Ako zlepšiť komunikačné zručnosti a prekonávať neistotu?
Dobrý deň, ja neviem už čo robiť som zúfalá a frustrovaná. Máte aj vy taký pocit že chcete niečo povedať ale akoby si to dobre nepremyslite a nakoniec to poviete tak že ste si ani neni isté či to druhá osoba pochopila?
Ja sa veľmi rada rozprávam ale pri niektorých ľuďoch neviem či to je kvôli nervozite alebo čo chcem niečo povedať a skrátka to vyznie úplne inak neviem nájsť tie správne slová a vždy to tak akosi uplne prekrutim že v konecnom dôsledku celá veta nedáva zmysel a pointu ktorú som chcela povedať som úplne prekrutila. Neviete prečo to tak je? Poprípade ako to napraviť?
@anonym_autor Myslíš, že si vtedy v strese?
@anonym_autor aj mne sa to casto stava 🙂
@anonym_autor Myslíš, že si vtedy v strese?
@anonym_9bea33 tak inak si to neviem vysvetliť , proste v Tom momente sa snažím to povedať čo najviac dobre ale nakoniec to dopadne takto
@anonym_9bea33 tak inak si to neviem vysvetliť , proste v Tom momente sa snažím to povedať čo najviac dobre ale nakoniec to dopadne takto
@anonym_autor Tak zrejme to spôsobí stres.
Toto isté mal môj ex. Dosť dlho trvalo kým som pochopila že on naozaj to chcel povedať úplne inak. Často sme sa nepochopili. Často ho aj ostatní ľudia nepochopili alebo to vyznelo blbo a bol to trapas. Neviem čo ti na to poradiť lebo ja ani po tých rokoch dodnes nerozumiem čo mal za problém len som si na to časom zvykla
Ano, mam s tym problem, preto radsej pisem ako rozpravam. Aj to niekedy znie inak ako to chcem povedat. Ale v rozhovoroch mi pomohlo spomalit, naozaj spomalit a nenechat sa uniest emociami (napriklad ked chcem niekoho preargumentovat). A hlavne aj trening v diskusii pomoze alebo si to proste doma hovorit, cvicit co by som ako povedala.
Aj ja s tým mám problém. Najmä keď som v strese. Vtedy meliem piate cez deviate 🤭
Nie, nemam taky problem 🤷♀️ zacni fakt vela citat a vela komunikovat
@evcagabi ja čítam povedala by som že celkom dosť
@evcagabi precitam 3 knihy tyzdenne…tym to nie je
Nieje to knihami..ja som tiež taká..a dobreže nekokcem až a to mám už po 30-tke...To je -pre mňa - novým prostredím alebo novým človekom..Hlavne keď VŠETCI čakajú čo poviem,alebo sa zoznamujeme v novej práci.... na mašlu so mnou niekedy :D

Nedá sa. Mám to pravidelne 😅