icon

Ako zvládnuť kolegu, ktorý má trápny humor?

24. nov 2025

Máme v práci jedného kolegu. Mladý chalan, pred tridsiatkou... Svoju prácu si robí poctivo, keď je o niečo požiadaný, splní to. Čiže v tejto oblasti je všetko v poriadku. Problém však nastáva kedykoľvek otvorí ústa a preberajú sa témy mimo práce. Spolu s ním a ďalšími troma kolegami máme spoločnú kanceláriu. Je to katastrofa. So všetkými okrem neho vychádzam dobre. To, že sa naše názory líšia asi vo všetkých smeroch by som neriešila. Vadí mi skôr spôsob akým nám ich vnucuje. Ďalšia vec vec je jeho humor. Nejdem to tu ani rozpisovať, ale v skratke - narážky na iné národnosti a tak dalej... Viete si asi domyslieť. Prezentuje to ako čierny humor... Šéfka ma nemá veľmi v láske, bojím sa, že si ešte nejak uškodím, keď na neho pôjdem "žalovať". Ignorovali by ste to a robili si svoju prácu? Mimochodom už som ho viackrát konfrontovala.

anonym_4b6488
24. nov 2025

@anonym_autor úplne by som ho ignorovala, na jeho poznámky by som nereagovala, bavila by som sa iba o pracovných veciach

pribinak
24. nov 2025

Ostatní sú s jeho humorom ok?

anonym_73872a
24. nov 2025

@anonym_autor nebudeš problém skôr ty?

bomba36
24. nov 2025

Nemôže ti byť každý sympatický, rovnako ako ty nie si sympatická každému - viď nadriadená. Tiež si o tvojom "humore" môže myslieť svoje.
Keď ti jeho štýl komunikácie nesedí, nerieš to, komunikuj len pracovne. Kým to nie sú nenávistné komentáre, prípadne urážky alebo obťažovanie smerom ku kolegom, tak nemáš dôvod žalovať.

brrunetkaa
Autor odpoveď zmazal
sevrin
25. nov 2025

Daj príklad takého čiernotrápneho humoru.

dadis
25. nov 2025

Ved a nemas usta? Tiez mame kolegu, ktory ma obcas divne poznamky.. jednu kolegynu ohovaral, ci na menopauzáhe stavy, tak sme sa s kolegynou ozvali, ze to uz prehnal..

lentakyterapeut
25. nov 2025

1 Chladna ignoracia
2 ked by si to vsimol do oci jemu ze je zjavne nedozrety alebo uroven jeho intelektu ti nestoji za vynalozeny cas.
3 sefka s tym nema nic. Jednoducho odstrihni toxickeho cloveka slovami riesime iba pracovne veci. Ak ma rozum uprace sa na uroven ktora moze byt znesitelna

motylik2559
25. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, a ako reaguju na tieto veci zvysní kolegovia v kancelarii?

anonym_f0425b
25. nov 2025

@anonym_autor bože, šéfka sa na tom pobaví. To ako chceš ísť za ňou a žalovať, že tvoj kolega nemá až také dobré vtipy a ty sa na tom ani nezasmeješ, aby s tým niečo robila.🤣🤣 Možno na porade ho vyzve, aby zdokonalil svoj humor, aby sa kolegyňa mohla tiež zasmiať. Koľko máš rokov, prepáč, ale do roboty nechodíš na stretávku s kamošmi a na pokec. Ja mám kolegov, čo sa na humor nezmôžu ako je rok dlhý. A nesťažujem sa🤔