icon

Ako získať podporu partnera v ťažkých časoch?

29. mar 2025

Aký postoj by ste zaujali ,keby sa vam rúca všetko v živote čakáte od partnera podporu po napr ťažkom týždni no povie vam že dobre ale až v sobotu večer keď príde z hokeja a prace (v kt štandardne v sobotu nie je)…lebo vtedy má čas a ja som ta ktorá mu bráni tam ísť lebo som ho prosila či môžme byt cez víkend spolu…

deti95060810
29. mar 2025

aspoň vidíš ako mu záleží na tebe... si predstav vážnu životnú situáciu, alebo dokonca vážnu diagn u teba.
prehodnotiť treba celý vzťah. Ak nemáte deti, spoloč. nehn. a pod. ja by som porozmýšľala nad rozchodom....

niki35
29. mar 2025

Mala som kedysi priateľa ,dlho sme boli spolu, a tiež bolo všetko prednejšie než ja, žiadne pochopenie ani podpora z jeho strany keď som mala ťažké obdobie. Bral to všetko na ľahkú váhu lebo to boli moje problémy ,nie jeho ,tak ho to nezaujímalo v podstate. Keď som si spomenula teraz naňho, tak vlastne neviem načo mi bol 🤔... Aj tak ako baba písala vyššie, kto vie ako by to bolo keby prišli vážnejšie veci, diagnózy
A ešte sa opýtam - je to prvýkrát čo ho žiadaš o podporu a vyhýba sa tomu lebo chce ísť radšej na hokej alebo je to tak už dlhodobo že od neho nedostávaš podporu ak potrebuješ?

rejka7
29. mar 2025

Tiež som mala kedysi podobný kúsok a práve preto som sa rozišla. Po vete, "ale veď ti nič nie je, nevymýšľaj, aj horšie chorí ľudia sú, obed zvládneš navariť aj čaj si doniesť" som to ukončila a veru lepšie som nemohla urobiť. Partner na okrasu a dobré časy nie je partner ani. To kamarátka má so mnou viac zľutovania ako také čudo. Keď nemáš deti a majetky UKONČIŤ.

mantilka
30. mar 2025

Podporu partnera nezískaš. Partner buď má empatiu alebo ju nemá. Tu sa jedná o správny výber partnera.
Tak ako plati "priateľa nájdeš v núdzi"...tak aj správny partner je tí oporou a neklam sa, že nikto nie je ideálny.
Partner má byť partnerovi predovšetkým oporou ! Nielen zábava, financie, sex....ale pomôcť sa postaviť, keď spadneš a má to byť vzájomne.

grof_monte_christo
30. mar 2025

O podporu partnera sa nebojuje. Ta bud je alebo nie je. Keď ma niekto na háku tvoj psychicky stav a na iné priority, nie je o com.

trisha_r
Odpoveď bola odstránená