Ako zvládnuť bolestivý rozchod?
Normalne rozchod nie je koniec sveta. Treba sa par dni alebo noci vyplakat a zivot ide dalej
@markusko232 chce to čas , človek sa vyplače a musí pokračovať ďalej . Je naozaj pravda , že čas hojí rany
Neboj ,zajtra bude ešte horšie
@markusko232 Chce to čas, veľa času a silnú vôľu, aby si sa s tým zmieril a šiel ďalej.
Dať von všetky emócie, ženy sa rady vyrozprávaju, muži zas fyzicky vybičujú… jednoducho to cele prežiť a neutitlavat v sebe. Časom to bude znesiteľnejšie.
Prečo sa trápiť tým, čo si už pokazil, keď môžeš vzhliadať na nové veci, ktoré v živote ešte pokazíš? A ver mi, bude to oveľa veľkolepejším spôsobom. To je to, čo nás robí ľuďmi. Takže buď smutný, koľko len chceš, ale nebud smutny z toho, ze si smutny. Buď pokojne najsmutnejší na svete. Dopraj si smútok, a keď budeš pripravený byť šťastný, tak buď. ;)
@bystrozraky plne chápem autora príspevku. hovoríš správne áno. ale ani mne to nešlo lahko. uzkosti, depresie, a najma sebaobvinovanie a bludny kruh sebavýčitiek to bolo hrozné
@niktooooo Áno, ale preto si musí dať pozor, aby nebol smutný z toho, že je smutný... A nič neanalyzovať, len byť proste smutný. Spracovanie rozchodu má 5 základných fáz (niektoré môžu trvať len hodiny, iné týždne):
1)Popieranie: Na začiatku môže byť ťažké prijať realitu rozchodu. Môžeš si hovoriť, že to nie je pravda, dúfať, že sa situácia zmení, alebo skúšať ignorovať realitu.
2)Hnev: Keď si uvedomíš, čo sa stalo, môže sa objaviť hnev. Táto fáza je často sprevádzaná pocitmi zrady, krivdy alebo frustrácie voči bývalému partnerovi či situácii.
3)Vyjednávanie: Toto je obdobie, kedy môžeš premýšľať, čo by si mohol/mohla urobiť inak, alebo si priať, aby sa veci dali vrátiť späť. Môžeš skúšať nájsť spôsob, ako „zachrániť“ vzťah.
4)Smutok: Keď si uvedomíš, že rozchod je definitívny, smútok a žiaľ sú prirodzenou reakciou. Môžeš prežívať pocity straty a prázdnoty.
5)Prijatie
@bystrozraky ano su to teoreticke body respektíve je to fakt ako to prebieha. no človek je každý iný. každý to inak berie. ina sebareflexia atd atd . mne to trvalo viac ako dva roky. aj ked som fazu vedel že je koniec a prijatie reality už dávno no človek sa trapil nad vlastnymi myslienkami, svojim zlyhanim, a kladenia si slovíčko ,,keby,, ,,mal som,, ,,mohol som,, bludný kruh no
@niktooooo presne, a niektori ostanu zaseknuti na jednom z tych bodov a potrebuju terapeuta, aby im pomohol tym prejst... ;)
@markusko232 a stala tá baba aspoň za to, aby si tak žialil? Možno na teba niekde čaká nejaka iná, ktorá už bude navždy. Kľudne sa vyplac, choď do mesta, kúp si niečo, čo ti urobí radost 👍. Svet beží ďalej, nie si prvý ani posledný, ktorému sa vzťah rozpadol. Držím palceky, nech k tebe príde to pravé šťastie 😍.

zvykaj si,ešte budú horšie veci