Ako zlepšiť vzťah po piatich rokoch?
Dobrý deň s priateľom sme už veľmi dlho bude to 5 rokov. No zdá sa mi už že je to čoraz ťažšie, nevie má pochopiť v ťažkých chvíľach, chyba mi objatie keď sa pre niečo rouplacem čo je pre mna náročné taká opora v tom vzťahu. Neviem či to je tým že sme dlho alebo neviem čo sa stalo, chcela vy som aspoň aby má raz pochopil že to nie je všetko pre mna ľahké s bol tu pre mna ale keď sa s nim zacnem o tom rozprávať tak že má chápe s tak a pritom žiadna zmena. Stále ma len podpichujú vysmieva sa a ja už mám dosť toho lebo nie vždy je všetko sranda ale niekedy tu mame aj vážnejšie veci 😌neviem čo by ste robili na mojom mieste?
A ake su napriklad tie tazke chvile, co ta vlastne trapi?
@crazy_cat_lady napríklad keď mám ťažký deň v práci alebo keď som chorá :/ keď mám ísť na nejaké vyšetrenie ktoré je náročné tak to zľahčuje že veď čo zvládol to hocikto.. nevie má pochopiť keď mám napríklad strach z toho a tak.. ako keby sa cítim na všetko sama 😌
@crazy_cat_lady napríklad keď mám ťažký deň v práci alebo keď som chorá :/ keď mám ísť na nejaké vyšetrenie ktoré je náročné tak to zľahčuje že veď čo zvládol to hocikto.. nevie má pochopiť keď mám napríklad strach z toho a tak.. ako keby sa cítim na všetko sama 😌
@anonym_autor asi to nevie, co ti ma povedat na to a akym sposobom. A ked to je pricasto, mozno mu to lezie uz na nervy.
A čo si predstavuješ, že ti má povedať na to vyšetrenie napríklad?
Že bude to hrozné, bude ťa to strašne bolieť a spolu si poplakať?
No keď si furt drama Queen tak už ho to prestalo baviť.
Nie niesom práveže, ale pridu situácie keď aj na ženu je toho dosť bývame spolu starám sa o domácnosť keďže teraz som bola na operácii musím doma ležať a on pride z prsce a začne mi hovoriť no čo si dnes robila asi nič ty sa máš najlepšie ako keby ja som za to mohla..
Takze Raz myslím keď sa rozplacem že je toho dosť tak myslím že mám dôvod lebo tiež som len človek a nikdy nejdem na 100% aj ja raz polavim, ja som tu len písala o tom že pochopiť má trochu objať, keď som prišla z nemocnice tak mi hovoril no čo už si chcela ísť riadne domov áno chcela lebo som chcela aby sme boli už spolu veď každý sa teší na to byt so svojou polovičkou nie?
A žiadne slova že som rada že si doma že všetko dobre dopadlo ..
@anonym_autor ja ťa uplne chápem.....teraz sme to s priaeľom ukončili , z mojej strany jeden z dôvodov bol, že mi nie je oporou....tiež potrebujem cítiť stabilitu a oporu vo vzťahu že ten druhý je tu pre mňa keď mám ťažký deň.....
@olga_hurajova napriklad, ze vsetko bude ok, ze to zvladne atd.. ako kazdy podla mna normalny partner
@anonym_autor ja ťa uplne chápem.....teraz sme to s priaeľom ukončili , z mojej strany jeden z dôvodov bol, že mi nie je oporou....tiež potrebujem cítiť stabilitu a oporu vo vzťahu že ten druhý je tu pre mňa keď mám ťažký deň.....
@mogaa ďakujem som rada že má niekto aspoň chápe lebo už som si myslela že som naozaj ja na vine 😌
@anonym_autor Smerujete k rozchodu. On potrebuje vedľa seba silnú, optimistickú ženu, ktorá život zvláda s nadhľadom. S takou by bol schopný fungovať ako na manželkou a mať s ňou aj rodinu. Ty si slaboch, uplakaná troska, vyčerpávaš ho, žmýkaš z emócii a váš vzťah sa nikam nehýbe. To ti fakt nevadí, že za 5 rokov ste sa neposunuli k niečomu trvalejšiemu? Trápi ťa akurát to, že nie voči tebe prehnane a teatrálne emotívny?
@mogaa ďakujem som rada že má niekto aspoň chápe lebo už som si myslela že som naozaj ja na vine 😌
@anonym_autor nie si ty ma vine ale rovnako nie je ani on (a to je môj pohľad - nehovorím že máš pravdu). Pozri sa na váš vzťah jeho očami (tiež som toto musela urobiť). Čo pre teba robí on? Aká je jeho love language?
Teraz píšem z vlastnej skúsenosti. Od môjho manžela väčšinou nedostanem takúto podporu (ako si ty predstavuješ ale kedysi som veci aj ja hrotila a takto si oredstavovala). Tiež je veľký vtipkár a v jeho hlave ide s humorom všetko ľahšie a jeho “slová podpory” sú úplne iné ako zromantizivaná predstava ženy.
ALE každý večer sa v posteli túlime pred spánkom, drží ma za ruku na prechádzke, veľakrát mi vonku na verejnosti (aj pred kamošmi) dá pusu, pohladí ma alebo pritúli. Vymýšľa plány na výlet, robí mi prekvapenia, len tak donesie kvety alebo nejakú drobnosť. Je skvelý otec, vie sa postarať o domácnosť (aj keď sa väčšinou o ňu starám ja ale vie ma zastúpiť). Proste je toho milión ako on mne vyjadrí lásku. Je skutočne dobrý manželom ale keby som sa zakaždým “rúcala” keď mi nedá emočne takú podporu s nedá mi odpoveď akú si ja práve predstavujem tak už by sme spolu dávno neboli. Musela som sama na tom zapracovať u psychologičky - vidieť tie veci jeho optikou a uvedomiť si koľko toho ore mňa/nás robí
Takze Raz myslím keď sa rozplacem že je toho dosť tak myslím že mám dôvod lebo tiež som len človek a nikdy nejdem na 100% aj ja raz polavim, ja som tu len písala o tom že pochopiť má trochu objať, keď som prišla z nemocnice tak mi hovoril no čo už si chcela ísť riadne domov áno chcela lebo som chcela aby sme boli už spolu veď každý sa teší na to byt so svojou polovičkou nie?
@anonym_autor medzi svadobnými darmi som dostal aj knihu 5 jazykov lasky. Gary Chapman. Precitaj, on precita. Zlepsi sa, mas vyhrane, nezlepsi sa, mas vymyslene. Pozeral som na to, ze blbost totalna, ale ono to funguje uz roky
@anonym_autor nie si ty ma vine ale rovnako nie je ani on (a to je môj pohľad - nehovorím že máš pravdu). Pozri sa na váš vzťah jeho očami (tiež som toto musela urobiť). Čo pre teba robí on? Aká je jeho love language?
Teraz píšem z vlastnej skúsenosti. Od môjho manžela väčšinou nedostanem takúto podporu (ako si ty predstavuješ ale kedysi som veci aj ja hrotila a takto si oredstavovala). Tiež je veľký vtipkár a v jeho hlave ide s humorom všetko ľahšie a jeho “slová podpory” sú úplne iné ako zromantizivaná predstava ženy.
ALE každý večer sa v posteli túlime pred spánkom, drží ma za ruku na prechádzke, veľakrát mi vonku na verejnosti (aj pred kamošmi) dá pusu, pohladí ma alebo pritúli. Vymýšľa plány na výlet, robí mi prekvapenia, len tak donesie kvety alebo nejakú drobnosť. Je skvelý otec, vie sa postarať o domácnosť (aj keď sa väčšinou o ňu starám ja ale vie ma zastúpiť). Proste je toho milión ako on mne vyjadrí lásku. Je skutočne dobrý manželom ale keby som sa zakaždým “rúcala” keď mi nedá emočne takú podporu s nedá mi odpoveď akú si ja práve predstavujem tak už by sme spolu dávno neboli. Musela som sama na tom zapracovať u psychologičky - vidieť tie veci jeho optikou a uvedomiť si koľko toho ore mňa/nás robí
@olga_hurajova krasa🥰teším sa že vám to klape 🙂 u nás je to tak že ja ho prosím o to aby má objal jedine čo od neho dostanem je pusa na celo večer, ráno vstávam ku nemu aby som s nim raňajkovala urobím mu kavu, jeho nenapadne mi niečo urobiť až keď mu poviem či mi prosím neurobí, taktiež kvety nedostanem iba keď mu poviem že by má to potešilo a dostanem len na Valentína a to mu musím pripomenúť nevedel ani kedy mám meniny a narodeniny že nie je na dátumy, a čo pred bratmi? Tak to tiež len sranduje že chce ísť do zahraničia ja ho nepustím pritom som mu povedala že je to jeho život ak chce nech ide vyskúšať.. stále len že keď príde brat na navstevu že napríklad prečo som to neurobila, že sa mám najlepšie keď som mohla chodila som do prace zarábala peniaze aj finančne mu pomohla žiadna úcta voči mne, preto už to všetko na mna doľahlo lebo chcem mat partnera ktorý bude vyzretý v ťažkých časoch má objime povie že to zvládneme dá mi len tak pusu povie že je rad že má má toto som sa nikdy nedočkala 😢takze to je už všetko.. asi musím nachvilku si všetko premyslieť a vyť naozaj sama a usporiadať si v hlave čo chcem a čo v živote potrebujem … a možno si myslite že som citlivá ale verte v živote som zvládla hocičo ale vždy som sa snažila vyť silná no ale aj ja raz dakedy potrebujem aby tu niekto bol aj pre mna
Tiez mi prides ufnukana, ani mna by nebavilo robit furt butlavu vrbu. Ma na lepsiu, ty si len kopka nestastia pri nom a tahas ho dole.
@olga_hurajova krasa🥰teším sa že vám to klape 🙂 u nás je to tak že ja ho prosím o to aby má objal jedine čo od neho dostanem je pusa na celo večer, ráno vstávam ku nemu aby som s nim raňajkovala urobím mu kavu, jeho nenapadne mi niečo urobiť až keď mu poviem či mi prosím neurobí, taktiež kvety nedostanem iba keď mu poviem že by má to potešilo a dostanem len na Valentína a to mu musím pripomenúť nevedel ani kedy mám meniny a narodeniny že nie je na dátumy, a čo pred bratmi? Tak to tiež len sranduje že chce ísť do zahraničia ja ho nepustím pritom som mu povedala že je to jeho život ak chce nech ide vyskúšať.. stále len že keď príde brat na navstevu že napríklad prečo som to neurobila, že sa mám najlepšie keď som mohla chodila som do prace zarábala peniaze aj finančne mu pomohla žiadna úcta voči mne, preto už to všetko na mna doľahlo lebo chcem mat partnera ktorý bude vyzretý v ťažkých časoch má objime povie že to zvládneme dá mi len tak pusu povie že je rad že má má toto som sa nikdy nedočkala 😢takze to je už všetko.. asi musím nachvilku si všetko premyslieť a vyť naozaj sama a usporiadať si v hlave čo chcem a čo v živote potrebujem … a možno si myslite že som citlivá ale verte v živote som zvládla hocičo ale vždy som sa snažila vyť silná no ale aj ja raz dakedy potrebujem aby tu niekto bol aj pre mna
@anonym_autor tak asi je najvyssi cas porozmyslat ci v tomto vztahu chces zotrvat. Zbytocne zostavas v nefunkcnom vztahu, ked ti nevyhovuje
No keď si furt drama Queen tak už ho to prestalo baviť.
@anonym_2e0d8c
Vôbec nie je drama Queen. Je len citlivá žena ktorá chce mať pritomneho a láskavého partnera.
@anonym_autor ešte si nevyzretá. Prosiť chlapa aby ťa objal? Čoze? Buď to skončíš ty, alebo o nejakú dobu ( nie dlhú ) to skončí on. Nauč sa jednu múdru vec a síce, narodíš sa sám a zomieraš sám a v živote sa musíš spoliehať len sám na seba. Prosiť aby ťa chlap objal pred vyšetrením, ako píšeš napríklad je naozaj odpudzujúce. Bez toho chlapa si ako chodila na vyšetrenia? Ako si chodila na skúšky? Na pracovné pohovory? Si samostatná jednotka a svoje emócie a frustrácie spracovávaš sama. Ak ti niekto ponúkne a poskytne pomoc,je to jeho voľba a nie tvoja.
@anonym_autor ja to vidim na rozchod, vymysla si na teba veci, ze mu cosi zakazujes.
@anonym_autor si citliva povaha a tento partner je pre teba skor trest. Ako sa mas zotavit v takomto prostredi? Ver mi nezda sa ti to a intuicia ta neklame. Aj ked velmi chces tento muz nie je nic pre teba. Daj sa dokopy zdravotne a ak nemate deti vyber sa svojou cestou. S nim budes iba trpiet, nikdy ti neda co potrehujes.
@anonym_autor ty si už chcela ísť domov z nemocnice len kvôli tomu aby si už mohla byť s ním? Čože?
@anonym_autor ty si už chcela ísť domov z nemocnice len kvôli tomu aby si už mohla byť s ním? Čože?
@bielasovicka nie lebo už bolo všetko v poriadku 🙂 ale tak že som sa tešila na pobyt doma 😀veď predsa každému z nás je najlepšie doma 🙂
@anonym_autor mne ideš na nervy už len tým že píšeš sto x že ste spolu veľmi dlho. Nie, nie ste! 5 rokov nie je veľmi dlho.
@anonym_0121b4 a čo je na tom že ju podporí pred vyšetrením? Iste by zvládla aj vyšetrenie sama, ako aj iné veci ktoré spomínaš..skúšky, pohovory. Ale veď predsa dobre to človeku padne keď ho druhý podporí, nie? Či ty by si partnera odbila nech je radsej ticho? Tak autorka je asi citlivejšia, čo je na tom.
@olga_hurajova podporiť ju že to zvládne napríklad?
@anonym_autor tak ale keď vieš akeho partnera chceš a potrebuješ prečo si ho nenájdeš a si s niekým kto je úplne iný????? Dospelý ľudia svoju osobnosť len tak nezmenia lebo to od nich niekto chce. Ak chceš chlapa ktorý prejavuje podporu objatím podrží ťa pochopí nevyrobis ho z chlapa ktorý to v sebe nemá. Veď keď potrebuješ auto kupis si bicykel a potom sa budeš čudovať že je to nieco úplne iné ako potrebuješ ?
@anonym_autor podľa toho,čo píšeš,ste spolu 5 rokov a nikdy to nerobil.Dobre tomu chápem?Ak je to tak,že to nerobil od začiatku,prečo si myslíš,že to teraz začne robiť Nesplnate svoje očakávania navzájom.
Za prvé-5 rokov ozaj nie je dlho.... čo budeš písať o ďalšich 10r.???
Možno len ho prestáva baviť tá tvoja náladovosť. Možno niektoré jeho poznámky sú skôr na odľahčenie (podľa neho). Alebo len to nevie povedať ináč.
Keď si chorá-vie ti pomocť? Pripraviť jedlo alebo jedno ako pomocť alebo ťa ignoruje?
Ešte sa vrátim k tvojmu komentáru-chcem silného chlapa... tak takého hľadaj. Možno o rok môžeš byť niekde úplne inde....

Ty sa na niečo liečiš? Mala by si sa porozprávať s psychológom, lebo nejaký depresívny stav už máš a asi bude aj iná diagnóza. Objednaj sa a budeš vedieť, či stačí chodiť na terapie (možno aj s priateľom), alebo dostaneš nejaké lieky.