Ako žiť sama pre seba?
Mám deti manžela ale som celé dni na všetko sama.
Viem je veľa takých žien ale mne už prepína z toho. Neviem si nájsť záľubu . Každý deň beháme po vonku +obchod . Chcelo by to zmenu ja už som obcas na nervy.
Nik sa nezaujíma o nás ale mudrovat vie každý
Je leto, venujte sa detom, kupalisko, vylet vlakom, do mesta pozriet, do kniznice, do parku.
@0silvia0 to robím
@viestta v meste je to iné
A aku zmenu si predstavujes? Si na rodicovskej dovolenke? Zmena pride, ked pojdes do prace, deti do skolky, do skoly. Neviem co si predstavujes, ale vacsina ludi zije bezny zivot, chodi do prace, popri praci sa obcas stretne s kamosmi, raz dva razy za rok ide na dovolenku, pridu Vianoce, Velka noc, leto, skola a roky dokola. Co ti maju anonymne zeny najst zalubu? Ved si nic o sebe nenapisala.
Co je v meste ine? V meste sa otcovia nestaraju o vlastne deti? Ci v meste si zeny nevedia najst konicka? Ked neokopavaju zahradu, mozu lustit krizovky alebo chodit na prechadzky
Najdi si nejaku zalubu.
Autorka a este si mi neopovedala, kto by sa mal o vas zaujimat? A este pridam druhu: Ako by zaujem druhych mal vyriesit to co neviete vyriesit vy?
@viestta myslela som napr rodinu. Ako sa máme alebo nejak pomôcť zabaviť deti a tak. To sú moje predstavi
Ale nehnevaj sa, rodina nie je povinna robit vasim deom animatorov. Mozu, je pekme ak sa o vnucata zaujimaju, je pekne ked s nimi travia cas ale povinni nie su. Vy ako rodicia sa mate postarat. Zdoraznujem rodicov, deti a domacnost nie su len zalezitostou zeny a matky. Domacnost pouziva aj otec deti a vase deti su spolocne (aspon dufam), teda si starostlivost o deti a domacnost mate podelit. Potom budes aj ty mat cas sama na seba, aj ty budes moct zit pre seba. Stari rodicia ani ziadne pribuzenstvo nema nahradzat otca v opatere o deti.
Takze zacni od pana otca a manzela, nech sa stara a ty si sprav cas pre seba.
Este si neopovedala co je ine v meste, ale je jedno ci sa zije v meste ci na dedine, domacnost je spolocna, deti su spolocne a kazdy z manzelov a rodicov ma narok na cas iba pre seba. Staci si to dobre rozdelit a kazdy zucastneny bude v pohode.
Deti daj do skolky a do jasli a chod do roboty… potom Ti este bude luto za stereotypom materskej. Rodina Ti nema bavit deti, vy ste si ich urobili tak sa starajte … ak vypomoze kvoli OCR a pod je to fajn, ale kazdy ma svoj zivot. Ak myslis, ze v meste je lepsie ako na dedine…. Rob vylety.. rano zbalis a vsetko co je do 2h cesty autom mozes poberat aj s detmi. A cez vikend daj deti tatkovi a urob si cas na seba …
A ty sa o koho zaujimas? Preco nevezmes deti a nezbehnes k rodicom, svokrovcom na navstevu?
Ty sa doma nudis, ale predpokladam, ze rodicia a svokrovci pracuju, takze v tychto horucavach asi nemaju energiu z prace letiet strazit a bavkat vase deti. Ja osobne pridem z prace a som mrtva.
Autorka, prosím nerob si z nás srandu, youtube a pinterest pozná každý, sú tam miliardy nápadov ktoré môžeš skúsiť sama alebo s deťmi.
@0silvia0 ja o koho ? No o deti predsa a domácnosť...
Takze, ty sa nezaujimas o rodicov, svokrovcov, lebo sa zaujimas len o deti a domacnost ale ti ostatni sa maju zaujimat o vas?
chodis do prace? mate podelenu starostlivosť o domácnosť? davate deti k starkym? toto si odpovedaj a zistuj co s tym. Vsetko je o manazmente. Cas si najdes jedine v systematickosti. Ked bude cas, budu aj konicky. Ked budu konicky, budu aj ludia, spoločnosť a zaujem. Všetko vsak musi prist postupne.
No a ostatni sa staraju tiez o svoje domacnosti plus chodia do prace, takze to mate vyrovnane.
Zmeň postoj.
Tes sa s deťmi, objavuj, skús sa zmeniť na dieťa. Triedna na maturitnom stretnutí poznamenala, že malým deťom IQ stúpa a mamkám na materskej dovolenke IQ klesá 🙂 Užívaj si to. Veľmi rýchlo prejde to obdobie a ostanú spomienky. Deti vrátia lásku a pozornosť, keď ju budeš potrebovať. Dovtedy im ju dávaj. Tiež som bola s dcérou 24/7. Po nástupe do škôlky som oslovila mamičky deti, s ktorými sa hrala a už bol svet iný, prišli aj otázky "Ako sa mám/máme?" A prišiel syn, opäť kolobeh 🙂
Nezufaj, viem čo prežívas 🙂 Ale vydrž v rozdávaní, nech ťa poteší sladkosť, ktorú si kúpiš spoločne s deťmi. V "najhorších" situáciách som si povedala: "Moja mamka to mala 3x" 🙂
Teraz je aj taká doba, všetci uponáhľani, každý má svoje starosti, aj keď si na teba spomenu, nezavolaju, nespytajú sa ako sa darí, len keď niečo potrebujú sa ozvú 🙂
Drž sa, veľa síl a optimizmu prajem môžeš sa ozvať cez ip

Kto sa ma o vas zaujimat?
Deti daj manzelovi a ty chod cvicit, behat, strikuj, okopavaj zahradu... Vsak su to aj jeho deti.