Ako znovu získať vášeň vo vzťahu?
Dobrý večer 🙂.S partnerom sme spolu už 5 rokov viem,nieje to až tak veľa. Ja mám 26 on 30 a máme 2 ročne dieťa. Na začiatku vzťahu bolo všetko super ružové asi ako pri každom vzťahu.Lenze poslednú dobu neviem asi ani opísať ten pocit ktorý by to vystihol.. Strata vášne ? Pocitov? Neviem. Je to dobrý muž,nepodvádza ma chodí do prace atd.Lenže aj keď sme sami napr večer on je na mobile ,ja upratujem ked skončím,ideme si ľahnúť pustime niečo v telke a vybavené.Podniknut niečo, ísť sa prejsť do mesta alebo do prírody sa mu nechce jedine čo ideme je von s malým. Niekedy mi príde že si nemáme ani čo povedať a aj ak nejaká konverzácia začne tak vždy skončí s tým že obaja máme svoj názor než náš názor.Spime spolu max raz dvakrát mesačne. Aj to kde je tak ja nič necítim.. ale nič.. akože tvarím sa že áno ale v skutočnosti nie. Pretože veľakrát sa o seba nestara myslím tak že,chcete sa bozkávať s niekým komu to práve nevonia z úst? A čo sa týka tychto veci na také on ani nepomysli lebo povie že sme spolu už dlho. Aj jeho názor na výchovu syna a tak je úplne rozdielne. Cítim sa potom akoby zo mňa vysaval energiu,chuť do života, chuť niečo začať alebo podniknúť.Nebavi ma ani sa starať o seba či niečo robiť. Jedine čo robím sa starám o domácnosť a nášho syna. Tak isto naše rodinne vzťahy (jeho rodina,moja) začínajú byt nie moc dobre.A niekedy mi príde že je voči mne dosť falošný že to čo hovorí nieje úplne pravda. Skôr to necíti tak,ako povie pretože jeho konanie je úplne iné.Ja chcem žiť ,šťastne a veselo doma kde budem mať partnera ktorý mi bude dávať lásku,vášeň podporu.Nie pri ktorom sa budem cítiť úplne opačne. A som z toho smutná,velmi ma to trápi pretože ja nechcem rozbiť našu rodinu. A keby aj začnem rozhovor tak skončí že to ja veľa premýšľam. Mali ste to tak niektorá? Vyriešilo sa to alebo to skončilo rozchodom? :/
Ja Ti to skrátim. Ty rodinu rozbiť nechceš, on tvoje pokusy o rozhovor nechápe a odbije Ťa. Takže, čo Ti z toho vychádza?
Podľa opisu to vyzerá, že sa stretli 2 ľudia, u ktorých bohviečo rýchlo vzplanulo a splietli si to s láskou. Pretože mi z toho opisu vychádza, že nie ste vôbec kompatibilní. Len bohužiaľ máte dieťa a to zistenie sa ukázalo. A ty máš ešte len 26 rokov. Takže si pripravená takto žiť do 70tky?
Chodenie do prace a nepodvadzanie je snad uplny zaklad, nie nieco co treba vyzdvihnut.
Ake to bolo medzi vami na zaciatku vztahu? Aj vtedy bol taky pasivny ako ho opisujes teraz?
@vler predtým nie,vtedy keď sme ešte spolu nebývali to bolo skvele, chodil ku mne na pár dni (2-3 dni) , robil mi prekvapenia,darčeky,zamilované správy,chodili sme spolu všade ,mali sme pekné spoločné dni,vedeli sme sa spolu zasmiať..Teraz nie, a ja ako človek sa cítim zle. Všetko čo som predtým robila to moje JA už vôbec nieje. A posledný čas nato myslím častejšie,stále ma upokojilo to že, veď je dobrý,nepodvádza ma ,neklame ma ( čo sa týka žien a pod.),stará sa o nás ale ako ste napísali to je asi úplný základ pre normálnu šťastnú rodinu.
Ja Ti to skrátim. Ty rodinu rozbiť nechceš, on tvoje pokusy o rozhovor nechápe a odbije Ťa. Takže, čo Ti z toho vychádza?
Podľa opisu to vyzerá, že sa stretli 2 ľudia, u ktorých bohviečo rýchlo vzplanulo a splietli si to s láskou. Pretože mi z toho opisu vychádza, že nie ste vôbec kompatibilní. Len bohužiaľ máte dieťa a to zistenie sa ukázalo. A ty máš ešte len 26 rokov. Takže si pripravená takto žiť do 70tky?
@enmery to určite asi nie ale veľmi sa bojím aj toho že ostanem sama..A tak isto aj za nášho syna aby mal úplnú rodinu šťastnú to je pre mňa najdôležitejšie.Je to pre mňa ťažké.
Tak to, po čom túžiš, urob bez neho. Sama, alebo s kamoškou. Rob niečo čo ťa urobí spokojnejšou bez toho, aby si to čakala od neho. Uvidíš, ako bude na to reagovať.
Treba sa nejak naštartovať, nájsť tu vášeň, to, čo vás spájalo. Nepytat sa, či sa mu chce, jednoducho oznámiť, obleč sa, ideme. Je to 5 rokov , nie je to veľa, ale je to dosť na stereotyp. Ráno vyskoč z postele, povedz si nový deň, nový list, uprav sa, naplanuj nejaký výlet, pivo, hocičo iné, ako vyzerá vas bežný deň. Staci uplna chujovina. Vztah treba pestovat stale. A bud to znova objavíte, alebo to vezmete skrátka..
26 ročná baba sa bojí, že ostane sama. Uf, ja netuším, kde a ako vás vychovávajú. Toto je ako cez kopirák. Držať sa niekoho, lebo sa bojím byť sama.
Vieš, čo je horšie, ako byť sama? Byť osamelá po boku partnera a vo vzťahu.
Začni robiť veci sama s kamoškami, rodinou. Ak on nebude chcieť ísť. A fakt sa zamysli, ako chceš byť šťastná a dat dieťaťu šťastnú rodinu, ked ty nebudeš šťastná. A keď máš po boku partnera, ktorý Ťa nepočúva a nič meniť nechce. Lebo na nápravu vzťahu musia byť dvaja. Presne ako ako na stvorenie dieťaťa je potrebné vajíčko a spermia.
26 ročná baba sa bojí, že ostane sama. Uf, ja netuším, kde a ako vás vychovávajú. Toto je ako cez kopirák. Držať sa niekoho, lebo sa bojím byť sama.
Vieš, čo je horšie, ako byť sama? Byť osamelá po boku partnera a vo vzťahu.
Začni robiť veci sama s kamoškami, rodinou. Ak on nebude chcieť ísť. A fakt sa zamysli, ako chceš byť šťastná a dat dieťaťu šťastnú rodinu, ked ty nebudeš šťastná. A keď máš po boku partnera, ktorý Ťa nepočúva a nič meniť nechce. Lebo na nápravu vzťahu musia byť dvaja. Presne ako ako na stvorenie dieťaťa je potrebné vajíčko a spermia.
@enmery Viem že, som mladá a našla by som si partnera. Ale,ja sa bojím alebo skôr myslím na veľa veci pretoze, opustiť a rozbiť rodinu nieje jednoduché ako to, bude zvládať naše dieťa,nechcem striedavú starostlivosť aby moje dieťa behalo každý týždeň s taškou raz k jednému,raz k druhému.Nechcem aby bol syn niekde sám odomňa preč.( možno je to hlúpe ale je ešte maličký a je na mňa naviazaný) a neverím že práve môj muž by to chápal a bol by s tým v poriadku ale trval by na svojom.Proste je toho veľa načo myslím. Ale skúsim zmenu začať ja a uvidíme či sa to zlepší alebo sa stane opak a ešte zhorší.
Zatiaľ nájdi radosť zo života sama a on sa buď pridá alebo sa rozídete.
No v prvom rade 5 rokov je tak akurát začiatok spoločného života. Nie že "už sme spolu dlho". Doporučujem (ak je možnosť kam dať dieťa) spoločný čas len vo dvojici. Aby ste nemuseli riešiť bežný kolotoč. Vypadnúť zo stereotypu. Len to samozrejme musí byť záujem na oboch stranách.
Máš 26 a rezignovala si .....čo čakaš od neho? Chces zit stastne a veselo,chces aby Ti daval lasku a podporu.......A co pre to robis Ty? Nebavi Ta starat sa o seba a nieco robit. Sex raz- dvakrat za mesiac a nic pri tom necitis. Myslis ze si nevsimol ze spava s gumenou ancou? Stale mas pocit,ze je vsetko jeho vina? Mas dve ruky.....jednou mas davat a druhou brať.
Zatiaľ nájdi radosť zo života sama a on sa buď pridá alebo sa rozídete.
@januska12323 ono kľudne sa moze stať že bude ďalší vzťah a tiež to prejde do vyhorenia..rozchod nemusí byť nakoniec najlepšia cesta..
Začnite meniť veci od seba.Najdite si koníček, priateľov... kúpte si niečo pekné, doprajte si nejaké skrášlenie.Naplanujte spoločný program s manželom/ideálne bez synčeka/...prebudte záujem manžela... lebo nie ste len rodičia, ale aj manželia, ktorí sú príliš mladí na to,aby žili len vedľa seba
Skuste manzelsku poradnu...mate male dieta, treba aspon zabojovat za kompletnu rodinu.
Ano mala som to tak a rozišli sme sa, aj keď máme malé bábo. Ale my sme este viac opační a vážnejšie veci tam boli. Skús mu povedať o rozchode, ci sa nespamätá a nezacne nieco meniť
Da sa to navodiť aj umelo. Pravidelný čas spolu. Pravidelný sex. Čas bez dieťaťa. Prestať toľko pratat. Normálne povedať, odlož mobil, poďme si zahrať hru, pozriet film, ísť na prechádzku, hocičo… Prekvap ho a cez deň len tak objím. Daj darček. Urob niečo, čo ma rad. Usmej sa. A časom sa chytí. A nepôjde to už nasilu. Ak sa dlhodobo nechytá, potom by som riešila, prečo…. Lebo na vine nie je len on..
Nemôžeš čakať od partnera že ťa urobí šťastnou, rob ty čo chceš a čo ťa baví budeš viacej žiariť vymysli niečo spoločné uvidíš ako na to bude reagovať či aj on má záujem a hlavne sa spolu rozprávajte to je základ on možno prežíva niečo podobné ale nevieš o tom. Za mňa tam určite niesu dôvody na rozchod. Vzťah treba budovať musia sa snažiť obidvaja a je to normálne že obcas máte obdobie že sa sebe až tak nevenujete a potrebujete priestor pre seba

Chodenie do prace a nepodvadzanie je snad uplny zaklad, nie nieco co treba vyzdvihnut.
Ake to bolo medzi vami na zaciatku vztahu? Aj vtedy bol taky pasivny ako ho opisujes teraz?