icon

Ako zlepšiť vzťah s matkou svojho priateľa?

23. jan 2025

Zdravím, nechcem tu hovoriť žiadne konkrétnejšie informácie iba som prišla po radu . Mám čerstvý vzťah iba pár mesiacov a nastal čas kedy jeden druhého vo vzťahu predstavíme rodičom. Iba akosi ja sa vôbec mame môjho priateľa nepáčim. Už od začiatku mnou pohrdala. Ja mám farebné vlasy už dlho , nosím aj svojský štýl obliekania (punk , metal) celá rodina máme tento štýl čiže som v tom vyrastala ,a proste to patrí ku mne. Stále iba počúvam narážky na to ako vyzerám. Som zvyknutá na rôzne reakcie okolia na to ako vyzerám . Ale po krátkom čase čo so mnou človek strávil, nemal nikto so mnou problém. Že vraj sa so mnou nedá o ničom porozprávať. Pritom keď sa snažím slušne komunikovať dostanem strohé a nútené odpovede . Môj priateľ svojej matke vysvetlil že, on je so mnou šťastný a spokojný Ja sa nechcem nikomu tlačiť do zadku , mám nejakú svoju hrdosť . Ale zároveň mi je to ľúto. Myslíte že sa to časom napraví alebo to mám mať proste iba na háku?

gribka1
23. jan 2025

V prvom rade sa jej nečuduj, tvoj štýl nie je ten najsympatickejší na svete. Takže ju nechaj chvíľu, nech ťa spozná, daj tomu čas.

domkakvet
23. jan 2025

Ano moze sa to este zmenit a preto to nijako neries a bud slusna nadalej.

frflos_nespokojny
23. jan 2025

zmeni sa to, ale najskor az po svadbe a samozrejme nesmies byvat u nej, alebo v blizkosti. neviem preco kazda svokra zabudla, ze bola nevesta no aspon tradicia pokracuje 🙂 kaslat na svokru, len aby synacik nebol pod jej vplyvom

enmery
23. jan 2025

Ja Ti to vysvetlím inak. Ty máš tento punk metal štýl a je to ok. Prišla by baba barbie v ružovom,high heels, blond, urobená tvár. Asi by si si ako punkáčka tiež pomyslela svoje a možno ju podvedome nechtiac zaskatuľkovala, lebo je to štýl na opačnom konci toho Tvojho. Čiže bud sama sebou, slušná a ono sa to obrúsi, keď reálne spozná Tvoju podstatu. A aj tak podstatnejšie, ako sa k Tebe stavia Tvoj priateľ a keď sa Ťa vie zastať, je to skvelé.

hipuska
23. jan 2025

Všetko záleží od postoja tvojho priateľa. Ak je to vyzretý chlap budeš mať v ňom oporu. Ak nie, pobeží k mamke a teba čaká zlomené srdce....takže sa skôr sústred naňho ako na ňu.

rebi789
23. jan 2025

Daj tomu čas, ty buď hlavne milá a slušná a nestrať nervy, ak ona stale bude takato aj po niakej dobe tak to už je jej rozhodnutie

sisska96
23. jan 2025

No možno má predsudky. Aj ja by som mala. Ale keď si v pohode tak ok, ale podľa mňa nemusíš ku ním chodiť ak sa tam necítíš dobre, a nepáčiš sa jej

n3la
23. jan 2025

Vieš no ak je 50+ bude to ťažšie pre ňu si zvyknúť, moji rodičia by napríklad tiež asi neboli úplne nadšení a ich prvá myšlienka by bola že uzivaš drogy, chodis na divoké párty a máš v živote chaos, asi to majú z mladosti 😁nerieš to buď ďalej slušná, milá a buď si zvykne alebo nie.

biba_18
24. jan 2025

@n3la @sisska96 - neviem ako rodičia priateľa autorky - ale u mňa napr. by to predsudky neboli - ale reálna skúsenosť s pankáčmi a metalistami 😂

barborachors
24. jan 2025

zijes na Slovensku tak sa nediv ze v tejto zaostalej dedine maju ľudia predsudky.

mamaaja82
24. jan 2025

Nikde nie je napisane,ze sa musis pacit jeho mame no nemusis,uprimne mne sa to tiez nepaci.
@barborachors nemusia to byt predsudky proste si nesadli a nevieme ako dotycna v skutocnosti vyzera.A nazvat svoju krajinu zaostalou dedinou je dost smutne,snad tu nezijes.

0silvia0
25. jan 2025

@n3la teraz som skoro umrela, mam 50+ a mne sa tento styl vzdy pacil, boze ved nasa generacia vyrastala na punku a metale, od puberty pocuvam aj metal aj punk. Ale dik teda, ze nasu generaciu hadzes medzi nejake generacie co pomaly dychovku pocuvali alebo Helenku Vondrackovu🤣
Vidis, ze tu pisu mladsie, ze by mali predsudky, cize toto vobec nie je o veku!!!

n3la
25. jan 2025

@0silvia0 to som tak nemyslela že každá čo ma 50+ je babka😄rodičia majú 57, vyrastali v meste majú radi modernú hudbu žiadne dychovky, ale mama stále zastáva názor že žena ma byt upravená, elegantná, ženská. Ja som mala spolužiačku punkačku a čo ta vedela na seba všetko navešať, neviem mne to prišlo hrozne hlavne tie čierne očné tiene, ale nikdy sme jej nič nevraveli ani nezazerali, no starší na ulici zabúdali ústa zavrieť 😁

0silvia0
25. jan 2025

@n3la to je vec vkusu a nazoru. Ja napriklad nemam nazor, ze zena ma byt zenska a elegantna. Nie kazda sa citi v elegantnom a zenskom obleceni dobre, tak naco to silit? Su zeny, ktore sukne a saty ani nemaju vo svojom satniku. Tie, ktore sa v elegantnom obleceni citia dobre, nech ho nosia. Tie, ktore sa citia v sportovom, nech ho nosia. Tie, co potrebuju byt extravagantne, nech to nosia.

michaela329
25. jan 2025

Odpoveď máš na konci svojho príspevku. Chodíš s jej synom, nie s ňou. Nechaj ju tak.