaujímalo v podstate. Keď som si spomenula teraz naňho, tak vlastne neviem načo mi bol 🤔... Aj tak ako baba písala vyššie, kto vie ako by to bolo keby prišli vážnejšie veci, diagnózy
A ešte sa opýtam - je to prvýkrát čo ho žiadaš o podporu a vyhýba sa tomu lebo chce ísť radšej na hokej alebo je to tak už dlhodobo že od neho nedostávaš podporu ak potrebuješ?
Tiež som mala kedysi podobný kúsok a práve preto som sa rozišla. Po vete, "ale veď ti nič nie je, nevymýšľaj, aj horšie chorí ľudia sú, obed zvládneš navariť aj čaj si doniesť" som to ukončila a veru lepšie som nemohla urobiť. Partner na okrasu a dobré časy nie je partner ani. To kamarátka má so mnou viac zľutovania ako také čudo. Keď nemáš deti a majetky UKONČIŤ.
Podporu partnera nezískaš. Partner buď má empatiu alebo ju nemá. Tu sa jedná o správny výber partnera.
Tak ako plati "priateľa nájdeš v núdzi"...tak aj správny partner je tí oporou a neklam sa, že nikto nie je ideálny.
Partner má byť partnerovi predovšetkým oporou ! Nielen zábava, financie, sex....ale pomôcť sa postaviť, keď spadneš a má to byť vzájomne.
O podporu partnera sa nebojuje. Ta bud je alebo nie je. Keď ma niekto na háku tvoj psychicky stav a na iné priority, nie je o com.

aspoň vidíš ako mu záleží na tebe... si predstav vážnu životnú situáciu, alebo dokonca vážnu diagn u teba.
prehodnotiť treba celý vzťah. Ak nemáte deti, spoloč. nehn. a pod. ja by som porozmýšľala nad rozchodom....