Ako zlepšiť problematický vzťah so starším bratom?
Ahojte, mám staršieho brata o 10 rokov, nikdy sme k sebe nemali blízko, on bol vždy ten dokonalý, vysnívaný a ja ta zlá, nevďačná. Mna osobne náš vzťah netrápi, nikdy si ku mne nehľadal cestu teda až posledné obdobie, ale tiež to je také akési strojené, proste sme každý úplne iný a nejde to. Koho to však trápi je mama, neustále mi vykrikuje aká som zla, nevďačná, že mám vymletý mozog, nenavidim ich a podobne. Ja sa osobne s ním proste nedokážem rozprávať, nedokážem byt pri ňom uvoľnená je veľký narcista a posmeškár. Viem, že ste tu žienky už skúsenejšie preto sa Vás chcem opýtať snažili by ste sa si nájsť k sebe cestu alebo nie? Všímam si, že je v rodinách bežne že sa súrodenci nebavia aj keď je to zvyčajne kvôli majetkom. Ďakujem za rady pripadne skúsenosti.
Ste len dvaja? Aj ked ste surodenci, ste vlastne akoby jedinackovia, 10 rokov sa zmaze, ked mate ty 70,on 80,ale ked mas 20 on 30 to je generacia a vsetko inak, ked si clovek zoberie len prekotny technologicky pokrok. Zaujimave, ze matka nevplyva na neho, aby sa k tebe priblizil, ale huci ho teba a pre teba je to v podstate cudzi chlap. Mozno si najde mladu zenu, vekom k tebe a cez nu sa zblizite, ked to mamka hodila cele na teba😨
@anonym_autor
https://www.youtube.com/watch?v=t3PorSVA3jQVypočuj si toto video a pochopíš prečo si ty tá zlá a on to “zlaté dieťa” a nie nehľadala by som si cestu. Týmto videom veľa pochopíš.
@anonym_autor podľa toho čo píšeš by som sa nepokúšala a aj s mamou by som asi obmedzila kontakt. Ale ľudia sa menia, možno časom k sebe prirodzene nájdete cestu. Nasilu by som to však nerobila
Nie, nehľadala by som si cestu ani k zvyšku rodiny, keď sa nevedia správať s rešpektom 🙈. Rodinu si vybrať bohužiaľ vybrať nemôžme a preto je ok, neudržiavať blízke vzťahy 🙂
Ahoj no ja mam niečo podobne tiež nechcem nikoho ohovárať,osočovať nič také,ale čo ma najviac trápi na mojom bratovi je,že od neho citiť tlak,stres je agresívny a neviem prečo je taky ku mne nerozumiem ma 45 rokov brat si mysli,že som preňho ako rovesník abo jeho syn robí obrovskú chybu a čo ma najviac vytáča je na ňom,že ma len ohovára po za chrbát môj abo keď ne som pri nich šepkajú si o mne a poďalšie ma 45 rokov ale chova sa ako male dieťa,ktoré sa hrajka so psíkom s loptičkou na dvore a po píja pivo a ja zaňho musím vybavovať čo potrebuje z mesta zlenivel úplne sa vracia do detstva aby sa staral sam o seba a vybavoval si sam všetko čo mu treba tak ja zaňho musím robiť lebo slabšie počuje 😒
Ako keby si o mne pisala. O 11 rokov starsi narcis urazeny ukrivdeny, skryva sa ked prideme, nekomunikuje, prekruca pravdu. Uzmierit sa nechce, neriesim.
Ja komunikovať tiež moc nechcem, stačí mi sa pozdraviť prehodiť pár slov, ale neviem čo viac vravieť, on ma úplne iné názory, vyjadrovanie, prístup k životu niekedy akoby zabudol, že pochádzame z rovnakých pomerov. Chápem, že je to pre mamu asi ťažké, ale vinu majú aj oni keďže robia dosť očividné rozdiely celý život tak neviem čo čakali, až mi je to smiešne keď rozpráva že oni sú dobrí a iba ja na vine😄.
Ja komunikovať tiež moc nechcem, stačí mi sa pozdraviť prehodiť pár slov, ale neviem čo viac vravieť, on ma úplne iné názory, vyjadrovanie, prístup k životu niekedy akoby zabudol, že pochádzame z rovnakých pomerov. Chápem, že je to pre mamu asi ťažké, ale vinu majú aj oni keďže robia dosť očividné rozdiely celý život tak neviem čo čakali, až mi je to smiešne keď rozpráva že oni sú dobrí a iba ja na vine😄.
@anonym_autor presne i ja tak robím par slov a skonči to tak že ja som ten najhorší ale nad blbosťami ja nerozmyšlam nemám čas ako on
Ani tvoja mama nebude celkom ok..
@anonym_autor tvoja mama si sama spôsobila aky je tvoj brat a aký máte vzťah a teraz po tebe vyžaduje aby si to vyriešila. Nech ide do kelu
No áno, on je pre ňu najväčšia láska, dokonalé dieťa, len ja som akosi nazvyš😄. Ja už to nejak prežijem, skôr sa bojim keby ma brat deti či sa nebude to iste opakovať, úžasné jeho vnúčatá a tie moje zlé
@anonym_autor kedze tvoja mama robi toto: neustále mi vykrikuje aká som zla, nevďačná, že mám vymletý mozog, nenavidim ich a podobne...
tak aspon vies, ze po kom je brat taky aky je, je obrazom vasej mamy.
No áno, on je pre ňu najväčšia láska, dokonalé dieťa, len ja som akosi nazvyš😄. Ja už to nejak prežijem, skôr sa bojim keby ma brat deti či sa nebude to iste opakovať, úžasné jeho vnúčatá a tie moje zlé
@anonym_autor bude v tom videu, jasne odbornik hovorí, že genetický prenos narcizmu je až 60% plus výchova v narcistickom prostredí to dokončí.
@anonym_autor nemusis byt tvoje deti tie zlé, zlá matka budeš ty, čokoľvek spravíš bude nedostatočné, tvoja matka bude otáčať vlastné deti prosti tebe, nerešpektovať hranice, ktoré stanovíš. To že tvoje deti by boli zlé a menší kontakt s ňou, by bolo vykúpenie. Vedia robiť oveľa horšie veci.

@anonym_autor ja to mam trochu v niecom podobne s bratom ale je mladsi. Cholericke, agresivne spravanie po otcovi.
Moja rada je, snazit sa udrziavat vztahy na oficialnej urovni. Ziadne telefonaty alebo kavicky ako s dobrou kamoskou nehrozia. Ale na rodinnych stretnutiach v ramci slusnosti sa pozdravit, prehodit par viet, opytat sa ako sa mas, co nove a staci. Mamu si nevsimaj, ocividne je na bratovej strane 🤷 Ludia su rozni a rodinu si hold nevyberame.