icon

Ako zvládať konflikty s partnerom pri starostlivosti o dieťa?

22. mar 2025

Ahojte s priateľom máme nezhody hlavne keď je malý (3apol)chorý zatekajú mu momentalne sople dávam mu morsku vodu, (smrkať nehrozî ani za svet pri tom to vie, radšej bude zvracať a revať) a keď ho presvedčím tak smrkne iba tak no skoro vôbec a už s ním nepohnem. No a potom dam nasivin, lenze keď mu zabehne a zvracia tak on vyskočí po mne že to je z tých kvapiek. Prosim vas ja už sa nevladzem brániť neviem už čo mám na to povedať nepomáha vysvetľovanie, raní ma že ma hneď začne šikanovať. Že mu robím zle. Že to je s tých kvapiek. Ako mu to vysvetliť mne už sa ježia vlasy normálne.

domkakvet
22. mar 2025

Sa ho opytaj co mu mas asi dat a na co si vobec s takym chlapom.

januska12323
22. mar 2025

Keď nevie smrkať vytiahni odsávačkou a chlapa pošli kade ľahšie.

autor
22. mar 2025

@januska12323 vie smrkať ale nechce !! Odsávačku no to sa mi podarilo včera ale je to zbytočne lebo ked som mu odsala reval dalsich 5 minut a nos mal plny tak ako predtym, a to je snim odmala. Maleho neriesim

autor
22. mar 2025

@domkakvet povedal by nič.

autor
22. mar 2025

@domkakvet on ma tiez sople ale on kvapky si v zivote nedával a ze zije.

andreakukelova
22. mar 2025

tak nech mu nos čistí on!

januska12323
22. mar 2025

Nechaj starostlivosť na ňom keď je taký múdry.

domkakvet
22. mar 2025

Ako pisu nech sa stara on.

cyberk
22. mar 2025

Vy ste sa dva pripady zisli, nevies 3,5 dietatu vysvetlit ze tie sople musia ist von po dobrom alebo po zlom???? Potom asi zdedil inteligenciu po vas lebo takto sa bude tazko liecit 🙄😖
Vsak ked reve a zas ma plny nos tak sup dalej odsavat, to jednoducho musi pochopit ze ked reve tak to bude so soplami len horsie 🙄

doriiis
22. mar 2025

Ako môže niekomu zabehnúť nasivin? Dieťa ukľudniť,lebo zvracia a hysaci nejak veľa a naučiť v pohode fúkať nos a poprípade nosnú sprchu.
Tie nasiviny robia viac škody ako uzitku

autor
22. mar 2025

@cyberk a ty si co myslis ze mu dam vreckovku pred nos a fukaj bez vysvetlenia ? A neurážaj a maleho nerieš ! Riešim chlapa nie maleho !

cyberk
22. mar 2025

Ked logicke vysvetlenia nechape, tak schytim odsajem odsavackou a ide sa, raz pochopi, ze fukat do vreckovky je jednoduchsie 🙄. Si myslis, ze striekanim morskej vody a nasivinu bez vyfukania/odsavania ho vylieci? Precitaj si ako tento proces funguje…
To, ze si si s neandertalcom spravila dieta si musela vidiet predtym 🙄 ste sa nasli…

mamaaja82
22. mar 2025

Ale
@cyberk ma pravdu.Ries si dieta a jeho cirkusy,jednoducho odsat aj na silu aj niekolkokrat za sebou.Ty mas problem s dietatom a jeho hysakmi,ale snad si matka a nedas si skakat po hlave,ale zjavne to mas u riti aj ty.Kvapkaj do aleluja mozno tie sople raz prejdu,pristup na hovädo mate obidvaja.

nika23t
22. mar 2025

No robíš mu zle. Lebo do plného nosa striekať sprej je nezmysel. Čize síce máš pri sebe blbca, čo Ti nevie normálne povedať a huka po Tebe, ale v konečnom dôsledku si sprejom alebo kvapkami nepomôžes pri malom. Ja mojej odsavam a keď reve, odsavam ďalej. Inak jej neviem pomôcť. A keď je múdry, ako píšu vyššie, nech sa stará.

mabenn
22. mar 2025

este 6rocnemu pocas choroby odsavam sople, lebo nevie poriadne fukat nos...jasne ze 3rocne dieta bude robit cirkus, ale sople musia von....robis to spravne, len klud a pokracovat...co sa tyka partnera, posli ho nabuduce na poucenie k pediatricke, nic ine mi nenapada...aj mne sa raz maly zo soplov zgrcal, to sa proste stane

nika23t
22. mar 2025

@mabenn čo robí správne? Veď práve neodsava a malý nevie fúkať, len dáva morskú vodu a Nasivin. Podľa mňa nechať plný nos nie je správne.

mabenn
22. mar 2025

@nika23t nechce sa mi hadat, pisala ze odsavala a predpokladam, ze to bude robit aj dalej

bielasovicka
22. mar 2025

Povedz chlapovi nech ten sopeľ vyfuka on malému, keď je tak múdry

dominikamacakova
22. mar 2025

No neviem, podľa mňa by sa mal sprej dávať do čistého nosa... Veď nech chlap chytí dieťa a ty mu odsaj hlieny, strekni sprej, to je také ťažké 🙈 Ja toto absolvujem sama a nie to, že by sme si davaja neporadili s jedným 3 ročným dieťaťom...

evcagabi
22. mar 2025

Niekam sa odprac a nech sa stara pan najmudrejsi 😅

maminkadeticiek
22. mar 2025

Mas dieta s debilom.Stavim sa ze sa to neprejavuje len pri kvapkach.

lavender94
23. mar 2025

Prepáč ale vy ste asi obaja trošku jednoduchší. Dieťa reve a grcia a ty nechávaš smrkanie na ňom? Halo. Veď keď ten hlien nepojde von tak bude nádcha trvat dlhšie, bude stále grcať, kašlať a revat. To je dookola aj v práci (pracujem v lekárni) prídu maminky ze by si prosili nieco na kašeľ, nejaký mucosolvan, lebo že dieťaťu zatekaju hlieny z nosa a kašle a grcia. A ja si môžem hlavu otrieskavať, vysvetľovať dookola že im je to zbytočne aj tak si to vezmú a aj tak im to budú dávať a potom sa vrátia na ďalší deň, že som mala pravdu, že ten sirup na kašeľ im nepomáha. Proste treba to odsávať dookola preplachovat morskou vodou, teoreticky aj konvičku by už mohol zvládnuť.
A mužovi odkaz, nech sa ide opýtať do hocijakej lekárne či môže malý grcat z nasivinu, v kazej mu povedia to iste. Grcia z hlienov. Ešte možno od niekoho ostrejšieho dostane vynadané, že či sa v živote nestaral o dieťa
Ale pokiaľ malý nemám zapchaté nos a len mu z neho tečie tak nasivin je zbytočný

althejka
23. mar 2025

Ten cirkus naokolo podla mna je horsi ako cela nadcha 🤔. Sopel cim viac placu sa tym viac tvori,obcas odsavanie mechanicky tiez trocha pomoze k tomu. Do toho sa povracia, rodicia sa pohadaju .. a ano tatko je mudry ako radio ale blba sprava je,ze tolko scen este bude,ak s tym zacal uz pri soploch . Takze dost razne poslat do kelu, nenechat sa a nech sa aj urazi. Aspon bude ticho 😂 chvilu. k otazke postupu liecby sopla , to neviem,ja som nikdy neodsavala ,iba utierala a ucili sme sa fukat. Drzim palce s chlapom 🤘

svokrinjazykmonika
23. mar 2025

Prosím ťa pre dobro dieťaťa aby si mu tie sople odsávala, nech ti ho chytí muž alebo na malého sadni, hlavu medzi stehná aby sa nehýbal, lebo by si ublížil a máš to za necelú minútu hotové.