icon

Ako znovu nájsť sebavedomie po materstve?

26. aug 2024

Klasika...pripravená aj na nejaký ten hejt...
Som vydatá, 2 deti, 25 rokov... Muž za tých 10 rokov čo sme spolu už nemá tu potrebu ma ospevovat 😀😀 ako viem, že sa mu asi páčim. Má mladú ženu (8r rozdiel), ale po deťoch a klasických kolotococh ako žena doma, som nejak ubudla na sebavedomí... A keď ešte muž už to nevníma ako za mlada, že mi to furt hovorí je to ešte horšie. Po deťoch som schudla, síce postava je stále vyšportovaná, ale radšej by som mala o nejakých 5kg navyše, len sa mi nedarí priberať... v práci mame dress code, čiže blúzky, šaty, kostým.... čiže obliekam sa pekne, idem si také neutrálne farby. Vlasy mam po pás, hnedé. Maľujem sa, idem ku kozmeticke, starám sa o pokožku tela ci tváre... ale nejak sa už nevidím taka krásna. Keď sa s niekym (hlavne kamošmi z mlada) stretnem povedia, že sa somna stala poriadna ženská ( v dobrom myslene, že z káčatka labuť napr.. ), len ja to tam nevidím.... akože dosť podľa mňa robí to pochudnutie, ale chcem sa nakopnúť. Ako sa hovorí, keď sa žena cíti pekná aj okolie ju tak vníma.... prešli ste si niečím takým.... kedysi som bola extrovert a teraz zahriaknuty introvert, ktorý v sebe nemá tu istotu co kedysi.... ale takto ma to nebaví... ďakujem za vaše pohľady na vec. 🩷

maranta_leuconeura
26. aug 2024

Ja som sa zacala citit krasne okolo 30ky, uz mozno tri roky ma to drzi 😂 a nie je to o vahe ani o vraskach, vyzeram objektivne horsie ako v 25ke 🙂
Pomohlo mi uvedomit si, co vsetko moje telo dokaze (a to ani deti nemam), ze mi umoznuje kazdodenne fungovat aj zazivat pekne a prijemne veci, som vdacna, lebo to nie je samozrejmost. A tiez to, ze zajtra budem zas o den starsia a skaredsia, takze dnes sa citim este krasne a mlado (zajtra sa budem tiez, ale v porovnani s pozajtrajskom :D)

lubossi
26. aug 2024

Moju ženu nakopne sebavedomie, keď sa pozerá na seba v zrkadle ako dobre vypadá jej telo (väčšinou po dovelenke ked je aj riadne hnedá)
Možno to chce aj pridať viac spoločnosti inej ako neutrálne tvory (rodina, starí známi)

marcellka32
27. aug 2024

Veľmi veľa robí čas strávený s partnerom /manželom..vtedy žena žiari

bambulka79
27. aug 2024

Prečo majú ľudia potrebu hľadať problém aj tam,kde nie je...? Si mladá a zdravá žena, ktorá má život ešte len pred sebou,tak nevymýšľaj a užívaj si život. To, že si občas unavená, frustrovaná, poprípade máš pocit vyhorenia, nie je nič nezvyčajné! Tým si prešli všetky matky. Stereotyp v manželstve je normálna vec a popri starostlivosti o deti by nemali manželia zabúdať na seba! Tak urob prvý krok a prekvap manžela (fantázii sa medze nekladú 😀) ....

marcellka32
27. aug 2024

Kúp si pekne spodné prádlo, ktoré vieš nosiť aj cez deň, tam začína sebavedomie 👍

princezna_bosorka
29. aug 2024

@bambulka79 a mozno prave taketo reci jej uskodia a bolo by lepsie, keby zistila, co je za tym (nasla si psychoterapeuta?)