Ako zvládať pocit neistoty pred manželovým večierkom?
Neviem či to bol dobrý nápad napísať sem, keďže som videla viac takých tém a rady neboli len výsmech ale verím, že sa nájdu aj dobre rady. Je to moja prvá téma tu.
Mám problém a neviem ako ďalej. A nemám ani kamarátku.
Manžel má ísť na firemný večierok ale ja to nezvládam. Neviem čo sa somnou deje. Nechcem aby tam išiel. Síce on je taký typ človeka, že tam nechcel ísť a pre jednu moju slzu spali celý svet.
Tak som to zahrala, že by mal ísť a presvedčila ho aby išiel. Celý deň sa snažím byť veselá aby nevidel ako ma to trápi. Čo robiť aby som sa nezbláznila? ( Ide až o týždeň). Čo je to vlastne za pocit? Možno, že tu dostanem len zle a škaredé odpovede ale za pekne vám vopred ďakujem. 😍
A vadi ti to lebo? Doteraz chodil/nechodil? Predpokladam, ze to nie je jeho prvy vecierok a z niecoho ta nedovera prameni.
Lebo presne viem ako dopadne tato diskusia. Cast zien bude za, lebo vianocne vecierky su predsa sodoma a gomora, liaharen mimomanzelskych uletov, kazdy tam len preto chodi, aby na seba skakali ako zvieratka (co mimochodom za cely svoj pracovny zivot som nezazila, ze by vianocny vecierok boli orgie). A druha cast zien ti povie, ze mas problem so sebavedomim, pripadne sa aspon budu snazit zistit, preco ta to trapi.
Odpíšem tak všeobecne. Áno je to prvý večierok mimo firmy inak chodil len vo firme vonku na grilovačku v lete. Nemám problém, pekne som schudla a starám sa o seba. Manžel nepije takže ani to nie je problém. Neviem v čom je problém. Keby som vedela prečo má to tak trapi.
už ta niekedy podviedol, ze mas take obavy?
@anonym_617e95 nie
@anonym_autor Ziarlis?
Najviac ma trápi však to, že ak uvidí čo len slzu v mojich očiach hneď to zruší. A to mu nemôžem urobiť, predsa nechcem byť taká žena ktorá by mu niečo zakazovala.
@anonym_autor Ale manipulatorka si kvalitna...
@anonym_autor Slzicka sem a slzicka tam a muz skace ako ty piskas.
@beata_k Ale to určite nie tak to nie je. Ale aj tak vám ďakujem za radu
@anonym_617e95 nie
@anonym_autor lebo pre nieco sebe, alebo jemu neveris, skus to rozanalyzovat
Najviac ma trápi však to, že ak uvidí čo len slzu v mojich očiach hneď to zruší. A to mu nemôžem urobiť, predsa nechcem byť taká žena ktorá by mu niečo zakazovala.
@anonym_autor tak asi si labilnejsia
Ked by moj muz mal mat slzicku v oku, vzdy ked idem na nejaku firemnu alebo klientsku akciu, tak by chudak len na vreckovky robil.
Uprimne, ak by ta podviedol alebo ak by si mala dovod mu neverit, tak by som to este vedela pochopit. Ale iracionalny strach, ktory ani nevies vysvetlit, zaroven nim manipulujes, lebo vies, ze slzicku neznesie....tak to teda pochopit neviem.
Mas nejkych kamaratov, robis nieco aj sama? Lebo taketo spravanie zvycajne fakt vykazuju zeny, ktore su choro naviazane na svojho partnera, nedoveruju mu, nedoveruju si, ziarlia....
@anonym_autor No a na ten firemny vecierok ty nie si pozvana? Ak mas obavy, ze by ta mohol podviest,tak chod,,
@anonym_autor nehnevaj sa, ale toto nie je normálne. Buď si patologická žiarlivka alebo niečo vo vašom vzťahu nie je v poriadku, keď ho tak zúfalo podozrievaš, že tam urobí niečo nepatričné. S obidvoma prípadmi sa dá niečo robiť, či už autogénna alebo lepšie odborná terapia, v druhom prípade komunikácia s manželom - ak s tým nič neurobíš, bude pokračovať trápenie pre vás obidvoch, pretože tvoje manipulatívne slzičky riešením nie sú
@anonym_autor to, preco ta to trapi vies zistit len ty sama. Ved skus pocuvat seba a svoje reakcie. Spytaj sa sama seba, preco sa bojis, coho sa bojis ? Mozno si zazila, ze ta niekto komu si doverovala opustil a ty si zazizla zranenie z odmietnutia, alebo zomrel a aj ked za to nemohol, ten strach tam zostal. Alebo .....na to musis prist sama. Proste to, ze ide na vianocny vecierok v tebe spusta nejaky strach, ale to musis vediet len ty ....
Pories to v sebe. Zacni chodit na terapiu.
@anonym_autor to, preco ta to trapi vies zistit len ty sama. Ved skus pocuvat seba a svoje reakcie. Spytaj sa sama seba, preco sa bojis, coho sa bojis ? Mozno si zazila, ze ta niekto komu si doverovala opustil a ty si zazizla zranenie z odmietnutia, alebo zomrel a aj ked za to nemohol, ten strach tam zostal. Alebo .....na to musis prist sama. Proste to, ze ide na vianocny vecierok v tebe spusta nejaky strach, ale to musis vediet len ty ....
@jennky13 Skôr si myslím, že problém je alkohol nie ženy. Manžel nepije ale vieme ako to tam je. ( Otec bol alkoholik, neznášam alkohol)
@anonym_autor neblázni dievča, veď je to len večierok, nie týždenný pobyt tanca a zábavy. Pôjde, pokeca s kolegami, preberú čo kto má nové, rodiny, vianočné dovolenky a každý pôjde svojou cestou domov. Ja by som za tým nič nevidela a ani nehľadala. Veď sa s ním dohodni, nech sa ti v priebehu večierka ozve, ako to prebieha, fotecky nech pošle, že už sa tešis. On si užije pekný večierok a ty budeš kludnejsia 👍.
moj ide zajtra na vianocnu akciu na tri dni do zahranicia , tam maju centralu
a co teraz:
a) mam plakat do vankusa
b) zakazat mu ist
c) kupit proseco dzus (na mimozku) a ist s kamoskou do kina
Ahoj v prvom rade Tu nečakaj podporu, tu sú ženy tak tolerantné že ich muži chodia na kavičky s kamoškami a na týždňovky s kamošmi a ženy ich s deťmi poslušne čakajú doma 🙂 a k veci … chápem Ťa, tiež som mávala take pocity pri jednom partnerovi … neviem prečo, ale asi preto že som nejak nemala voči nemu úplnú dôveru, nepáčila sa mi predstava, že sa niekde opíja baví ako zmyslov zbavený a takéto veci. Ale to som ja. A ten môj kľudne prišiel domov o 5 ráno… Skúste sa otom porozprávať možno sa Ti uľaví. Alebo sa dohodnite že príde o 9 alebo 10 a Ty ho iba pockas. A nabudúce to už bude možno ľahšie. Držím palce viem, že vysporiadať sa s tým pocítim nieje ľahké …
Možno keby si nečítala na mk podobné témy, kde sú opísané rôzne situácie na takých večierkoch, tak by si si nič zlé ani nepredstavila. Podľa mna tvoje podvedomie vyšiluje práve kvôli negativnym skúsenostiam druhých .
Skus sa zamerať na príbehy so šťastným koncom.
Prepáč, nechápem kde je problém. Môj ide vo štvrtok. Bol uz aj na teambuildingoch na par dni. Absolútne mi to žily netrhá. A to stazisti v bývalej firme aj marihuanu doniesli. Viem koho som si vzala. Mne toto príde taký výstup dramaqueen typu nemám problém, vyrobím si.
Žena, ver si. Prečo si neveríš? Podviedol Ťa?
@anonym_autor skôr je zarážajúce, že si myslíš, že keď o seba dbas a schudla si, že sa nemôže nič stať.Zalubit sa môže aj do kolegyne s ktorou je každý deň v práci, alebo do susedy.Nemozes ho zavrieť doma na celý život a nikam nepustiť.Ved nepustas dieťa do USA na rok.Mas problém sama so sebou a čím skôr ho vyriešis, tým lepšie pre váš život.Pojde na večierok a nehraj mu na city slzami
Tak sa pripije, zabaví a vráti domov.To, že mal otca alkoholika nehrá rolu muž asi nepije nie?Môj muž chodí viac krát ročne na 3 dni do zahraničia.Musela som si zvyknúť, ale mne skôr vadí, že som na všetko sama na neveru nemyslim
Joj, a ja som rada že aspoň jedenkrát by mu nebolo treba večeru chystať 😂 a nakoniec to budú mať cez deň v rámci pracovnej doby
moj ide zajtra na vianocnu akciu na tri dni do zahranicia , tam maju centralu
a co teraz:
a) mam plakat do vankusa
b) zakazat mu ist
c) kupit proseco dzus (na mimozku) a ist s kamoskou do kina
@anonym_15a262 Moznost D. Rozplac sa pred nim a on nikam nepojde 😀🤷
@beata_k Ale to určite nie tak to nie je. Ale aj tak vám ďakujem za radu
@anonym_autor moj muz chodi na večierky aj na akcie. Chcem aby sa zabavil. Je to zdrava laska. Ked idem von ja. Tak ma pusti tiez. Odvezie. Pride pre mna ak treba. Postara sa o deti.

už ta niekedy podviedol, ze mas take obavy?