Ako získať sebavedomie a prekonať strach?
Znie to tak divne, ale neviem samú seba dať na prvé miesto. Neviem bezcitne isť za svojím. Viem, že mi strach bráni žiť naplno život aký by som chcela. Nemám sa dostatočne rada. Vždy je niekto a niečo dôležitejšie ako ja. Vždy sa ja starám o všetkých a naozaj mám pocit, že len v detstve som sa nepotrebovala starať a bola som ja v bezpečí. Človek ťahá všetko, a potom mu niekto povie, že mu našli nádor a začal si užívať život. Kde nájsť silu žiť naplno a nečakať, že zajtra už nebude potrebovať oporu a hraničnú životnú situáciu, aby sa začal mať rád a žiť naplno. Kto si niečim takým prešiel, čo vám pomohlo?
Vylucit zo zivota (alebo obmedzit) kazdeho, kto ti z nej ujeda.
Obcas dojdes k zaveru, ze musis komplet obmenit ludi okolo seba, lebo pri ustupcivosti a hladani validity v oceneni od druhych, si okolo seba postupne vybudovala zly okruh ludi (= co hladas, to si pritiahnes). Takze stary okruh ludi nebude chapat, co sa “s tebou robi” a bude tlacit, aby si sa vratila k starej podobe.
A ako uz bolo povedane, necakat na pomyslene milniky v zivote, ze sa nieco zmeni.
Vediet si uzivat malickosti. To prinasa spokojnost, vnutorny mier a teda spokojnost so sebou. Ktoru, ked ochutnas, si uz nechces nechat vziat. Takze ludi, co ti ju narusuju nechapanim, sa podvedome zacnes uz stranit. Vratane potencialnych (nezhodnych) partnerov.
Pred týždňom keď som mala horúčku počula som len jednu vetu - obklopuj sa len tým co ta robí šťastnou. Nepamätala som si nič len tuto vetu. Naozaj zrušila som follow stránok ktoré ma nútili porovnávať sa ze nie som dosť ako iné ženy nie som taká pekná nie som z tejto doby musím zmeniť to a to. Dala som unfollow stránkam ktoré síce majú ušľachtily zámer ale pôsobia na mňa smutno a tým ze sa s tým vzivam prežívam to s nimi - choré deti zbierky útulky pre zvieratá televízne noviny kde sú samé katastrofy. Zredukovala som veci ktoré mi berú z energie aj zo života. Nejde to hneď ale už len týmto som šťastnejšia. Nevidím nič s čim by som mala súťažiť a to bol môj najväčší problém ze som sa porovnávala stále a videla tým pádom len svoje nedostatky. Takto hľadím na seba a obdivujem seba. Som tu ja tu a teraz nie iné ženy súperky a konkurentky. Zrazu som iná. Nemám potrebu prebijat sa cez rad dokonalých žien. Som spokojná sama so sebou a cítim mier. A to aj počas ovulácie keď mi každý mesiac najviac hrabe 😃 aj okolie si všimlo taky pokoj a ze som nejak iná. Vraciam sa tam kde som bola kedysi kým som zišla. Bola som na dobrej ceste len som sa nechala zviesť týmto hrozným svetom. Zabudla som na hodnoty. Vždy keď upadnem do horúcok vstanem ako novy človek. Toto je tretíkrát v živote a vždy prišla veľká zmena. Akoby to bolo ukončenie jednej etapy života. Vysvetliť to neviem
@anonym_autor receptov je vela na zdravu sebalasku a zaklad je, ze postupne a kazdy den ,posiluje sa , akoby to bol sval, ktory treba denne posilnovat a trenovat.
Mne pomohlo napr ked mi viackrat ukazali pozriet sa na seba ako na 5rocnu.
Prihovorit
sa so vsetkou potrebnou empatiou a laskou svojej 5rocnej ja, svojej 10rocnej ja.
"Robis najlepsie ako vies, a si skvela. Vobec sa nemusis obavat, ze by
si si nezasluzila lasku."
A rozne trebars aj relaxacne cvicenia.
Viacero veci
som vyskusala odtialto a pomohli:
Začni iným nastavovať hranice a nepúšťať ich za ne. Tým si dávaš najavo úctu a aj lásku. Nejde to ako mávnutím čarovným prútikom, je to dlhý proces. Môžeš začať niečím, čo keď vo svojom živote eliminuješ, ťa bude mrzieť málinko, že o to prichádzaš. Postupne začneš cítiť, čo nie je pre teba ok - situácie, ktorých sa ocitáš, atď…

@anonym_autor
Uvedomenie si, že každé nové ráno je veľký dar a nič v mojom živote nie je samozrejmosť a iba ja zodpovedam za svoj život a svoje rozhodnutia. A chcem žiť, nie prežívať. Nečakať na žiadne momenty, míľniky, dôchodky.
Pre mňa podstatným aspektom v tomto smere bola a je viera. Sme povolavani k radostnemu a slobodnému životu, k plnosti.