Ako zlepšiť priateľské vzťahy počas materskej?
Zeny, ktore nemate dobre alebo blizke kamaratky, co ste robili inak alebo zmenili, aby ste mali kvalitnejsie kamaratske vztahy? Zmierili ste sa s tym, ze to tak bude a neriesite alebo ste sa zacali inak spravat? Od detstva som bola typ, ktory viac inklinoval a rozumel si s chlapcami, neskor muzmi, samozrejme, ze som mala aj kamaratky, ale casom som pochopili, ze z druhej strany to byvali vztahy pre viacmenej zistne dovody, ze som dobrak, rada pomozem a pod. Nikdy som nemala taku jednu najlepsiu kamosku. Teraz na materskej to pocitujem stale viac, ze kamosky nemam. Mala som dobru kamaratku, mame rovnako stare deti, byvame kusok od seba, ale ked jej zavolam, vyhovori sa, alebo von riesi len veci, ktore potrebuje vediet ohladom vychovy, neriesi mimorodicovsky svet. Celkom ma to mrzi, bodlo mi mat kamosku s ktorou raz za cas clovek vybehne von aj ked s detmi, ale bude riesit nieco, co sa deti netyka.
Neviem ci je to mnou a ci mam nieco na sebe zmenit alebo sa s tym zmierit, ze to takto bude. Aj na ihrisku si lepsie rozumiem s oteckami, pripadne ked tam pride nejaky starky, tak si s nim lepsie pokecam ako s maminkami a babkami.
@anonym_autor iné to už nebude hlavne na začiatku nejakého vzťahu, ktorý si začneš budovať na ihrisku. Mala som veľa kamarátok, materskou a odsťahovaním aj vzťahy chladli, napíšeme si sem tam a mohla by som na rukách spočítať koľko sa do roka vidíme.. Na ihrisku som spoznala mamičku a sme už kamarátky, ale na začiatku to boli len rozhovory o deťoch časom sme si aj samé vyšli na kávu.. človek ten vzťah musí však budovať a niekedy je to aj ťažké zladiť keď sú rodiny, neskôr práca atď..
Podľa mňa je to tebou. Tiež som nebola na priateľstva. Nejaké kamošky boli ale skôr situačne (škola, susedstvo, práca) a časom kontakty chladli ale teraz som sa dosť zmenila po svadbe,deťoch, a taaak… a mám veľa dobrých známych a aj zopár super priateliek, s kt sa bavíme najmä o vzťahoch a deťoch a bežných veciach ale aj o inom. ;) Na rôzne témy, rôzni ľudia..
Podľa mňa je to tebou. Tiež som nebola na priateľstva. Nejaké kamošky boli ale skôr situačne (škola, susedstvo, práca) a časom kontakty chladli ale teraz som sa dosť zmenila po svadbe,deťoch, a taaak… a mám veľa dobrých známych a aj zopár super priateliek, s kt sa bavíme najmä o vzťahoch a deťoch a bežných veciach ale aj o inom. ;) Na rôzne témy, rôzni ľudia..
@ivangeline tak mi porad, v com si sa zmenilo, co sa stalo v tvojom zivote a malo na to vplyv alebo ake kroky si podnikla? Ja som dost spolocenska, nemam problem sa dat do reci s kymkolvek, rada ludom pomozem, ale velakrat vycitim, ze som v tych zenskych kamaratstvach vyuzivana.
@ivangeline tak mi porad, v com si sa zmenilo, co sa stalo v tvojom zivote a malo na to vplyv alebo ake kroky si podnikla? Ja som dost spolocenska, nemam problem sa dat do reci s kymkolvek, rada ludom pomozem, ale velakrat vycitim, ze som v tych zenskych kamaratstvach vyuzivana.
@anonym_autor nvm, ťažko radit. Nezamyslala som sa nad tým. Ja som bola jednoducho uzavretá, nepriateľská, ostražitá, , plná hnevu. Nechcela som to navonok prejavovať ale môže byt, že to bolo cítiť? :D Bavila som sa najmä o nutných a pre mňa dôležitých veciach, situačne v škole a v práci a tak.. Potom som sama od seba začala trénovať small talk, najprv v Anglickú a myslím, že som prišla už domov viac otvorena, zaujímali ma úprimne ľudia okolo.. ale ono sa celkovo moje nastavenie k životu a k sebe začalo meniť a mení doteraz. 🙂

Moja najlepsia kamoska je dobrovolne slobodna, bezdetna, ja som vydata a mam 2 deti. Uz nam vela tem nezostava, vidime sa minimalne, ale citim ju stale ako pri mne stoji "v dobrom i zlom". Mne osobne to staci. V praci mam len muzov, snazila som sa stretavat so zenami, ale vzdy to dopadlo zle. Tak som radsej vo volnom case sama a venujem sa sebe.