icon

Ako zvládnuť nečakané zmeny po rozchode?

25. okt 2025

Ahojte.

Mala som snubenca s ktorym sme spolu boli 2 roky. Po zasnubach vznikli medzi nami rozne konflikty. Hadali sme sa a nevedeli sme sa zhodnut na dolezitych zivotnych otazkach. Ked to zaslo do extremu, obaja sme zhodnotili ze to nema buducnost a chceli sme to ukoncit. Ja som tym nebola az tak ista (predsa sme spolu toho vela zazili - dovolenky, prechadzky, spolocne chvile, zasnuby), tak som chcela aby sme to predsa len este skusili. Dohodli sme sa ze urobime hrubu ciaru a zacneme odznova. Vtedy som ale ochorela a ostala som na marodke. Za ten tyzden pocas ktoreho som bola doma za mnou prisiel dvakrat ale to som mu ja napisala ci pride. Raz prisiel sam od seba. Vzdy sa zdrzal asi hodinu a potom isiel domov. Potom ked som uz bola zdrava a ked som isla s kamaratkou na kavu tak mi to vycital ze som isla s nou von. Ale to az tak ze na mna krical. Vtedy sa mi vratili aj vsetke spomienky na to zle a bola som rozhodnuta to definitivne ukoncit. A tak sa aj stalo. O par dni to chcel napravit, tvrdil ze nikoho okrem mna nema, ze bezomna ostane sam, ze mu na mne zalezi ale ja som sa cez tie hadky nevedela preniest a nechcela som aby sme to znova spolu skusili. Iny den som zas isla s kamaratkou na kavu (je to moja najlepsia kamaratka este zo zakladnej skoly) a on mi zatelefonoval a opytal sa ma ci by sme isli von. Povedala som mu ze za hodinu mozem prist ze teraz som s kamaratkou. To sa urazil a povedal mi ze nebude na mna hodinu cakat a ze sa ide prejst sam. Potom sme si este pisali niekedy sme si aj zavolali a raz ked sme sa stretli povedal mi ze ho to ku mne stale taha. Potom sme sa aj objali a dali si niekolko bozkov. Nasledne sme si este chvilu pisali a potom mi zrazu prestal celkom pisat. Ked sa stretneme tak sa mi uz ani nepozdravi. Ako to mam chapat? Pred 2 tyzdnami ho to ku mne este tahalo a teraz mi uz nevie povedat ani ahoj🤨

anonym_97d76d
25. okt 2025

@anonym_autor ma vo vyhlade inu

anonym_a21adb
25. okt 2025

@anonym_autor to ste ozaj vela spolu prezili- dovolenky, prechadzky, spolocny cas... to je vysokoskolske randenie, nie zaklad do manzelstva. Bud rada, ze Ta uz nepozdravi a hladaj si muza, nie chlapca.

unicornlady
25. okt 2025

Váš vzťah pôsobí toxicky.

kavasmliekom
25. okt 2025

@anonym_autor toľko ste toho prežili, že si sa 2x chcela rozísť a on nechcel a teraz, keď on chce, plačeš ty. Rozhodni sa, čo chceš. Urob hrubý čiaru a ži si svoj život. Keď sa nepozdravi, ešte lepšie, aspoň zabudneš aj na jeho hlas. Odporúčam vymeniť si číslo, aby na teba nemal žiaden kontakt, zablokovať na sociálnych sieťach. Len tak sa uzdravíš z jeho nekonečnej lásky k tebe.

januska12323
25. okt 2025

To ste boli spolu od 14 do 16? Lebo ako dospelí sa nesprávate ani jeden.

minenkaa
25. okt 2025

Kolko mate rokov ?Urcite okolo puberty

mischy00
25. okt 2025

No tak ste prežili....to nieje základný stavebný kameň pre ďalší život s ním. Uraza sa pre úplne malichernosti, toto zrelý a dospelý muz nerobí.

really8
25. okt 2025

@anonym_autor za dva roky ste toho vela spolu zazili. Prechadzky dovolenky. Nezazili ste vobec nic. Ste uplne nezreli. A ta hruba ciara? Akoze to je co? Zrazu sa zmenite alebo vam nebude vadit to co vam pred tym vadilo?

motylik2559
25. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, no neviem kolko mate rokov, ale mne to pride ako vztah nast-rocnych, prepac. Taketo urazanie sa a krik len za to,ze ides s kamoskou ti nie je za potreby a bud rada,ze sa viac nepozdravi. Casom ti do zivota kludne moze vstupit muz, ktory sa bude spravat vyspelo. Daj si otazku, keby ste aj spolu ostali, tak to ozaj zakazdym budes ty skakat ako si on piskne, len za to,ze aby nebol krik a aby sa neodul? Praveze je dobre, ze kvoli vztahu nedochadzas o priatelstvo a ides s kamoskou von, a to by mal normalne chapat. Ktovie co by bolo, kebyze sa nedajboze aj vezmete, to by ta doma zamykal, lebo on si nieco zmyslel? Jeho spravanie nie je normalne..lebo aj to, ked si bola s kamoskou a si mu povedala o hodinu, tak sa da riesit inak, kludne mohol pre teba tam cca o tu hodinu prist a isli sa prejst alebo aj niekde inde, keby chcel byt s tebou skutocne tak aj keby ste si pri barak sadli na 15min na lavicku by sa mu oplatilo...Toto autorka nie je chlap(ec) pre teba, radsej bud sama nejaky cas sa venuj sebe, chodievaj s tou kamoskou von a casom stretnes niekoho ineho🙂

mikadooo
25. okt 2025

@anonym_autor vy ste spolu nebývali? Nonstop? Len ste sa rozhodli teraz, že sa vezmete a potom začnete spolu bývať? Či ako? Nejak mi to celé nedochádza... Za mňa s ním hráš nejakú podivnú hru na "neviem či chcem byť s tebou", naťahuješ ho ako gumu v gatiach a čuduješ sa mu, že sa chová divne. Ty si premysli, či s ním chceš stráviť zvyšok života a jasne mu to odkomunikuj a netráp ho. Potom sa možno aj on začne správať normálne k tebe a nie aby žobral o tvoju lásku. A ak sa rozhodneš s ním ostať, tak začnite spolu bývať pred manželstvom, ak ešte spolu nebývate. Lebo prechádzky a dovolenky, to je také hm... Poznáš jeho správanie na prechádzkach a dovolenkách.

autor
25. okt 2025
@anonym_97d76d

@anonym_autor ma vo vyhlade inu

@anonym_97d76d to ze ma vo vyhlade inu som si aj casto myslela

autor
25. okt 2025
@anonym_a21adb

@anonym_autor to ste ozaj vela spolu prezili- dovolenky, prechadzky, spolocny cas... to je vysokoskolske randenie, nie zaklad do manzelstva. Bud rada, ze Ta uz nepozdravi a hladaj si muza, nie chlapca.

@anonym_a21adb on ma 32 rokov a ja 27

autor
25. okt 2025
@mischy00

No tak ste prežili....to nieje základný stavebný kameň pre ďalší život s ním. Uraza sa pre úplne malichernosti, toto zrelý a dospelý muz nerobí.

@mischy00 ano je urazlivy aj naladovy

autor
25. okt 2025
@mikadooo

@anonym_autor vy ste spolu nebývali? Nonstop? Len ste sa rozhodli teraz, že sa vezmete a potom začnete spolu bývať? Či ako? Nejak mi to celé nedochádza... Za mňa s ním hráš nejakú podivnú hru na "neviem či chcem byť s tebou", naťahuješ ho ako gumu v gatiach a čuduješ sa mu, že sa chová divne. Ty si premysli, či s ním chceš stráviť zvyšok života a jasne mu to odkomunikuj a netráp ho. Potom sa možno aj on začne správať normálne k tebe a nie aby žobral o tvoju lásku. A ak sa rozhodneš s ním ostať, tak začnite spolu bývať pred manželstvom, ak ešte spolu nebývate. Lebo prechádzky a dovolenky, to je také hm... Poznáš jeho správanie na prechádzkach a dovolenkách.

@mikadooo ja s nim nehram ziadne hry. Skor mam pocit ze on so mnou.

lindous
25. okt 2025

Chceš sa rozísť, nechceš sa rozísť, potom už zase nechceš aby ste to spolu skúsili, ale môžeš prísť za ním atď... no podľa mňa si tu ty tá, ktorá nevie čo chce... on sa chcel rozísť, ale zľutoval sa, dobre, skúsili ste to, zistili ste, že fakt to nefunguje a treba to už nechať tak... k druhému ťa to môže ťahať, môže ťa priťahovať, môže ti byť ľúto za tým čo ste prežili, ale zároveň môžeš racionálne vedieť, že ten vzťah medzi vami nefunguje a nemá budúcnosť, takže nechceš viac strácať čas ani jednej strany... rozchody nie sú vždy ľahké, emócie sú tam rôzne... nechaj ho tak, obaja sa potrebujete posunúť

anonym_b18ec1
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prestan
Zablokuj ho a nepozdrav tiez tvar sa ze neexistuje a neexistoval
Evidentne ho to uz prestalo bavit, pozbieraj trosku sebeucty a pohni sa dalej

enmery
25. okt 2025

Preboha,ďalšie nezrelé deti s toxickým správaním sa chceli brať a priviesť do toho deti...

amdornik
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj ja mám pocit, že s tebou hrá akúsi psychologickú hru. ak chceš naozaj dobrú radu, už ho nekontaktuj. tie dva roky sú nič, buď rada, že sa prejavil a buď rada, že nemáte zo vzťahu dieťa.
ktovie, či ťa aj nevidel s tou kamoškou niekde cestou na kávu, keď ti hneď volal, aby ste šli von. aby mal znovu zámienku ti naklásť, že ty naňho nemáš čas okamžite, kedy si "prdne" on.. toto by nerobilo dobrotu do budúcna. počkaj si na normálneho muža.

siska53
25. okt 2025

@anonym_autor suhlas s @amdornik

blacki12
26. okt 2025

@anonym_autor Podľa mňa by si tento rozchod mala fakt dodatočne osláviť. Napríklad s tou tvojou kamkou😜😇. Že okrem kávy dáte šampáňo.
Tvoj bývalý znie dosť ako dráma queen, alebo rozmaznané decko, ktoré sa hodí o zem, pretože ideš na kávu s kamarátkou. Je to sebestredný blbec.
Je normálne, že si prehodnocovala, ale nemoc sa v tom príliš.
Za mňa urobila si veľmi dobré rozhodnutie. Včas. Bez veľkých záväzkov.
Tie výstupy, kvôli stretnutiam s kamarátkou sú úplne nevhodné a je super, že si vieš dať hranice. Chcem tu vypichnúť dôležitý fakt, že tu nešlo o situáciu, napr, že sa stretneš s bývalým milencom, alebo robíš niečo nevhodné. Jemu vadí tvoja dlhoročná kamarátka.Ten človek nemyslí na tvoje dobro. Jemu ide o moc a kontrolu, nie o lásku. Keby ťa mal rád, tešilo by ho, že máš dobrú kamarátku..
Ja to mám tak s ľuďmi, ktorých mám rada.Tešì ma, keď majú v svojom živote aj iných ľudí. Z nášho vzťahu kvôli tomu neodbudne.
To, že sa ti prestal zdraviť je trest. Slová o tom, ako ostane sám sú klamstvo. On si v dohľadnej dobe nájde druhú, teda, ak ju už nemá. Bude sa ťa tým snažiť trápiť, či už cez soc.siete, alebo známych. Radím ti bloknúť ho.

blacki12
26. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor aj ja mám pocit, že s tebou hrá akúsi psychologickú hru. ak chceš naozaj dobrú radu, už ho nekontaktuj. tie dva roky sú nič, buď rada, že sa prejavil a buď rada, že nemáte zo vzťahu dieťa.
ktovie, či ťa aj nevidel s tou kamoškou niekde cestou na kávu, keď ti hneď volal, aby ste šli von. aby mal znovu zámienku ti naklásť, že ty naňho nemáš čas okamžite, kedy si "prdne" on.. toto by nerobilo dobrotu do budúcna. počkaj si na normálneho muža.

@amdornik Súhlasím s tebou a áno hrá psychologickú hru, pretože je to narcis