icon

Ako zlepšiť komunikáciu s partnerom?

nink9988
17. jan 2025

S priateľom som 7 mesiacov a po dlhšom čase sme boli spolu na večeri ale nemali sme sa o čom rozprávať. Len sa má spýtal čo si dám na večeru,že má miluje a potom že či mi chutilo a či som najedená.
Neviem či je vo mne problem alebo kde?

zic
17. jan 2025

A ty si sa ho co pytala?

nink9988
autor
17. jan 2025

@zic čo si dá na jedenie a či pôjdeme odtiaľ do obchodu

zic
17. jan 2025

@nink9988 🙂 🙂 ... tak to nic moc... to by mi nestacilo ani ak by som jedol kebab v placke iba 🙂

denkabemommy
17. jan 2025

@nink9988 Ja s mojim mužom tiež občas sedíme potichu, keď ideme kdekoľvek ale obaja vieme, že aj ticho je potrebné, nepotrebujeme nonstop kecať. Ak sa chcem rozprávať rovno sama začnem a nečakám ako teľa, kým sa ma muž dačo spýta 🙈. Vieš, ono čo chceš brať zo vzťahu, doň najskôr musíš ty sama dať 🙃..

pralinka25
17. jan 2025

a preco si nenadhodila nejaku temu? ved ich je milion. asi poznas ake ma zaujmy. alebo ste pred vecerou mali ist do kina a bavit sa o filme. a inokedy sa mate o com bavit?

nink9988
autor
17. jan 2025

@zic ?

nink9988
autor
17. jan 2025

@denkabemommy ja sa ho vždy niečo pýtam a nadhadzujem témy ale vždy sa opýta ako to myslím

lindous
17. jan 2025

A v takom tom každodennom živote si máte čo povedať? O čom sa bežne rozprávate? Podľa jednej večere ťažko niečo dedukovať, niekedy má človek chuť byť aj potichu...

nink9988
autor
17. jan 2025

@pralinka25 áno mame sa o com baviť keď sa ho niečo opýtam…on sa má skoro nič nespýta

denkabemommy
17. jan 2025

@nink9988 lebo sa chce uistiť, či dobre rozumie otázke a neodpovie nejakú blbosť a vyzeral by ako debil 🙃

zic
17. jan 2025

@nink9988 tak si aj ty mohla skusit nieco - rozprudit debatu... lebo za celu veceru sa spytat, co si da a ci pojdete nakupovat... to stihnem s manzelkou prebrat za 30 sekund...

nink9988
autor
17. jan 2025

@lindous poväčšine ano

lindous
17. jan 2025

Tak potom možno nemal náladu na vykecávanie zrovna vtedy, stane sa... niekto proste nie je ukecaný, je na tebe či si okej s tým, že tým iniciátorom debát musíš byť ty alebo ti to prekáža a očakávala by si v tomto smere väčšiu aktivitu... chyba nemusí byť ani v jednom z vás, len ste v tomto rozdielni

petamich
17. jan 2025

Nechapem comu nechapes 🙂 mas muza, ktory sa ta v beznom zivote nic neopyta, konverzacie neiniciuje a odpoveda na nevyhnutne. Takze ja asi nerozumiem, preco si cakala, ze pojdete na veceru a budete tri hodiny kecat 😀 moj muz je taky isty, takze viem, ze musim ja viac konverzovat a nadhadzovat temy - ked sa raz za cas takto dostaneme von sami dvaja, zvykneme sa rozpravat len tak o planoch na leto, o plane na vikend, o praci, o kolegoch, o kamaratoch, o filme co som videla, o knihe co cita...a obcas sme proste aj ticho, zas nech sa nerozpravame pre rozpravanie

doriiis
17. jan 2025

Tak je tichy tip.🤷🏻‍♀️Zato ten môj rozpráva až príliš veľa obcas

nynia
17. jan 2025

Necitala som diskusiu tak neviem ci to niekto uz napisal ale mimo veceri o com sa bavite? Alebo bezne cez den? Ja si neviem predstavit s niekym a kym si rozumiem trapne ticho na veceri a je jedno ci to je priatel alebo kamatatka. S niekolko rocnymi kamaratkami ked sme spolu sa nam usta nezavru a vy si nemate co povedat uz len po 7mesiacoch?

ketrint
17. jan 2025

@nink9988 možno je to len taký typ🤷🏻‍♀️… Môj chlap je tiež taký, niekedy rozpráva, ale väčšinou nie. Na otázky a pod sa chytí, ale proste len tak kecat a smalltalk-ovat nevie… Proste nemá potrebu mi rozprávať či sa dialo v práci, čo cez deň zažil. Skôr mi cez deň napíše keď nieco zaujímavé je, ale rozprávanie moc nie. 🙂)) O nejakej téme áno, ale proste len tak, ako máme radi my ženy, pokecať o dni a o “ničom”, to nie. Pochopila som to, že tak funguje (fungujú aj v rodine, tak vyrastal) a neberiem to ako nezáujem o mňa, o moju osobu. Len mi ho vyjadruje inak, nie pýtaním sa aký som mala deň 😉

nink9988
autor
17. jan 2025

@nynia keď idem do roboty sa ho spýtam čo bude robiť doma a inak čo budeme robiť ale vždy sa ho to pýtam ja alebo na výlet či nepôjdeme všetko sa ho to musím spytat ja a keď je on v práci tak sa tak spýtam ako bolo či mali toho veľa a tak ale niekedy mi to príde ako keby sa nemáme o čom rozprávať a len mi povie že ma miluje

petamich
17. jan 2025

Cize cely cas co ste spolu ste sa vlastne nikdy nerozpravali? 🤷‍♀️ A teraz to riesis a cudujes sa, ze na veceri nebolo o com? Akoze riesit to asi treba, ked ta to evidentne trapi ale tak asi si nemala byt uplne preco prekvapena, ze bolo ticho, ked normalne iniciujes vsetko ty a aj tak sa evidentne nechyta

pralinka25
17. jan 2025

nemate ziadne spolocne zaujmy? knihy filmy sport?

nink9988
autor
18. jan 2025

@petamich rozprávali

nink9988
autor
18. jan 2025

@pralinka25 asi len filmy

petamich
18. jan 2025

No autorka ak manzelovi doma odpovedas ako nam v tejto diskusii, tak asi jeden druhemu nemate uplne co vycitat