icon

Ako zvládnuť odchod od narcistického partnera?

23. okt 2025

Ahojte, uz nevladzem s myslienkami, preto som sa rozhodla napisat tu.
Chcem odist od manzela , mame spolu deti a to je to preco sa toho bojim , manzel ma narcisticku poruchu a viem ze mi bude zneprijemnovat zivot cez deti. Bude ich navadzat proti mne , a ani ta vychova od neho nieje dobra uci deti zle veci , a kvoli tomu sa casto hadame a viem ze sa to bude zhorsovat ked od neho odidem. Co mam robit ja uz sa cele dni trasiem od tolkeho premyslania, nerobi mi to dobre,potrebujem rady kto si tymto presiel.
Mam sa obetovat kvoli detom a znasat to alebo?
Dakujem

januska12323
23. okt 2025

Máš sa obetovať kvôli deťom a odísť. Čím menej času s ním budú tráviť tým menej bude mať na ne vplyv.

anonym_4496aa
23. okt 2025

Narcisticky poruchu má diagnostikovanú klinikom? Psychiatrom? Alebo kým?

Lebo ak máš lekárske potvrdenie o takejto diagnóze tak je to vysoko v tvoj prospech. Ale ak nemáš tak radšej to označenie nepoužívaj

kitycat
23. okt 2025

Nemas sa pre deti obetovat. Pre deti sa musis pozbierat...

Takze aka je tvoja situacia? Mozes sa s detmi vratit ku rodicom? Pracujes a dokazes utiahnut domacnost?

anonym_30e1a7
23. okt 2025

a máš vôbec kde odísť? ale nie na týždeň ku kamarátke, ale možno aj na niekoľko mesiacov.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
krasneleto
23. okt 2025

odid...kvoli sebe a detom...

autor
Autor odpoveď zmazal
krasneleto
23. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor boj bude tak ci onak... vyber si ci teraz a tvoje deti dostanu sancu vyrast v prostredi, kde toto nebudu musiet zazivat... alebo boj , ktory si tu nechcem rozpisovat, ako koncia vztahy s narcisom

autor
Autor odpoveď zmazal
amdornik
23. okt 2025
@anonym_4496aa

Narcisticky poruchu má diagnostikovanú klinikom? Psychiatrom? Alebo kým?

Lebo ak máš lekárske potvrdenie o takejto diagnóze tak je to vysoko v tvoj prospech. Ale ak nemáš tak radšej to označenie nepoužívaj

@anonym_4496aa tak hádam vie, čo doma zažíva, asi má o tom čo-to prečítané a nejakú súdnosť v hlave. a keď tak do nej skáčeš s dotazmi o tom, kto mu to diagnostikoval, prečo nevezmeš hrdosť do hrsti a nenapíšeš to pod oficiálnymi nickom? prečo do nej skáčeš ako anonym, pričom vôbec, ale vôbec nedávaš žiadnu radu alebo odpoveď na jej problém?

@anonym_autor nuž, pri deťoch je to "ani v riť, ani v oko" - skrátka ani tak, ani onak. ak ostaneš, budete trpieť všetci. ak odídeš - tiež budete trpieť všetci, hoci menej často. môže ich však proti tebe štvať v budúcnosti, atď. ak ostanete, deti uvidia, aký je sviniar a možno úplne priľnú k tebe a budú ho nenávidieť do smrti. ale môže sa stať aj to, že pochytia jeho chovanie a budú rovnakí ako otec. ťažká dilema. nech to vezmem z akejkoľvek strany, stále vidím najmenšie zlo v odchode. v rozchode, rozvode, proste odíď s deťmi, ak môžeš.. nepíšeš, koľko majú rokov? alebo som prehliadla?

anonym_4496aa
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_4496aa tak hádam vie, čo doma zažíva, asi má o tom čo-to prečítané a nejakú súdnosť v hlave. a keď tak do nej skáčeš s dotazmi o tom, kto mu to diagnostikoval, prečo nevezmeš hrdosť do hrsti a nenapíšeš to pod oficiálnymi nickom? prečo do nej skáčeš ako anonym, pričom vôbec, ale vôbec nedávaš žiadnu radu alebo odpoveď na jej problém?

@anonym_autor nuž, pri deťoch je to "ani v riť, ani v oko" - skrátka ani tak, ani onak. ak ostaneš, budete trpieť všetci. ak odídeš - tiež budete trpieť všetci, hoci menej často. môže ich však proti tebe štvať v budúcnosti, atď. ak ostanete, deti uvidia, aký je sviniar a možno úplne priľnú k tebe a budú ho nenávidieť do smrti. ale môže sa stať aj to, že pochytia jeho chovanie a budú rovnakí ako otec. ťažká dilema. nech to vezmem z akejkoľvek strany, stále vidím najmenšie zlo v odchode. v rozchode, rozvode, proste odíď s deťmi, ak môžeš.. nepíšeš, koľko majú rokov? alebo som prehliadla?

@amdornik tu je každý druhy muž narcis, veľmi by som sa na diagnostiku používateľské koníka nespolurhala

amdornik
23. okt 2025
@anonym_4496aa

@amdornik tu je každý druhy muž narcis, veľmi by som sa na diagnostiku používateľské koníka nespolurhala

@anonym_4496aa mala som tu dlhý príspevok o tom, čo som zažila ja. napokon som to zmazala, lebo by ma tu niekto zbytočne spoznal. jednou vetou: človek, ktorý má nejaké prvky NPO, určite nebude súhlasiť so sedením u psychológa alebo psychiatra, aby mu ten stanovil diagnózu. to sa veľmi mýliš. naopak, títo ľudia sú presvedčení, že to, čo robia oni a ako žijú, to je to jediné a správne. a nie oni, ale ostatní potrebujú psychiatra a liečenie..

anonym_4496aa
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_4496aa mala som tu dlhý príspevok o tom, čo som zažila ja. napokon som to zmazala, lebo by ma tu niekto zbytočne spoznal. jednou vetou: človek, ktorý má nejaké prvky NPO, určite nebude súhlasiť so sedením u psychológa alebo psychiatra, aby mu ten stanovil diagnózu. to sa veľmi mýliš. naopak, títo ľudia sú presvedčení, že to, čo robia oni a ako žijú, to je to jediné a správne. a nie oni, ale ostatní potrebujú psychiatra a liečenie..

@amdornik na základe odmietnutia sedenia u psychológa či psychiatra nemôžeš určovať diagnózy

amdornik
23. okt 2025
@anonym_4496aa

@amdornik na základe odmietnutia sedenia u psychológa či psychiatra nemôžeš určovať diagnózy

@anonym_4496aa neurčujem diagnózy. len píšem, že ľudia s NPO odmietajú sedenia, lebo sú presvedčení o tom, že oni nemajú dôvod navštíviť či už odborníka alebo manželskú poradňu..

anonym_4496aa
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_4496aa neurčujem diagnózy. len píšem, že ľudia s NPO odmietajú sedenia, lebo sú presvedčení o tom, že oni nemajú dôvod navštíviť či už odborníka alebo manželskú poradňu..

@amdornik ale toto robia aj ľudia s y ďalšími diagnózami
Len tak k psychiatrovi nepojde ani alkoholik, ani on nemá problém

amdornik
23. okt 2025
@anonym_4496aa

@amdornik ale toto robia aj ľudia s y ďalšími diagnózami
Len tak k psychiatrovi nepojde ani alkoholik, ani on nemá problém

@anonym_4496aa iste. autorka však niečo o tom už prečítala a zjavne má pocit, že správanie jej partnera nie je správanie alkoholika, ale niekoho, pri kom sa najviac prikláňa k pomenovaniu "narcis". áno, viem, že sa to v poslednej dobe príliš skloňuje, na druhú stranu faktom ostáva, že každý z nás si nesie nejaké to % narcisizmu. u niekoho viac, u niekoho menej. u niekoho výrazne. a vtedy smieš naznačiť-povedať, že máš doma narcisa. možno ide o 70 % prejavov. nie 100 %. ale prevládajú.

HOCI.... po tom, čo som si prešla diskusiu, musím uznať, že možno má doma len nejakého sadistu alebo čo. máš pravdu v tom, že je tu príliš málo informácií o jeho chovaní, ktoré by jasnejšie naznačovali, že ide o človeka s výraznejšou NPO

anonym_4496aa
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_4496aa iste. autorka však niečo o tom už prečítala a zjavne má pocit, že správanie jej partnera nie je správanie alkoholika, ale niekoho, pri kom sa najviac prikláňa k pomenovaniu "narcis". áno, viem, že sa to v poslednej dobe príliš skloňuje, na druhú stranu faktom ostáva, že každý z nás si nesie nejaké to % narcisizmu. u niekoho viac, u niekoho menej. u niekoho výrazne. a vtedy smieš naznačiť-povedať, že máš doma narcisa. možno ide o 70 % prejavov. nie 100 %. ale prevládajú.

HOCI.... po tom, čo som si prešla diskusiu, musím uznať, že možno má doma len nejakého sadistu alebo čo. máš pravdu v tom, že je tu príliš málo informácií o jeho chovaní, ktoré by jasnejšie naznačovali, že ide o človeka s výraznejšou NPO

@amdornik ty máš problém s porozumením textu? Alkoholika som uviedla ako príklad

amdornik
23. okt 2025
@anonym_4496aa

@amdornik ty máš problém s porozumením textu? Alkoholika som uviedla ako príklad

@anonym_4496aa nie nie. ty máš problém porozumieť textu 😉 prajem ti pekný večer

anonym_4496aa
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_4496aa nie nie. ty máš problém porozumieť textu 😉 prajem ti pekný večer

@amdornik to že niekto s tenou nesúhlasí, neznamená, že má problém s porozumením textu, ale evidentne nemáš na to kapacitu, aby si to pochopila

amdornik
23. okt 2025
@anonym_4496aa

@amdornik to že niekto s tenou nesúhlasí, neznamená, že má problém s porozumením textu, ale evidentne nemáš na to kapacitu, aby si to pochopila

@anonym_4496aa ešte raz: prajem ti príjemný večer.

anonym_4496aa
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_4496aa ešte raz: prajem ti príjemný večer.

@amdornik dobrú noc a zajtra pekný deň

kitycat
23. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor kolko maju tie deti rokov? A co su toto za otazky?

Odisli sme lebo sa ku mne tatinko zle spraval.
Odosli sme lebo tatinko bol dlho zly a ja som bola smutna.
Odisli sme lebo vas uci zle veci.

Co take by si chcrla akoze vysvetlovat? Deti ti povedia 100x preco. Ty sa musis zatat a byt voci tomu vsetkemu obrnena leno ak ta uz aj udrel, tak ste v poslednom stadiu pred uplnym peklom. Spravanie popises na sude a snad bude par stretnuti pod dohladom.

Ci vo chces aby ti z deti vyrastlo?

autor
Autor odpoveď zmazal
ester177
24. okt 2025
@amdornik

@amdornik moja teta počkala, kým deti vyrástli, mali obe cez 20 rokov, potom si našla slušného muža a narcistu opustila. A odvtedy 20 rokov tie deti hucká proti nej, aj keď sú dospelé. A keďže si našla solventného muža, tak ich otec im dáva rady typu: keď chcete peniaze, choďte za matkou, tá ich má dosť 🤦‍♀️
Hoci sú dospelí, obe deti sú vypočítavé a falošné po otcovi... Ona je celý život na antidepresívach a liekoch na spanie, lebo je jemná a citlivá... Vždy sa snažila dať deťom všetko, a správajú sa nevďačne... Dokonca im zabezpečila bývanie bez hypotéky (kúpila im byty). Narcizmus je dedičný, a v tomto príprade to zdedili obe deti. Stále im je málo, a za mamou idú len keď niečo chcú...

ester177
24. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor m
Áno. Vždy bude deti používať na manipuláciu. Aj keď vyrastú.
Moja teta počkala, kým deti vyrástli, mali obe cez 20 rokov, potom si našla slušného muža a narcistu opustila. A odvtedy 20 rokov tie deti hucká proti nej, aj keď sú dospelé. A keďže si našla solventného muža, tak ich otec im dáva rady typu: keď chcete peniaze, choďte za matkou, tá ich má dosť 🤦‍♀️
Hoci sú dospelí, obe deti sú vypočítavé a falošné po otcovi... Ona je celý život na antidepresívach a liekoch na spanie, lebo je jemná a citlivá... Vždy sa snažila dať deťom všetko, a správajú sa nevďačne... Dokonca im zabezpečila bývanie bez hypotéky (kúpila im byty). Narcizmus je dedičný, a v tomto príprade to zdedili obe deti. Stále im je málo, a za mamou idú len keď niečo chcú...

enmery
24. okt 2025
@ester177

@anonym_autor m
Áno. Vždy bude deti používať na manipuláciu. Aj keď vyrastú.
Moja teta počkala, kým deti vyrástli, mali obe cez 20 rokov, potom si našla slušného muža a narcistu opustila. A odvtedy 20 rokov tie deti hucká proti nej, aj keď sú dospelé. A keďže si našla solventného muža, tak ich otec im dáva rady typu: keď chcete peniaze, choďte za matkou, tá ich má dosť 🤦‍♀️

@ester177 Oni sa hlavne tak správajú, lebo ich matka sa rozhodla ostať žiť s takým mužom. Ublížila tým deťom najviac. Nie nadarmo sa odborníci a ľudia pracujúci s obeťami z takýchto vzťahov vyjadrujú, že práve KVÔLI deťom sa má odísť. A nie zostávať.

kitycat
24. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ale on ich stve sam proti sebe, ved je to nezdrave. Ale tuto ka vydim same co ak, co ked, ja nechcem,, ja sa bojim...

My ti veci nezbalime, my ta neprestahujeme, my sa o vas nepostarame... sama si zvaz ci takto chces zit... ako zijes ty budu aj deti

autor
Autor odpoveď zmazal
ester177
3. nov 2025
@enmery

@ester177 Oni sa hlavne tak správajú, lebo ich matka sa rozhodla ostať žiť s takým mužom. Ublížila tým deťom najviac. Nie nadarmo sa odborníci a ľudia pracujúci s obeťami z takýchto vzťahov vyjadrujú, že práve KVÔLI deťom sa má odísť. A nie zostávať.

@enmery áno. Moja svokra ostala so svokrom, a z detí sú monštrá. Majú psychické problémy, úzkosti, majú nízke sebavedomie a zakrývajú to tak, že sa hrajú na machrov, pijú nadmerne (pravidelne a bez dôvodu niečo oslavovať, takmer denne) a klamú... všetko, čo videli a zažívali, je v nich. Je to hrozné...