Ako zvládať osobné urážky od blízkych?
Ahojte, chcem sa spýtať, ako vnímate keď Vám niekto blízky povie špinavú nadávku, ale odôvodní to zakaždým hnevom na Vás. Ja si to osobne neberiem, ale neviem, či je to správny postoj z mojej strany nakoľko som na to zvyknutá aj z mojej primárnej rodiny. Ďakujem.
Nikto blizky mi spinavo nenadava? 🤨 a ked zijes v takych vztahoch asi mas prisernu predstavu o tom co je normalne a ako maju vztahy vyzerat
tak na toto nie som vobec zvyknuta, ci uz v rodine alebo z okruhu blizkych ludi, takze by u mna dotycny skoncil a osobne by som si to rozhodne zobrala
si viem predstaviť že by ma tak nazvala pubertálna sestra alebo brat - ale nikto iný. inak by som to brala osobne ...
nikto blizky a ani vzdialeny na moju adresu nadavky nepouziva. a nie, nie je to dobry postoj. preco by ta mal niekto castovat nadavkami ci uz je nahnevany alebo hocijaky... otras...
V puberte by som to ešte pochopila,aj u nás "lietali"rôzne zvieracie mená 😃😃. Ale v každom inom prípade určite nie.
Zaujímavé, len tak premýšľam – ako by niekomu pomohlo brať si nadávky osobne. Akurát sa potom bude cítiť sám zle. Veď ak niekto nadáva, hovorí tým len niečo o sebe, o svojom stave, o svojich problémoch a spôsoboch vyjadrovania. O tvojej situácii neviem nič, takže sa k tomu nevyjadrujem.
Mne taktiež nikto nenadáva a nepovažujem to za normálne v akomkoľvek vzťahu… ale určite by mi to vadilo, ani nie tak konkrétne slovíčka, ako to že celá komunikácia v tomto prípade určite nebude úplne okej
v mojom okolí nikto špinavé nadávky nepoužíva, čiže keby na mňa niekto príčetný nejaký vulgarizmus vyšplechol, tak asi by som si to osobne brala, nakoľko na toto nie som zvyknutá
Veľa normálnych vzťahov si asi nezažila keď sa ti nadávky zdajú v pohode. Na mňa boli použité len ľahšie slovíčka ale tiež len v puberte alebo podobnom vypätím nervov, nikdy bežne k, p v rodine.
Som dospela osoba, nadavky a obzvlast vulgarne do vztahu (akehokolvek) dvoch osob nepatria. A ak ti niekto povie ze si napr. sprosta pitcha a odovodni to tym, ze si za to mozes sama, lebo si ho/ju nahnevala, vytocila, tak to ako s tym, ze si si facku zasluzila 🤷♀️ totalne neakceptovatelne.
ani u nás sa nenadáva, nikomu
Nikdy by som nikomu nedovolila mi skaredo nadavat… ani cudziemu na ulici, nieto od najblizsej rodiny. Neakceptovatelne, taky partner by bol expartner a s takou rodinou by som sa dalej nestretavala.
Skaredo nadavat a zvalovat to na toho druheho ukazuje na nevyzrete spravanie ak sa jedna o dospeleho. Dany clovek ma problem sam so sebou. Ci by som si to brala osobne? Neviem. U nas sa takto nebavime, nadavky su nepripustne a ani nas to nenapadne. Asi by som zvazila ci taku osobu potrebujem v zivote. Alebo ju treba hned uzemnit- ukoncit konverzaciu, nepocuvat ju, az ked sa ukludni.
Zaujímalo by ma, ako fungujete potom..
O koho ide?
Partnerovi by som to netolerovala zo žiadneho dôvodu.
Argument, že ti niekto vulgárne nadáva, pretože si ho nahnevala, je neprijateľný rovnako ako vulgárne nadávky.
Určite by som sa vyhradila voci jednému aj voči druhému.
A viem, ze by sa ma to hlboko dotklo, keby si mnou niekto takým spôsobom komunikuje.
To, že to prechádzas s takým porozumením, je deformácia z tvojej pôvodnej rodiny. Tvoje hranice sa posunuli.
Ale čo ti poradiť, neviem..
Máte deti? Nadavate si vulgárne aj pred nimi?
Keby mi niekto blízky povedal špinavú nadávku, zobrala by som to veľmi osobne a už by blízky nebol. Svoje odôvodnenie (a ešte aj také stupídne) by si mohol strčiť niekam. Snáď každému občas uleti nadavka, niekedy aj hodne vulgárna, ale rozhodne nie na iného človeka a v jeho prítomnosti. Na blízkeho človeka už vôbec nie.
Ziaden hnev nie je ospravedlnenim pre vulgarity, ci uz voci blizkym alebo aj cudzim. A ano, nadavky beriem osobne, aj od blizkych aj od cudzich.
Nikto mi nenadava😅 keby mi sestra povie ze som j*ebnjta s hnevom, tak mi to vadí a rázne jej vysvetlím, že takto sa so mnou baviť nebude. Však maj nejakú sebaúctu
Asi by som nebrala osobne, že niekto, kto sa na teba nahnevá, sa v tej situácii správa ako posledný odpad. Jeho správanie je jeho vizitka, zbytočne to zvaľuje na teba. Ak je to však tvoj partner, zvážila by som, či s ním zostať. Nevie sa ovládať, ani si priznať chybu a pravdepodobne ani nevie povedať prepáč.
nikto mi nenadáva vulgárne, okrem bývalej susedy alkoholičky s 3 promile v krvi 🙄 Nikdy som si to nebrala osobne. Pravdou je, že keď tresnem malíčkom do stoličky, tak je mi nadávka padne vhod. Aj istí jedinci v spoločnosti sú u mňa korunovaní, krátko, výstižne a úderne. Ináč tu je zaujímavý pohľad na nadávky...
https://dennikn.sk/4151765/profesorka-filozofie...
Ano brala by som to osobne.
Ani blízky ani cudzí ľudia sa na moju adresu nevyjadrujú nadávkami 🤷

Neviem, za poslednych 30 rokov na mna nikto nepouzil / ani ja som nepouzil nadavku v rodine. Nadavam na ludi iba pri soferovani 🙂 ale len tak decetne, pre seba - to patri ku koloritu premavky. Ale k tvojej otazke - asi preto by som to bral velmi osobne. A dorazne sa prvy krat ohradil, a ak by mi niekto nadaval druhy krat, vyrazne by som obmedzil kontakt na nevyhnutny.