icon

Ako zistiť, či je to láska alebo priateľstvo?

5. aug 2025

Asi divná otázka pre veľa z vás. Dlho som bola v toxickom vzťahu ,kde to bolo o tom, zaslúžiť si pozornosť, rešpekt ... Keď som z toho vzťahu odišla ,začala som sa tým viac zaoberať, čítať knihy a prepísať svoje staré vzťahové vzorce. Dlhšie sa stretávam s mužom , ktorého už poznám roky, je to kamarát už od mladosti, ale roky sme sa nevideli a teraz sa stretávame ako kamaráti. Káva, občas mi pomôže doma niečo urobiť, občas ideme niekam večer vonku aj s ďalšími kamarátmi. A ja rozmýšľam či je to pre mňa stále ešte kamarátstvo. Nikam ďalej sme sa neposunuli. Vo mne je aj strach to skúsiť (dlhoročný kamarát ,nechcem o neho prísť).Ozýva sa každý deň, vidíme sa párkrát do týždňa, zaujíma sa o mňa, rozumie si s mojimi deťmi. Niekedy som si vravela ,že sa nemáme ani o čom porozprávať, že nie je môj typ. Ale ako sme spolu častejšie ,tak tých tém je čoraz viac, ide z neho taký pokoj, je pre mňa taký inšpirujúci,(neviem to vysvetliť),keď sa rozprávame. Nevadí mi keď sa ma dotkne alebo je bližšie. Pristihla som sa pritom ,že by som ho chcela pobozkať ,objať ,keď pozeráme film byť bližšie. Ale je vo mne ten strach ,že to prejde za čiaru kamarátstva a späť sa to už nevráti.

moonlight1210
5. aug 2025

Opatrne nadhod pri roznych prilezitostiach temu “on a vztahy”. A zistuj. Aku zenu si predstavuje. Ci chce raz zit s niekym, pripadne ci chce sobas a rodinu. Ci sa mu uz niekto paci.
Len tak. Z casu na cas. Nic nasilu. Zbieraj criepky info.

Vsimaj si, ako sa k tebe chova a ako sa chova k inym zenam, ked pri nejakych ste (nielen v partii).
Ci ked niekde ste, ho nejaka zaujme, a ako sa potom chova (celkovo v jej pritomnosti, ci priamo k nej).

Kludne nadhod aj ty, aky muz sa paci tebe. Co by si si pri dalsom partnerovi predstavovala. Aj z takych reakcii sa da zistit, ci sa ti snazi potencialneho noveho muza velmi nenapadne vyhovarat (povzbudi ta, ale zaroven ti dava rozne “dobre mienene” rady a varovania), alebo ta uprimne otvorene priatelsky podpori, nech sa nebojis a hladas, das tomu sancu.

Tak vies postupne usudit, ci si len zalubena kamoska, alebo mas sancu, ze aj on uprednostnuje teba. A teda povzbudit ho, ze aj ty zprednostnujes jeho a stretne sa to s kladnou odozvou.

Risk, ze ak to nevyjde, tak stratis aj partnera, aj kamosa v jednom, je tam vzdy. Ale zalezi na sposobe ukoncenia vztahu.
Mozete ostat opat kamosmi.

domkakvet
5. aug 2025
@moonlight1210

Opatrne nadhod pri roznych prilezitostiach temu “on a vztahy”. A zistuj. Aku zenu si predstavuje. Ci chce raz zit s niekym, pripadne ci chce sobas a rodinu. Ci sa mu uz niekto paci.

Vsimaj si, ako sa k tebe chova a ako sa chova k inym zenam, ked pri nejakych ste (nielen v partii).
Ci ked niekde ste, ho nejaka zaujme, a ako sa potom chova (celkovo v jej pritomnosti, ci priamo k nej).

Kludne nadhod aj ty, aky muz sa paci tebe. Co by si si pri dalsom partnerovi predstavovala. Aj z takych reakcii sa da zistit, ci sa ti snazi potencialneho noveho muza velmi nenapadne vyhovarat (povzbudi ta, ale zaroven ti dava rozne “dobre mienene” rady a varovania), alebo ta uprimne otvorene priatelsky podpori, nech sa nebojis a hladas, das tomu sancu.

Tak vies postupne usudit, ci si len zalubena kamoska, alebo mas sancu, ze aj on uprednostnuje teba. A teda povzbudit ho, ze aj ty zprednostnujes jeho a stretne sa to s kladnou odozvou.

Risk, ze ak to nevyjde, tak stratis aj partnera, aj kamosa v jednom, je tam vzdy. Ale zalezi na sposobe ukoncenia vztahu.

@moonlight1210 krasne napisane.

autor
5. aug 2025
@moonlight1210

@moonlight1210 Ďakujem za rady. Veľmi pekne si to napísala. Je pravda ,že sme neboli veľmi v prostredí ,kde by som mohla vidieť ako sa správa k iným ženám. Toto si asi troška odsledujem.

Čo sa týka vízie do budúcnosti,tak o tých viem, o tom sme sa viackrát bavili, aj o predstavách o našich budúcich partnerov.

moonlight1210
5. aug 2025
@anonym_autor

@moonlight1210 Ďakujem za rady. Veľmi pekne si to napísala. Je pravda ,že sme neboli veľmi v prostredí ,kde by som mohla vidieť ako sa správa k iným ženám. Toto si asi troška odsledujem.

Čo sa týka vízie do budúcnosti,tak o tých viem, o tom sme sa viackrát bavili, aj o predstavách o našich budúcich partnerov.

@anonym_autor "aj o predstavách o našich budúcich partnerov."

A zodpovedas tej jeho? Nasla si sa v nej?
Alebo si mala pocit, ze nenapadne opisal v podstate teba?

autor
6. aug 2025
@moonlight1210

@anonym_autor "aj o predstavách o našich budúcich partnerov."

A zodpovedas tej jeho? Nasla si sa v nej?
Alebo si mala pocit, ze nenapadne opisal v podstate teba?

@moonlight1210 Tu by som povedala ,že nemá úplne vkus založený na fyzickej príťažlivosti. Je skôr na tmavšie typy ,ja som svetlý typ. Ale fyzicky sa mu páčim. To už mi viackrát povedal. Ale skôr si myslím ,že sa mu páčia povahové vlastnosti, vízie do budúcna, v tom sme sa veľmi zhodli.

alexanderkovacs
6. aug 2025
@anonym_autor

@moonlight1210 Tu by som povedala ,že nemá úplne vkus založený na fyzickej príťažlivosti. Je skôr na tmavšie typy ,ja som svetlý typ. Ale fyzicky sa mu páčim. To už mi viackrát povedal. Ale skôr si myslím ,že sa mu páčia povahové vlastnosti, vízie do budúcna, v tom sme sa veľmi zhodli.

@anonym_autor tak uz aby aj chemia bola. Bud zaryskujes alebo pockas ci sa prelomi lad a stane sa daco take odkedy uz nebudete len kamarati

jockey
6. aug 2025

Keď sa ozýva každý deň, tak nechce byť len kamarát

johanka21
6. aug 2025

@anonym_autor No zrejme musíš ty začať túto tému... Čo ty vieš, možno on cíti to isté a tiež má strach, že by o teba prišiel, ak by si dovolil viac... Povedz mu, že ho máš veľmi rada a že si nevieš predstaviť, že by si o neho prišla a že nechceš, aby sa to po tomto tvojom priznaní medzi vami pokazilo. A teda že nech ti prepáči, že si mu to musela povedať a že dúfaš, že sa za to nebude na teba hnevať. Ak by totiž nemal o teba záujem, tak by nebol tak často a rád s tebou. Ja si myslím, že ťa aj tajne ľúbi, ale bojí sa ti to povedať.