Ako zvládať partnera, ktorý si zo všetkého robí srandu?
Ahojte ,
Stretavam sa s jednym chlapom , vyzera byt v pohode. Avsak vsimla som si, ze si z vela veci robi srandu. Som rada , ze nie je negativny a nestazuje sa stale, ale na druhej strane rozmyslam , ze ci by casom si nerobil srandu zo mna pred ostatnymi a z vaznych veci. Mate doma niektora takeho chlapa co tak casto zartuje , ako to beriete ?
@anonym_autor s manželom som sa stretla v dosť pochmúrnom období života, ale on ma dokázal rozosmiať. Ale on presne vie pokiaľ u mňa môže zájsť. A kde si ma dať stopku.
Taký extrém keď sú spolu s najlepším kamarátom tak to aj na bežného človeka dosť. Uťahujú si jeden z druhého jedna radosť
@anonym_autor tak ono je sranda a sranda.
Niekto ju vie spravne pouzit v pravej chvili a niekto nie. No a podla toho su potom sympatie.
Zalezi ci ti ten humor sedi. My si radi zavtipkujeme, aj si utahujeme jeden z druheho. Mali sme aj kamosa, s ktorym sme sa nenormalne narehotali, ale ozenil sa a nesadli sme si s jeho zenou. Tak sa nase stretnutia obmedzili a aj ked sa stretneme, je to take onicom. Ona je stale ako keby nahnevana. Ale poznam ludi, ktorych humor mi vadi.
Zalezi ci ti ten humor sedi. My si radi zavtipkujeme, aj si utahujeme jeden z druheho. Mali sme aj kamosa, s ktorym sme sa nenormalne narehotali, ale ozenil sa a nesadli sme si s jeho zenou. Tak sa nase stretnutia obmedzili a aj ked sa stretneme, je to take onicom. Ona je stale ako keby nahnevana. Ale poznam ludi, ktorych humor mi vadi.
@cimage ja sa rada smejem, ale pripada mi to, ze si v urcitych situaciach nevie zahryznut do jazyka. Napr. Nie som v vareni nejaka extra dobra a on sa toho chytil a zacal, pritom ani neni vyborny kuchar.
@anonym_autor pracujem s takým kolegom a je to povaha, po čase som však prišla na to že ten druh humoru mi je cudzí a že nedokáže nič iné , iba druhých zosmiešňovat
@cimage ja sa rada smejem, ale pripada mi to, ze si v urcitych situaciach nevie zahryznut do jazyka. Napr. Nie som v vareni nejaka extra dobra a on sa toho chytil a zacal, pritom ani neni vyborny kuchar.
@anonym_autor tak tam už je to cez, nech si robí srandu zo seba. Alebo si skús ty urobiť srandu z neho, napríklad pri sexe, uvidíš, ako sa mu to bude páčiť 😀😀😀😀
Podľa toho aký druh humoru to je. Často sa používa humor ako ochranná vrstva ak je človek neistý sám sebou žartuje aby vyzeral nad vecou a ľudia sa v ňom moc nevrtali. Humor môže byť prezlečená agresivita. Nepovie narovinu čo mu vadí aby bol za toho dobrého ale da to najavo vtipom ktorý vtipný ani nie je. Ľudia s poruchou osobnosti si takto testujú hranice a kam az môžu zájsť. Niečo v zmysle len si daj kolacik veď aj velka rit vie očariť. Alebo keď ma niekto rád zvieratá vtipkujú na túto tému ale pocit s toho vtipný nie je. A keď sa ohradis tak pride ty si nudná ani vtipu nerozumies. Ty jeho humor poznáš vieš ako na teba pôsobí a či to je pre teba ok. Ja poznám chlapa čo nedokáže povedať normálnu vetu ani normálne odpovedať vždy len akože srandičky a keď niečo potrebujem vedieť páčim to s neho. Je to na nervy taká komunikácia
@anonym_autor tak tam už je to cez, nech si robí srandu zo seba. Alebo si skús ty urobiť srandu z neho, napríklad pri sexe, uvidíš, ako sa mu to bude páčiť 😀😀😀😀
@anonym_81549f skusim mu nieco povedat medzi 4 ocami tak uvidim ako bude reagovat
Ano mam skusenost s takym chlapom, co akoze bol velmi vtipny. Na jeho vtipoch sa nikto nesmial, kedze som s nim bola roky, tak som mu to aj povedala. A jeho vlastna matka ho prosila, nech sa chova normalne, ze jeho vtipom vacsina ludi nerozumie a nech si tie vtipy necha tam, kde ich chapu /napriklad medzi svojich kamaratov/. Ja si o sebe myslim, ze mam zmysel pre humor a dost velky,viem sa zasmiat, aj na sebe, ale su druhy humoru, ktore mi nesedia. A velakrat sa mi stalo, ze akoze humorne veci mysleli ludia smrtelne vazne a len zbytocne s tym vznikali nedorozumenia, lebo ich "akoze" humor bol za hranicou slusnosti.
Podľa toho aký druh humoru to je. Často sa používa humor ako ochranná vrstva ak je človek neistý sám sebou žartuje aby vyzeral nad vecou a ľudia sa v ňom moc nevrtali. Humor môže byť prezlečená agresivita. Nepovie narovinu čo mu vadí aby bol za toho dobrého ale da to najavo vtipom ktorý vtipný ani nie je. Ľudia s poruchou osobnosti si takto testujú hranice a kam az môžu zájsť. Niečo v zmysle len si daj kolacik veď aj velka rit vie očariť. Alebo keď ma niekto rád zvieratá vtipkujú na túto tému ale pocit s toho vtipný nie je. A keď sa ohradis tak pride ty si nudná ani vtipu nerozumies. Ty jeho humor poznáš vieš ako na teba pôsobí a či to je pre teba ok. Ja poznám chlapa čo nedokáže povedať normálnu vetu ani normálne odpovedať vždy len akože srandičky a keď niečo potrebujem vedieť páčim to s neho. Je to na nervy taká komunikácia
@sova7 tiez si myslim ze to ma ako obranny mechanizmus. Este mi napadlo, ze moznk nechce ist do hlbky, aby sme sa spoznali , a mozno to berie takto povrchne. Tazko skusim sa ho na to opytat. Len ci mi aj uprimne odpovie.
@sova7 tiez si myslim ze to ma ako obranny mechanizmus. Este mi napadlo, ze moznk nechce ist do hlbky, aby sme sa spoznali , a mozno to berie takto povrchne. Tazko skusim sa ho na to opytat. Len ci mi aj uprimne odpovie.
@anonym_autor normalne mu povedz, co Ti vadi a ked to otoci on na srandu, tak vies na com si. Lebo zmysel pre humor je fajn, ale iba do urciteho bodu. Lebo nie vsetko je sranda a vzdy.
@anonym_81549f skusim mu nieco povedat medzi 4 ocami tak uvidim ako bude reagovat
@anonym_autor samozrejme som žartovala, ale keby mi veľmi nešlo varenie a on by si z toho robil srandu, tak by som mu povedala - viem, že v tom nie som ešte obratná, učím sa, snažím sa zdokonaľovať a ubližuje mi, keď si z toho robíš žarty. Pre mňa to nie je smiešne, skôr ma to zraňuje a je mi z toho smutno, že to robíš práve ty. A uvidíš reakciu, aj to, či bude v talkých žartoch pokračovať. Ak áno, tak by som ho poslala do čerta
Podľa toho,o aké srandičky ide. Lebo sú ľudia, ktorí majú zmysel pre humor a vedia odľahčiť nejakú ťažku situáciu,ale pritom ostávajú primerane slušní a úctivi v tej ktorej situácii.To je dobrá vlastnosť a s takými luďmi je aj fajn sa stretávať.
No existujú aj takí, ktorí nedokážu odhadnúť hranice a ich humor môže druhych uraziť, zraniť alebo pôsobiť,že ich problém sa berie na ľahkú váhu.Toto už nie je veľmi príjemné.
Môj muž je taký . Ale uťahujeme si zo seba navzájom. Ale vie kedy ma čo použiť.
@anonym_autor asi nie. Ale skús môže to robiť vedome ze sa takto chráni pred hlbším vzťahom a zranením alebo to má naučenu formu komunikácie robí to automaticky a neuvedomuje si ako to na ľudí môže pôsobiť. Uvidíš ako zareaguje. Ak začne otáčať na teba že ty si divná citlivá a vyhne sa debate tam by som už spozornela. Skús to nejak tak na neho aby nemal pocit že utocis. Mohli by sme skúsiť hovorit inak? Keď mi niečo nejde a ty začneš žartovať nemám s toho dobrý pocit a neviem čo si mám o tom myslieť. Vyzerá to ako keby si so mňa robis srandu. Mohol by si s tým skúsiť prestať? Alebo niečo podobné ty ho poznas. Ako ti tu už radili. Povedz mu že ti to nerobí dobre popros ho aby to nerobil a uvidis. Ak zase začne upozorni ho zasa. Ak niekto opakovane robí niečo čím vie že ti ubližuje alebo vie že ťa to zraňuje a nema snahu s tým prestať tak to mi už príde ako skrytá forma agresivity
@anonym_autor Neviem do akej miery sa smial,ale clovek si musi vediet spravit aj zo seba srandu.
@anonym_autor samozrejme som žartovala, ale keby mi veľmi nešlo varenie a on by si z toho robil srandu, tak by som mu povedala - viem, že v tom nie som ešte obratná, učím sa, snažím sa zdokonaľovať a ubližuje mi, keď si z toho robíš žarty. Pre mňa to nie je smiešne, skôr ma to zraňuje a je mi z toho smutno, že to robíš práve ty. A uvidíš reakciu, aj to, či bude v talkých žartoch pokračovať. Ak áno, tak by som ho poslala do čerta
@anonym_81549f jasne , viem ze si zartovala, na to varenie som mu povedala len tolko, ze ani jemu to neide a nesmejem sa z toho tak nepovedal nic a zmenila sa tema.
Daj mu do ponožky tarantulu, že to tiež bola len taká sranda.
@anonym_autor tie srandičky stále opakoval,už som to všetko poznala naspamäť.Vtipné to je len keď to počuješ 1x,nie stále dookola...
@anonym_autor mne keby nieco hovoril na jedlo, tak nevarim. Ja nerada varim a keby mal blbe reci, tak moze varit sam.
Moze to byt aj kryci manever, ako pisali baby, ze sa neciti ok, tak hra pajaca.
@anonym_autor samozrejme, že by si časom robil srandu aj z teba... Mám kamoša, má rodinu, deti a je to taký veľký "srandista", až to vôbec nie je vtipné .... Všetko povie na srandu.. najhoršie je to, že už aj jeho 10 ročný syn sa správa presne tak, ako jeho otec... aj vo chvíli, kedy sa to vôbec nehodí
@anonym_autor sranda je fajn, ale musí vedieť aj čosi spraviť a mať triezvy pohľad na existenciu
@anonym_autor ja osobne si myslím, že teraz, keď sa ešte len stretávate a už sú chvíle, kedy nevie odhadnúť, kedy to vhodné je a kedy nie je.... do budúcna to lepšie nebude a áno, časom to bude vyznievať ako zosmiešňovanie. a rozhovor medzi 4 očami? jednoznačne odporúčam, skús mu o tom povedať. ak to začne zľahčovať alebo začne hovoriť tebe, že si príliš urážlivá a nechápeš humor a že on myslí veci len zo srandy.... v dobrom odporúčam z kratšej cesty späť.
@anonym_autor aj môj muž je srandista, občas mi to lezie na nervy, inokedy sa zasmejem s ním, ale nikdy ma svojím srandovaním neponížil ani neurazil.
@anonym_autor tazko povedat ked nenapises priklad, z toho varenia mi to nie je celkom jasne, skus este nejaky priklad.
@anonym_autor
Mne to vadi
Zazila som 2 chlapov na rande ktory toto robili - ja si viem urobit srandu aj zo seba ale ked niekto neustale vsetko otaca na humor, je to otravne nevhodne a janby som to nedLa
Jednemj som zo aj povedala ze mi zo pride infantilne a nevhodne a on to otocil - ze je veselx typ cloveka a ze ma rad humor - ale nebola to pravda.
@anonym_autor My sme obidvaja taki, ze dost casto si robime srandu zo vselicoho, aj zo seba navzajom, aj kazdy sam zo seba. Ale vieme sa aj normalne vazne rozpravat. Mam na druhej strane kamarata, ktory prave vie velmi sarmantnym humorom odrazit pokusy o vaznejsie debaty, ak mu je ta tema neprijemna. Alebo aj ked sa mu zdoverim a nevie, co povedat. Ked si s nim pisem, tak tam to robi ovela menej, nazivo viac. Tam si uz viem predstavit, ze ak by som bola s nim vo vztahu, tak by som s touto vlastnostou trochu bojovala.

@anonym_autor mám takého kolegu a vyslovene mi naskakujú osýpky len sa ku mne blíži. Nedokázala by som s takým človekom žiť.