Ako zvládnuť komunikáciu s narcistickou osobou?
Ako sa spravat k takemu cloveku? Ked vobec nereflektuje a su mu ukradnute vase pocity, nazory, vsetko prekruti vo svoj prospech a vas obvinuje aj zo starych veci, kludne 20 rokov dozadu vam nieco vyhodi. Absolutna ingoracia potrieb, pocitov, manipulacia. Musite sa prisposobovat aj ked vam to nie je po chuti.
Ako s takym clovekom komunikovat?
Ahoj, čo najskôr sa odstrihnúť a nekontaktovať. Nevysvetlíš, nepochopí, len to bude horšie a horšie.
Ukoncit to. Zničí ťa to psychicky.
Nie je to manzel ani partner, ide o mamu.
@anonym_autor poznám veľmi dobre...Asi nijak..jedným uchom dnu.. druhým von...
Odstrihnúť. Aj keď ide o mamu. Alebo potom sa úplne odosobnit a jedným uchom dnu, druhým von.
Koľko rokov má mama? ak je to už staršia osoba, treba brať ohľad na to, že môže ísť aj o stateckú demenciu alebo inú diagnózu...takže odstrihnutie neviem či je dobrý nápad...skôr jedným uchom dnu, druhým von a nerobiť si z toho nič...poznám to...mám doma takú mamu...je to náročné...ale dá sa na to zvyknúť...
Koľko rokov má mama? ak je to už staršia osoba, treba brať ohľad na to, že môže ísť aj o stateckú demenciu alebo inú diagnózu...takže odstrihnutie neviem či je dobrý nápad...skôr jedným uchom dnu, druhým von a nerobiť si z toho nič...poznám to...mám doma takú mamu...je to náročné...ale dá sa na to zvyknúť...
@earlgrey Nema starecku demenciu, to vobec. ma 57 rokov. Je taka uz odmalicka, voci mne ziadna empatia.
Stylom toto a toto urob, tam chod, toho pozdrav, chod tam... je jedno, ze je ti zle/nemozes/nechces. Moje pocity, potreby to ju nikdy nezaujimalo.
Nie je to manzel ani partner, ide o mamu.
@anonym_autor tak ako radia ukoncit kontakt...mne matka skoro znicila manželstvo psychiku atd..
6r nie sme.v kontakte a mame svätý pokoj kludny život bez jej nazorov ponižovania urazania atd...vnúča si vidi cez.plot(kde chodí k sestre) ;)
Odstrihnut... Viem o com hovorim
Nekomunikovať

S manzelom tazsie, ale ked ide o kamaratstvo ukoncit okamzite.