icon

Ako zvládnuť komunikáciu s narcistickou osobou?

27. júl 2025

Ako sa spravat k takemu cloveku? Ked vobec nereflektuje a su mu ukradnute vase pocity, nazory, vsetko prekruti vo svoj prospech a vas obvinuje aj zo starych veci, kludne 20 rokov dozadu vam nieco vyhodi. Absolutna ingoracia potrieb, pocitov, manipulacia. Musite sa prisposobovat aj ked vam to nie je po chuti.

Ako s takym clovekom komunikovat?

anonym_be62a3
27. júl 2025

S manzelom tazsie, ale ked ide o kamaratstvo ukoncit okamzite.

anonym_09269d
27. júl 2025

Ahoj, čo najskôr sa odstrihnúť a nekontaktovať. Nevysvetlíš, nepochopí, len to bude horšie a horšie.

rybiatko123
27. júl 2025

Ukoncit to. Zničí ťa to psychicky.

autor
27. júl 2025

Nie je to manzel ani partner, ide o mamu.

anonym_e71b37
27. júl 2025

@anonym_autor poznám veľmi dobre...Asi nijak..jedným uchom dnu.. druhým von...

lucia13022023
27. júl 2025

Odstrihnúť. Aj keď ide o mamu. Alebo potom sa úplne odosobnit a jedným uchom dnu, druhým von.

earlgrey
27. júl 2025

Koľko rokov má mama? ak je to už staršia osoba, treba brať ohľad na to, že môže ísť aj o stateckú demenciu alebo inú diagnózu...takže odstrihnutie neviem či je dobrý nápad...skôr jedným uchom dnu, druhým von a nerobiť si z toho nič...poznám to...mám doma takú mamu...je to náročné...ale dá sa na to zvyknúť...

autor
27. júl 2025
@earlgrey

Koľko rokov má mama? ak je to už staršia osoba, treba brať ohľad na to, že môže ísť aj o stateckú demenciu alebo inú diagnózu...takže odstrihnutie neviem či je dobrý nápad...skôr jedným uchom dnu, druhým von a nerobiť si z toho nič...poznám to...mám doma takú mamu...je to náročné...ale dá sa na to zvyknúť...

@earlgrey Nema starecku demenciu, to vobec. ma 57 rokov. Je taka uz odmalicka, voci mne ziadna empatia.

autor
27. júl 2025

Stylom toto a toto urob, tam chod, toho pozdrav, chod tam... je jedno, ze je ti zle/nemozes/nechces. Moje pocity, potreby to ju nikdy nezaujimalo.

zuzkaa1991
27. júl 2025
@anonym_autor

Nie je to manzel ani partner, ide o mamu.

@anonym_autor tak ako radia ukoncit kontakt...mne matka skoro znicila manželstvo psychiku atd..
6r nie sme.v kontakte a mame svätý pokoj kludny život bez jej nazorov ponižovania urazania atd...vnúča si vidi cez.plot(kde chodí k sestre) ;)

anonym_8ba17b
27. júl 2025

Odstrihnut... Viem o com hovorim

earlgrey
27. júl 2025
@anonym_autor

@earlgrey Nema starecku demenciu, to vobec. ma 57 rokov. Je taka uz odmalicka, voci mne ziadna empatia.

@anonym_autor Tak potom sa skús odstrihnúť...žiješ s ňou?

modratrixie
27. júl 2025

Nekomunikovať