icon

Ako zvládať partnerove požiadavky na pozornosť?

15. okt 2025

Je toho viac, ale včera ma šokoval prístup priateľa.. O 19:30 mame vždy večerný rituál - kúpanie dieťaťa. Napisala som mu, že práve idem kúpať- kým som bola s hotová ( asi kazda mamina pozna ) preslo 40 minút. Telefón som mala na nabíjačke. Keď som prišla k telefónu- jednoducho vybuchol, ze ho ignorujem, ze si ho nevážim.
Vtedy som v skratke napisala niečo v zmysle, že mam prioritu dieta a tam to skončilo.
Ráno stále nepochopil a cíti sa ešte ukrivdeny. Co si to tejto primitívnej situácii myslíte?
Mňa to naozaj vyčerpáva- obávam sa, že je to narcista- ktorý očakáva, že budem lietať len okolo neho. Inak je pozorný a veľmi mi ako slobodnej matke pomáha.

anonym_492371
15. okt 2025

u mňa by bol bývalý priateľ, keď nedokáže akceptovať tvoje rozhodnutia a potreby dieťaťa, nech si hľadá slobodnú bez záväzkov, čo mu bude stále k dispozícii

anonym_71acb4
15. okt 2025

@anonym_autor je to debil tak ako píšeš.Otazka znie čo spravíš budeš sa ospravedlňovať?Chyba je na jeho strane dúfam, že mu to vysvetlis

anonym_fe551a
15. okt 2025

@anonym_autor aj keby si mu nepísala, vie, že máš male dieťa. Je jeho otcom? Ak nie, posli ho do čerta

ivik4
15. okt 2025

To ako pubertiak rozmaznany . Vhodny zial nebude, keby ste spolu zili vadilo by mu ze nieje stredobod vesmiru ked uz teraz ma problem

marianarem
15. okt 2025

@anonym_autor Bola by to u mna blikajuca kontrolka. Dospely chlap sa takto neuraza. Ani keby si nemala dieta a isla by si sa sprchovat ty a on by sa zatial zacal citit ukrivdene, ani vtedy by mi to neprislo ok.

mimikarol
15. okt 2025

Debil. U neho bude tvoje dieťa len príťaž

januska12323
15. okt 2025

No chudáčik, potrebuješ ďalšie dieťa na krku?

sissy27
15. okt 2025

@anonym_autor ... a v tom momente by pocítil, že to znamená, keď niekoho naozaj ignorujem a nevážim si ho. Čo také súrne potreboval, že to nemohlo počkať, kým okúpeš dieťa??

anonym_6884e8
15. okt 2025

@anonym_autor no veď mu treba potvrdiť, že máš prioritu dieťa a keď potrebuje mamku, nech ide za svojou. Keď chce partnerku, tak nech sa páči. Obávam sa ale, že tento týpek iný nebude. No, vyzerá tak samoľúbo, empatia voči materstvu žiadna.

motylik2559
15. okt 2025

@anonym_autor Navrhni mu, aby kupal dieta on🤷‍♀️ Pokial nie je doma, tak nech na 19.30 pride a okupe,pokial je doma, daj mu drobca do ruk a nech ho okupe. A nech potom zisti, kolko mu to bude trvat a skus mu zavolat aj keby z inej izby, ked bude mat mokre ruky, ci ti ho zdvihne, a potom sa "uraz",ze si mu volala a povedz mu, ze do buducna hadam pochopil🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_0f3917
15. okt 2025

Citový mrzák, samoluby egoista, čo horelo? Telefon by som vypla, nech sa aj na hlavu postaví.To za každú cenu sa musíš toho egoistu držať, len aby nejaky chlap bol?Má narcistické samoľúbe črty

anonym_954efe
15. okt 2025
@anonym_0f3917

Citový mrzák, samoluby egoista, čo horelo? Telefon by som vypla, nech sa aj na hlavu postaví.To za každú cenu sa musíš toho egoistu držať, len aby nejaky chlap bol?Má narcistické samoľúbe črty

@anonym_0f3917 Uz len cakam na obranu v style "ale inak je dobry, pozorny, a pracuje"

anonym_0f3917
15. okt 2025
@anonym_954efe

@anonym_0f3917 Uz len cakam na obranu v style "ale inak je dobry, pozorny, a pracuje"

@anonym_954efe Hej, hej na tom sa vždy zasmejem, tak končí vačšina diskusii, alebo nepije, nebije ma, nechodí do krčmy.Ženy na koniku, držia ako hluchý dvere, majú veľmi nizke nároky,hlavne, že nejaký chlap je🙂

bielasovicka
15. okt 2025

Nechápem, vy bývate spolu, je to vaše spoločne dieťa, či ako?
@anonym_autor

zmrzlinka2021
15. okt 2025
@bielasovicka

Nechápem, vy bývate spolu, je to vaše spoločne dieťa, či ako?
@anonym_autor

@bielasovicka ja som pochopila ze to je frajer číslo 2. Po frajerovi číslo 1, ktorý jej spravil dieta.

zmrzlinka2021
15. okt 2025

@anonym_autor

Uz si minimalne raz dopadla zle.

Stojí ti to priatelstvo s dotycnym za to? Prioritou by malo byt pre teba teraz tvoje dieta, nie sa zhanat. A uz vobec nie riesit magorov.

sense
15. okt 2025

Podľa všetkého tvoj priateľ nie je otcom tvojho dieťaťa, keď píšeš že si slobodná matka.

Nechceš si dať chvíľu pohov od chlapov? A venovať sa dieťaťu?
Plus chlap ktorý ma problém akceptovať že si matka, by u mňa nebol ten pravy

binarypete
Autor odpoveď zmazal
danica2711
15. okt 2025

nemusíš mu hneď stanovovať diagnózy, to ti aj tak nepomôže, je to jednoducho len debil

anonym_4c5836
15. okt 2025

Takze otec dietatka neni,cize mas na krku dalsieho chuja????

autor
16. okt 2025

Ja mam hranice postavené radikálne, takže viem, ze jeho argument bol cez. Otec dieťaťa bol narcista - cize som dostatočne poucena a rozoznať to viem. Keď ma niekto podobnú skúsenosť vie, že to človeku tak podhradie vlastne zmýšľanie, ze neverí, že práve ten jeho názor je správny. Preto som tu napisala túto naozaj primitivnu scénku. Ešte musím podotknúť, že trpí depresiou a obcas cítim, že ma ťahá do toho pekla

enmery
16. okt 2025
@anonym_autor

Ja mam hranice postavené radikálne, takže viem, ze jeho argument bol cez. Otec dieťaťa bol narcista - cize som dostatočne poucena a rozoznať to viem. Keď ma niekto podobnú skúsenosť vie, že to človeku tak podhradie vlastne zmýšľanie, ze neverí, že práve ten jeho názor je správny. Preto som tu napisala túto naozaj primitivnu scénku. Ešte musím podotknúť, že trpí depresiou a obcas cítim, že ma ťahá do toho pekla

@anonym_autor Toto s depresiou nemá nič spoločné. Ďakuj Bohu, že sa vyfarbil skôr, ako by ste spolu žili a mali nebodaj dieťa. Pretože toto je totálne ako správanie narcisa-neodpíšeš 40 minút a on vyvadza a ty si ho nevážiš! Ukonči to hneď a ani nič nevysvetľuj. Zachráň sa.

autor
16. okt 2025

A nie nelipnem na ňom, nebudem ho trpieť- pokiaľ bude v tomto štýle pokračovať. A nie nebudem si vyberať medzi dietatom a nim. V tom mam jasno. Moje dieta je zdravotne znevyhodnene - cize mat vedľa seba niekoho kto bude akceptovať jeho stav nie je len tak ako u zdravých deti. To len na okraj tých komentárov, kde si myslíte, že naháňam ďalšieho.

enmery
16. okt 2025
@anonym_autor

A nie nelipnem na ňom, nebudem ho trpieť- pokiaľ bude v tomto štýle pokračovať. A nie nebudem si vyberať medzi dietatom a nim. V tom mam jasno. Moje dieta je zdravotne znevyhodnene - cize mat vedľa seba niekoho kto bude akceptovať jeho stav nie je len tak ako u zdravých deti. To len na okraj tých komentárov, kde si myslíte, že naháňam ďalšieho.

@anonym_autor Autorka, po tejto vete by si s ním absolútne nemala pokračovať. Vlastne sa Ti čudujem, že s nim pokračovať chceš po skúsenosti s narcisom...

autor
16. okt 2025
@enmery

@anonym_autor Toto s depresiou nemá nič spoločné. Ďakuj Bohu, že sa vyfarbil skôr, ako by ste spolu žili a mali nebodaj dieťa. Pretože toto je totálne ako správanie narcisa-neodpíšeš 40 minút a on vyvadza a ty si ho nevážiš! Ukonči to hneď a ani nič nevysvetľuj. Zachráň sa.

@enmery boli sme zasnúbeny - vrátila som mu snubny, ze nechcem pokračovať. A on to znova na mna skúša. Ja som uz navrhla psychológa, lebo mňa neustále oberá o energiu

tiezjedna
16. okt 2025

@anonym_autor keď to nechápe teraz, nebude to chápať nikdy. Pošli ho do obehu.

enmery
16. okt 2025
@anonym_autor

@enmery boli sme zasnúbeny - vrátila som mu snubny, ze nechcem pokračovať. A on to znova na mna skúša. Ja som uz navrhla psychológa, lebo mňa neustále oberá o energiu

@anonym_autor On to bude skúšať ešte dlho. V dobrom Ti radím, ty ďakuj vesmíru za tento jasný signál a nie že psychológ! RUN!

tiezjedna
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty máš dieťa s narcistom, s ďalším si sa zasnúbila, rozišla a necháš ho robiť nálety??? No neviem, dievča... 🙄

enmery
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tato reakcia vôbec nie je zdravá u dospelého človeka, muža. Narcis sa nedá vyliečiť, narcis je trvalá porucha osobnosti, nenaučis ho empatii, narcis potrebuje iba ničiť, mať obeť. Jediné, čo sa u narcisa zmení je, ze to vekom a časom bude horšie a Tvoje hranice budú stále posúvať. A fakt sa Ti čudujem, ze uz po jednej skúsenosti s prepnutym zlým človekom chceš tohto ťahať k psychológovi. Zbytočne. Bolo by to len hrane divadlo z jeho strany. K psychológovi choď ty, aby ste prišli nato, prečo si takýchto mužov vyberaš a dovoľuješ im zostať v tvojom živote. Ako teraz, kde Ti vesmír dal jasný signál, aby si sa zachránila a ty rozmýšľaš nad psychológom preňho a nie nad tym, ako ochrániť seba, svoje dieťatko a svoje psychické zdravie a život.