Ako zvládnuť konflikty so švagrinou na rodinných oslavách?
Ženy ako by ste reagovali, povedali, ak by ste sa ocitli v nasledujúcej situácii:(cez víkend budú mať svokrovci výročie svadby a okruhliny,bude rodinná oslava). Švagriná je dosť nespokojná s výberom sš jej dcéry, na moje veľké počudovanie si vybrali školu ktorá je ďaleko od nich ale blízkosti nás a svokrovcov. Lenže škola sa zlučovala s sou a nastali isté organizačné zmeny a niekoľko pedagógov šlo do dôchodku alebo dostali výpoveď. Chcela vybaviť prestup ale nedarí sa jej nájsť školu ktorá vyhovuje. Ona však bola vždy taká, že každého chytá za slovíčka. Cítim v kostiach že ma zas vytočí, lebo ja som jej tú školu predsa,, odporúčala,,. S ňou je to vždy tak, ona sa opýtala mňa, detí niekedy pred 6r ako sa deťom páči škola ako sú spokojné s tým a tým a je schopná takéto info vytiahnuť aj po x r a použiť to proti mne. Taký príklad boli sme na predloženom víkende(raz dávno) a vypytovala sa na kadečo, a potom šla sa do tej reštaurácia najesť o 8-9r neskôr a jej tam nepáčilo. A som zlá lebo som jej tú reštiku odporúčala. No houby som jej odporúčala, za tie roky sa mohol majiteľ aj kuchár zmeniť aj päť krát úplne zbytočne som jej to povedala, ešte aj po hodine mlela svoje. Svokra na jar ešte tvrdila, že sa meter chystá na bilingválne gymnázium alebo cirkevné gymnázium. Bola som veľmi prekvapená že chodí do triedy s kmotrinou dcérou.
Mať tak tvoje problémy.... ignoruj ju, vyhýbaj sa jej, bav sa s inými a nevytočí ťa alebo umelo pritakaj a odpovedaj štýlom "dobre, dobre, neviem, jasné, neviem, dobre, uvidím, s tým ti nepomôžem, to ma mrzí, nie, dobre...." a jedným uchom dnu druhým von. Keď nebude mať reakciu na jej akciu nebude ju to baviť. Veď si všimi ako niektoré ženy sa doslova vyžívajú tu keď niekto začne na nich reagovať a s ľuďmi ako tvoja švagriná je to isté v reálnom svete.
Ja ju poznám. Pritakavanie ju nezastaví, bude za mnou chodiť celý večer, a rozprávať to každému naokolo
Nebav sa s ňou a v prípade potreby jej to daj jasne najavo.
@anonym_autor Ani som nedocitala. Si tam lebo svokrovci budu oslavovat vyznamnu udalost. Bud tak dobra a nekaz im to. Kusni si do jazyka a chod do chladnicky pre dalsie zakusky. A preco nie ona, ale ty? Lebo ty mas viac rozumu a nebudes im to kazit.
nemala si vtedy krištáľovú guľu, aby si vedela predpovedať čo sa stane - zlúčenie, odchod pedagógov, ja by som jej povedala, že v tom čase som jej odporučila čo som pokladala zo svojich skúseností za najlepšie, ale zmeny ovplyvniť neviem a navyše každý sa môže poradiť, ale rozhoduje sa SÁM a za svoje rozhodnutie nemôže viniť nikoho iného
Rázne ju zastav, kľudne aj dosť nepríjemné a pred všetkými. Tak aby sa zahanbila.
@anonym_autor ja by sim ju už za tie roky ani neriešila,prečo ta tak vytáča
@anonym_autor ja by sim ju už za tie roky ani neriešila,prečo ta tak vytáča
@minenkaa ver mi rokmi sa to iba zhoršuje a to sa vidíme iba 2x za rok. Keď sme sa brali to bola milá študentka. Ochotná postrážiť deti keď sme mali program ako sa rozviedla a vysvitlo že švagor má nemanželského syna tak zostala takáto
@minenkaa ver mi rokmi sa to iba zhoršuje a to sa vidíme iba 2x za rok. Keď sme sa brali to bola milá študentka. Ochotná postrážiť deti keď sme mali program ako sa rozviedla a vysvitlo že švagor má nemanželského syna tak zostala takáto
@anonym_autor ved práve preto ,je ignoruj ,lepšie to už nebude
A to ti akože otvorene vyčíta, že za to môžeš ty, alebo poznámky, že nie je spokojná s napríklad reštauráciou berieš ako výčitku voči tebe?
A to ti akože otvorene vyčíta, že za to môžeš ty, alebo poznámky, že nie je spokojná s napríklad reštauráciou berieš ako výčitku voči tebe?
@jana_eyre_2 vyčíta, povedala niečo v tom zmysle že mohli sa staviť cestou domov kadekde, ale ja som jej odporúčala(pritom som jej nič neodporúčala)že akú má dobrú kuchyňu ťa reštaurácia a preto šli tam. My sme.tam boli voľakedy.pred kovidom a oni vlani.
@anonym_autor pouc sa na tychto konfliktoch a uz jej nikdy nic "neodporucaj". Ked sa ta spyta na nazor, povedz jej, ze nech si precita recenzie na internete, lebo nazory su subjektivne a ty nemienis nikoho ovplyvnovat, ze sa ti v minulosti neosvedcilo nahlas vyjadrovat nazory.
Ja ju poznám. Pritakavanie ju nezastaví, bude za mnou chodiť celý večer, a rozprávať to každému naokolo
@anonym_autor daj jej za pravdu. Napriklad: to ma mrzí že sa ti v reštaurácii nepáčilo. Ďalej nediskutuj, nesprtaj sa v tom.
Škola: v tom čase sme boli spokojní.
Mať tak tvoje problémy.... ignoruj ju, vyhýbaj sa jej, bav sa s inými a nevytočí ťa alebo umelo pritakaj a odpovedaj štýlom "dobre, dobre, neviem, jasné, neviem, dobre, uvidím, s tým ti nepomôžem, to ma mrzí, nie, dobre...." a jedným uchom dnu druhým von. Keď nebude mať reakciu na jej akciu nebude ju to baviť. Veď si všimi ako niektoré ženy sa doslova vyžívajú tu keď niekto začne na nich reagovať a s ľuďmi ako tvoja švagriná je to isté v reálnom svete.
@autumn1 Nemáš problémy-urobíš si. Zhlboka dýchaj!
@anonym_autor 2x do roka? A koli tomu takáto drama?
Nechutilo vám? Škoda, kedysi tam výborne varili, dobre vedieť, už tam nebudeme chodiť.
Škola sa zmenila? To mi je ľúto. Držím palce dcére, nech sa to neodrazí na kvalite. Kedysi to bývala vynikajúca škola.
Však bežná konverzácia. Fakt netreba koli takýmto blbostiam dopredu stresovať.
Pod akým anonymným zhlukom čísiel sem píše tvoja švagriná? Tá tu rozhodne musí byť!
@anonym_autor daj jej za pravdu. Napriklad: to ma mrzí že sa ti v reštaurácii nepáčilo. Ďalej nediskutuj, nesprtaj sa v tom.
Škola: v tom čase sme boli spokojní.
@zmrzlinka2021 či som reagovala v minulosti tak či onak skončilo to ohovaraním, polopravdami a vykrúcaním faktov, ona s tým neváhala ,,obehať,, polku rodiny. Vykresľuje ma zlom svetle. Proste ja taká nie som. Lenže za tie roky sa toho veľa nahromadilo
Už som v noci nevedela spať, zo sna som počula jej hlas ako na moje odporúčanie dala dieťa do podradnej školy a teraz to už nejde zmeniť.
Ja si už sakra dávam pozor aby som jej nič neodporúčala ale ona ti zistila svoje a hneď.si niečo nájde. Tak bola špinavá pláž, tam zas ostré kamene. V hoteli neboli pohodlné postele a nemala taký výhľad ako dcéra fotila pred milión rokmi (tienil tam jeden strom).
Len pre zaujímavosť som si pozrela Ineko hodnotenie škôl v našom kraji , keď tam maturovala dcéra bola škola 12. a teraz mení ani v prvej desiatke.
Pod akým anonymným zhlukom čísiel sem píše tvoja švagriná? Tá tu rozhodne musí byť!
@sevrin to netuším,len dúfam že tu nie je
@zmrzlinka2021 či som reagovala v minulosti tak či onak skončilo to ohovaraním, polopravdami a vykrúcaním faktov, ona s tým neváhala ,,obehať,, polku rodiny. Vykresľuje ma zlom svetle. Proste ja taká nie som. Lenže za tie roky sa toho veľa nahromadilo
Už som v noci nevedela spať, zo sna som počula jej hlas ako na moje odporúčanie dala dieťa do podradnej školy a teraz to už nejde zmeniť.
Ja si už sakra dávam pozor aby som jej nič neodporúčala ale ona ti zistila svoje a hneď.si niečo nájde. Tak bola špinavá pláž, tam zas ostré kamene. V hoteli neboli pohodlné postele a nemala taký výhľad ako dcéra fotila pred milión rokmi (tienil tam jeden strom).
Len pre zaujímavosť som si pozrela Ineko hodnotenie škôl v našom kraji , keď tam maturovala dcéra bola škola 12. a teraz mení ani v prvej desiatke.
@anonym_autor
Lenze tym ohovoaranim ukazuje seba, aka je. Ludia, ktori ta poznaju, jej proste na to neskocia.
@anonym_autor
Lenze tym ohovoaranim ukazuje seba, aka je. Ludia, ktori ta poznaju, jej proste na to neskocia.
@zmrzlinka2021 to je jej rodina nie moja, žiaľ, robí so čo chce
@anonym_autor tí, čo vás obidve poznajú vedia aké obidve ste, takže tí už majú mienku utvorenú a mienka tých, čo ťa nepoznajú ťa zaujímať nemusí, nemá to na teba žiaden vplyv.
Neverim, že toto musím písať žene, čo už má deti zo strednej školy von.
Nespavaš úplne zbytočne koli totálnej blbosti, keby si bola nejaká teenagerka beriem, tie ťažko berú takéto situácie a nevedia ich riešiť, ale v tvojom veku sa nevieš odosobniť a stresuješ, akoby si urobila v práci niečo zlé a mala ísť koli tomu na koberček priamo k riaditeľovi…
@anonym_autor coze , toto je fakt trapne, ved ju ignoruj nech snori ako pes
Si pre nu lahucky terc, slaba osoba
@anonym_autor Ani som nedocitala. Si tam lebo svokrovci budu oslavovat vyznamnu udalost. Bud tak dobra a nekaz im to. Kusni si do jazyka a chod do chladnicky pre dalsie zakusky. A preco nie ona, ale ty? Lebo ty mas viac rozumu a nebudes im to kazit.
@beata_k @beata_k Ty sa podvoluj druhým keď si myslíš že je to správne ale neraď takúto blbosť iným ľuďom.
@anonym_autor Teraz k Tebe, autorka .... V prvom rade sa musíš mať ty dobre a keď ti niekto / niečo vadí, neustupuj. Odporúčam Ti nezúčastnovať sa týchto akcií, kde je švagriná a v súkromí švagrinú ignorovať. Rady typu, že máš takéto akcie pretrpieť sú padnuté na hlavu, ty nie si povinná trpieť len aby ostatní boli spokojný. Hlavu hore, všetko bude fajn.