icon

Ako zvládnuť náhly a bolestivý rozchod?

19. aug 2025

Ahojte, je podľa Vás normalne ak sa človek nevie vyrovnať s rozchodom? Mám pocit, že ja to nedokážem. U nás to bolo tak, že aj keď sme mali nezhody pri ktorých mi ublížil, vždy som odpustila. Prišiel a prosil a hovoril mi, ako budeme spolu a všetko bolo v poriadku. Plánoval deti, svadbu, bývanie. Ja som sa nastavila nato, že budeme spolu, budeme robiť kompromisy a všetko zvládneme. On ma otom ubezpečoval. Až prišiel jeden deň a jemu po jednej banálne hádke preplo. Od vtedy aa ku mne správal ako k poslednej handre. Ako mu nezáleží na mne, ako mám už odísť, keď som sa chcela rozprávať. On sa somnou ani nerozišiel iba ma proste začal ignorovať. Žiaden rozhovor, iba nejaké správy. Stále mi hovoril to iste, že on si nechce písať, rozprávať sa a chce len aby som mu dala pokoj a odišla. A takým krutým spôsobom. Že je zo mňa len nervózny a nahnevaný. Že mu to spôsobujem keď sa pýtam. Vyhodil ma aj z jeho bytu. Dosť agresívne. A ja akoby som sa nevedela zmieriť s tým “postupom”. A stym neuveriteľne krutým spôsobom. Ako je mu to jedno, že ja trpim. On nemá problem mi to povedať. Ako sa z toho dostať? Keby sme sa normalne porozprávali a ukončili to, tak možno to beriem lepšie, ale strašne ma trápi to jeho až neľudské správanie voči mne. Som z toho úplne mimo. Po vyše 3 rokoch … čo by mi pomohlo? U psychológa som bola ale nepomohlo mi to. A nebola v tom ina žena ..

anonym_294f0c
19. aug 2025

Je mi to ľúto, ale máš byť nahnevaná, zablokovať ho všade a skákať 2 metre, že to takto vyriešil za teba.
Mala si ružové okuliare a ty by si to nevyriešila a trpela by si.
Zajtra si urob pekný deň a kašli na chrapúňa🫶
Možeš mu byť iba vdačná.

minenkaa
19. aug 2025

@anonym_autor treba si uvedomiť ,že pre neho to v určitú chvíľu skončilo a nemal potrebu to riesit a ani vysvetľovať a je jedno čo si ty o tom myslis
Jednoducho je koniec a treba ísť ďalej

subartic
19. aug 2025

@anonym_autor nech to znie akokoľvek , pomohlo by ti keby ti mama jednu vytla aby si sa spamätala . Ukončiť odsťahovať sa , zablokovať , hrubá čiara a začať žiť znova. Takto si ničiť život kvôli nejakému somárovi .

bluka2
19. aug 2025

Co presne si chcela analyzovat, ked to pre neho skoncilo? Vztahy nie su logicke ako jadrova fyzika. Proste mu stacilo na emocionalnej rovine…

vler
19. aug 2025

@anonym_autor 3 roky si uz zahodila rozmyslanim o tomto hnupovi; stacilo

olimuc
19. aug 2025

Pri nezhodach ti ublizil … a ty si bola naivna a odpustila, zacal sa k tebe spravat ako ku handre a vyhodil ta z bytu. Co viac potrebujes … mal ti jednu strelit, aby si sa spamatala a vypadla? Stratila si vela casu s jednym trulom, ine matky maju tiez peknych synov. Mozno sa s tebou neporozpraval, aby si si nerobila este nadeje … mozno ten rozchod nebol taky nahly ako ty si potrebovala narazit, aby si si vsimla, ze vztah skoncil. Neanalyzuj a ber to ako ponaucenie - ak sa k tebe biekto spraca ako k handre … je definitivny koniec a maj svoje vlastne byvanie vzdy, aby si mohla odist so vztycenou hlavou a nie cakat na blbca, kym ta vyhodi.

marianarem
19. aug 2025

@anonym_autor Netyrala by som sa zbytocne takymi uvahami, ze jemu je jedno, ze ty trpis. Skor by som sa nanho snazila nahliadat tak, ze je to clovek, ktory to proste lepsie nevie. Ktory ma obrovske medzery aj spracovavani svojich vlastnych emocii, nieto este emocii niekoho ineho. Je to clovek nevhodny do kriz a tazsich obdobi, v podstate mozno aj do vztahu ako takeho. V zdravom vztahu je nutne vediet normalne komunikovat, nie opakovane ublizovat a potom sa doprosovat, to je nanic. Cize neber to az tak osobne, je proste mimo jeho kapacitu zachovat sa inac a bol taky od zaciatku, nezmenil sa, len sa naplno prejavil.

victoriab
19. aug 2025

@anonym_autor vies ze danie sa dokopy je proces? Cize to sedenie u psychologa treba pravidelne,nie ze idem parkrat a bum, nefunguje to. No prekvapko, sebapoznanie a praca na sebe su dlhodoby proces, ty si mu ale zjavne nebola otvorena. Lebo tam sa pitve nasa dusa, naburavaju sa nase zauzivane vzorce a ego dostane zabrat. Vrat sa tam a otvor mysel. Inak zivot ujde a ty na starobu zistis, ze je z teba stara zatrpknuta zena.

anonym_79950b
20. aug 2025

@anonym_autor áno zrejme mu je jedno že trpíš. O dôvod viac sa s ním ďalej nezaoberať. Užívaj si slobodu, hýčkaj sa, dopraj si, možno nie teraz ale za rok či dva budeš ďakovať že ťa ten blbec nechal.

autor
20. aug 2025
@victoriab

@anonym_autor vies ze danie sa dokopy je proces? Cize to sedenie u psychologa treba pravidelne,nie ze idem parkrat a bum, nefunguje to. No prekvapko, sebapoznanie a praca na sebe su dlhodoby proces, ty si mu ale zjavne nebola otvorena. Lebo tam sa pitve nasa dusa, naburavaju sa nase zauzivane vzorce a ego dostane zabrat. Vrat sa tam a otvor mysel. Inak zivot ujde a ty na starobu zistis, ze je z teba stara zatrpknuta zena.

@victoriab ja chodim k psychológovi už asi 10 rokov vkuse … vďaka za tip. Nie len kvôli tomuto teraz.

anonym_3956f1
20. aug 2025

Absolútne nevieme ako si sa ty správala vo vztahu. Ako vyzerali vaše hádky a najmä ta posledná. Mozno mu uz rupli nervy a nechce nechať zo sebou viac manipulovat alebo sa ponižovať.
Takze dámy, neverte všetkému co čítate. Nevieme nič.

anonym_082fb0
20. aug 2025

No nechce ta a hotovo. Určite ti to už viackrát povedal, a ty si sa mu napriek tomu vtierkala. Tak už stratil nervy, preto ta vyhodil. Načo je k tomuto psychológ, proste pochop, že ťa nechce a basta.

nin12345
20. aug 2025

Takéto druhy rozchodoch a správania sa sú typické pre ľudí s poruchami osobnosti. Dam ti recept čo pomohlo mne. Prestaň sa pýtať prečo to tak urobil? Nezáležalo mu na mne? Prečo tak rozmýšľa? Prečo sa tak ku mne správa? Človek má potom tendenciu hľadať logické odpovede ale proste tie u týchto ľudí nie sú. Ty by si začala hľadať v sebe že správa sa tak ku mne lebo som asi urobila niečo zle. NIE. On sa tak správa lebo vie že ťa to bude bolieť a trápiť a to on chce. Mstiť sa. Títo ľudia rozmýšľajú úplne inak ako my a je veľmi zle to dokola analyzovať a snažiť sa to pochopiť a snažiť sa byť s nimi v miery. Ty by si mu len nabijala zbraň tou neustálou snahou o udobrenie sa alebo o pekne vysvetlenie si veci s ním. Nie. Skús sa nad tým zamyslieť ty sa 3 roky trápiš nad tým že niekto narušený sa s tebou škaredo rozišiel. Asi je čas popracovať aj na svojom sebavedomí. Potom nad tým už len mavnes rukou

anonym_4d091b
20. aug 2025
@anonym_3956f1

Absolútne nevieme ako si sa ty správala vo vztahu. Ako vyzerali vaše hádky a najmä ta posledná. Mozno mu uz rupli nervy a nechce nechať zo sebou viac manipulovat alebo sa ponižovať.
Takze dámy, neverte všetkému co čítate. Nevieme nič.

@anonym_3956f1 áno absolútne to nevieme. Ale určite budeme radšej veriť autorke a snažiť sa jej pomôcť ako potenciálne prejavovať nedôveru obeti čohosi však? Ak klame je to jej problém. My sa vyjadríme k tomu čo chce a predpokladajme že hovori pravdu

autor
20. aug 2025
@nin12345

Takéto druhy rozchodoch a správania sa sú typické pre ľudí s poruchami osobnosti. Dam ti recept čo pomohlo mne. Prestaň sa pýtať prečo to tak urobil? Nezáležalo mu na mne? Prečo tak rozmýšľa? Prečo sa tak ku mne správa? Človek má potom tendenciu hľadať logické odpovede ale proste tie u týchto ľudí nie sú. Ty by si začala hľadať v sebe že správa sa tak ku mne lebo som asi urobila niečo zle. NIE. On sa tak správa lebo vie že ťa to bude bolieť a trápiť a to on chce. Mstiť sa. Títo ľudia rozmýšľajú úplne inak ako my a je veľmi zle to dokola analyzovať a snažiť sa to pochopiť a snažiť sa byť s nimi v miery. Ty by si mu len nabijala zbraň tou neustálou snahou o udobrenie sa alebo o pekne vysvetlenie si veci s ním. Nie. Skús sa nad tým zamyslieť ty sa 3 roky trápiš nad tým že niekto narušený sa s tebou škaredo rozišiel. Asi je čas popracovať aj na svojom sebavedomí. Potom nad tým už len mavnes rukou

@nin12345 áno máš v tom pravdu, že s takým človekom sa nedohodneš, že zmýšľa inak a problem je v tom, že ja to neviem nejak prijať a pochopiť tu krutosť.

victoriab
20. aug 2025
@anonym_autor

@victoriab ja chodim k psychológovi už asi 10 rokov vkuse … vďaka za tip. Nie len kvôli tomuto teraz.

@anonym_autor musíš sa dať viac seba a otvoriť sa možnosti pomôcť si, uzavrela si sa v sebautápaní, sebaľútosti, dávaš sa roky do pozície obete, to ti ale absolútne nič nepomôže, nikam nevedie,namiesto toho, aby si sa otvorila ceste zahojenia. psychológ ti vždy kladie otázky (nedáva riešenia, tie už máme v sebe), on sa správne pýta, zasieva v tebe semienko niečoho, nad čím máš premýšľať, krok po kroku sa posúvať a uvedomovať si veci, ale na to musíš mať nastavenú hlavu, že to chceš. lebo toto tak vyzerá, že nechceš, že sa proste iba ľutuješ.

michaelkanr
20. aug 2025

Ak to trva dlhsi cas a stale ta to nici, zda sa ti, ze nepomahaju veci ako rozhovory s kamoskami atd, tak ten psycholog. Jedna navsteva ta nespasi, treba chodit dlhsie.
Ja chodim k psychologicke rok a az teraz mam pocit realneho posunu u seba, kazde sedenie sa nieco nove o sebe dozviem/docvakne mi, je to mega😀
A teda tiez ma k tomu doviedol rozchod, i ked nie s muzom, nastastie😀

nin12345
20. aug 2025
@anonym_autor

@nin12345 áno máš v tom pravdu, že s takým človekom sa nedohodneš, že zmýšľa inak a problem je v tom, že ja to neviem nejak prijať a pochopiť tu krutosť.

@anonym_autor ty tu krutosť ani nemáš chápať. To zdravý jedinec nepochopí nikdy

autor
20. aug 2025
@victoriab

@anonym_autor musíš sa dať viac seba a otvoriť sa možnosti pomôcť si, uzavrela si sa v sebautápaní, sebaľútosti, dávaš sa roky do pozície obete, to ti ale absolútne nič nepomôže, nikam nevedie,namiesto toho, aby si sa otvorila ceste zahojenia. psychológ ti vždy kladie otázky (nedáva riešenia, tie už máme v sebe), on sa správne pýta, zasieva v tebe semienko niečoho, nad čím máš premýšľať, krok po kroku sa posúvať a uvedomovať si veci, ale na to musíš mať nastavenú hlavu, že to chceš. lebo toto tak vyzerá, že nechceš, že sa proste iba ľutuješ.

@victoriab 3 roky sme spolu chodili. Ale je pravda že aj toto už trvá dlho. Pár mesiacov.