Ako zvládať starostlivosť o nesamostatných rodičov?
Mate tu niekto tiez nesamostatnych rodicov ? S mojimi to je nieco hrozne ,stale len prines,odnes,umy,nakup,uprac pride mi to že keby mohli tak kludne nechaju aj celu domacnost iba na mna,ja beriem v pohode ze pomoct ale ide mi skor o to ze zase niekomu naliat vodu atd a podavat veci mi nepride normalne ,inak ked mama ide do prace o otca sa musime starat jak o dieta a to neprehanam ( ranajky spravit,obed dat pod mos,umyt ,oprat atd) som len ja divna alebo to este niekto ma ,ze proste su rodicia nesamostatny ? Myslim hlavne aj muzov co nevedia ani varit ani nic
Aj naši sú takí. No padli na hubu keď som sa odsťahovala, lebo zrazu nesedeli len pred TV celé dní. Ja som už nemala čas ťahať 2 domácnosti, prerábku domu + podnikanie. Aj otec vtedy stál pred práčkou v rukách tričká, pulóvre že čaká na mňa aby som dala do práčky a zapla..... no akože bola katastrofa tie posledné 2 -3 roky, tak zleniveli
Ma to tak zial vela ludi ale aspon vies akeho muza si do buducna nehladaj. Hladaj si chlapa a nie dakoho komu budes musiet robit mamu. Od rodicov raz odides a oni sa uz budu musiet sami postarat o seba
Nechať ich ako malé deti, nech sa naučia o seba starať. Nenormálne niečo.
Takže citím sa stebou :D ale tvoji rodičia aspoň ešte pracujú. Moji už vtedy nechodili do roboty.
Aj ja by som si tak zila keby som nasla somara co by ma obskakoval.
Zariad si vlastny zivod mimo nich a Popolusa z teba nemusi byt. Mamu ked to bavi nech skace. Az by otec ostal sam, velmi rychlo by sa naucil sa postarat sam o seba.
Musis ísť z domu preč, aby sa naučili 😉
Neviem prečo to každý nazýva nesamostatny, len využívajú, že si doma a necháš sa kibicovať. Neboj sa keby si doma nebola neumreli by od hladu ani smradu.
Ps: ja otcovi tiež nakladám na tanier, on variť nevie a ja to robím rada ale aby som ešte aj vodu nosila pod nos? On vonku na záhrade robí veci o ktorých ani netuším, že treba tam zase nemusím skoro nič robiť ja.
Presne ako keď som ja ešte bývala doma🙏 samé prines, odnes, podaj...pričom veci ktoré boli od nich vzdialené pár metrov, za to ja som pre ne musela letieť z horného poschodia🙄 to už neni nesamostatnosť ale lenivosť by som povedala.
Koľko majú rokov ? Koľko ty ?
Pracuješ, študujes ?
Dôvod prečo s nimi žiješ ?
Dosť podstatné info aby sme ti vedeli poradiť
Ja si neviem predstavit ako Tito ludia funguju ked maju male deti 🤔. Akoze ked sa im nakopi halda oblecka po tyzdni a viac tak zrazu vstanu zo zadku a daju s odporom prat ? Fakt si to neviem predstavit pri detoch. Moj oco celi zivot len do roboty a potom pred telku, nic ine naviac . Pod nos mu ale jedlo netrebalo davat chvalabohu a mamina fungovala a funguje normalne.
@dominikakoll ty si bola jak Čenkovej deti
@dominikakoll adoptovali si boháči z chudobnej rodiny chlapca, ale mali ho jak hračku skôr
@karolinakr trochu vedľa, mala si použiť ako príklad to dievčatko, čo si zobrali bohatí sedliaci na dolniaky a musela tvrdo pracovať, v otrhanych šatách,
@dominikakoll prečítaj si, je to krásna kniha a bola aj povinné čítanie
Pred 10 určite, ale už nemám prehľad či a čo sa číta teraz. Kniha patrí ku klasike slovenskej literatúry.
Keď už spomínaš, že ste mali veľké hospodárstvo, tak aj ja viem čo to je, mali sme tiež a poznám/ robila som všetky práce, záhrada, zahumienky, vinohrad, aj pridely na JRD, kilometre repy

Kolko mas rokov ty? Tým nejdem utocit na teba, len mi to pride tak, ako keby si nechodila do prace/skoly, nemala svoje koničky a kamošov .. je pomoc ako pomoc čize je rozdiel pomoc a zneuzivanie, a teba zneuzivaju, ok v pohode, nakupit upratať, ale aby si nedokazal dospely chlap nalozit obed a naliat vodu ? Kolko maju tokov rodicia? Predpokladam tak do 60, ked pises ze mama este pracuje