Ako zvládnuť ohováranie a nájsť pokoj?
Ahojte...dnes som si už aj poplakala.Je to asi tým,že to nerobím,nezaujíma sa o iných a som diskrétna,snažím sa byť.No stalo sa mi párkrát,že som sa dostala do reči a neprávom..týkalo sa to mojich osobných záležitostí,samozrejme.Len...čo má trápi..neviem nad tým mávnuť rukou..najmä,keď viem,že je to inak.Uz nepíšem viac ...poraďte,dajte návod,ako mať naozaj v paží.Ja sa snažím mať v paží a potom sa zobudím v noci a trápi ma to😐
Aj to bolo veru.Rozne situácie.
kopni ju do riti.....a vykašli sa na to,čo iní hovoria.
Recept je jednoduchý. Pouc sa z toho a drz sa od takých ľudí na kilometre. Ak je to rodina, ktorej sa nevyhnes, bav sa s nimi o počasí a jarných kvetoch...
Nikomu o sebe nič nehovor. Najlepšie je takých ľudí konfrontovať. Ver tomu ze si to nabudúce rozmyslia. Naozaj odporúčam. Najlepšie je to urobiť vtedy, keď sú tam všetci zucastneni.
Ja sa už naozaj o súkromných veciach bavím jedine s manželom a kamarátkou od 5rokov. Dávam si obrovský pozor na ľudí a snažím sa baviť s každým len o bežných veciach ako je to spomínané počasie.
Ľudia sú veľmi zavistlivi a neprajni. V období keď som bola vdacnou témou som si obľúbila mudru vetu :
,,vlka nezaujima čo si o ňom myslia ovce" 😘😉
@rozculena už sa v podstate stalo...to prve
@simona20201309 jeej,to si môžem skúsiť hovoriť ako mantru👍🌞
Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
300/2005 Z. z. - Trestný zákon § 373 ods. 1
Na čo čakáš? Nazbieraj dôkazy, začni konať a uvidíš ako sa pohnú ľady.
Vlastne ako a odkiaľ sa dozvies o ohovaraní ?
Ja mam nastasyie toto za sebou. Proste som si povedal, ze som sam sebou a komu še to nepači, naj ši prdne do gači 🤣🤣🤣 tiez ma kadekto kade tade poohovaral, naucil som sa to mat u prdele a som stastny.
@cacianka väčšinou nie,no občas sa dozvieš.
@sevrin To je dobré vedieť 🤔
@thirstymonk super, snažím sa aj ja
AUTORKA tam basa asi nebude, teda záleží v akom rozsahu to je, skôr páchateľ fasne nejakú pokutu, keďže sa dopustil prehrešku voči občianskemu spolunažívaniu, ale už toto bude dostatočné memento, aby sa nabudúce stránil podobných vecí.
Keď ťa neohovárajú, ako by si ani nežila.
Zapamätaj si, že normálny človek čo je vyrovnaný sám so sebou nemá potrebu o druhých vyprávať veci, takže tí ľudia čo ťa ohovárajú asi nie sú úplne spokojní už sami so sebou, keďže majú potrebu rozprávať o tebe ♥️
@sevrin jasne..mne stačí ten pocit,že sú na takéto veci nejaké paragrafy
Tiež mám jednu takú osobu, je to dokonca blízka rodina takže nedá sa uťať kontakt na 100% ale tá čo dokáže. Keď nie je zápletka dostatočne korenistá, dokáže v ohováraní aj klamať, teda osočovať, len aby bola za zaujímavú. A rada také drísty posúva úplne random ľuďom v obchode 🤷♀️ ono to už vyzerá ako diagnóza ale asi je to len povaha. Kedysi ma to zožieralo ale teraz ma to absolútne nezaujíma, viem že toto normálny a sám so sebou spokojný človek nerobí. Už mi je jej takmer aj ľúto lebo každému kto ju pozná už lezie na nervy.
Nikomu nehovor nič navyše, príjemná konverzácia sa dá držať aj bez toho aby druhá strana vedela tvoje osobné veci. Ale musíš brať veci aj tak s nadhľadom lebo ako sa hovorí, kto chce psa biť, palicu si nájde 🙂
Pozri sa na to z opacnej strany. Co je dovod na ohovaranie? Vacsinou zavist. Takze ty sa mas lepsie ako ti co ta ohovaraju, si lepsia ako ti co ta ohovaraju, dokazes viac ako ti co ta ohovaraju. V konecnom dosledku to, ze si ohovarana znamena, ze tymi co ta ohovaraju stojis za zavist, teda kazda ohovaracke je pre teba lichotka. Keby ta neohovarali bolo by s tebou nieco zle.
A potom este stare arabske prislovie Psi stekaju, karavana ide dalej. Takze nech ta ohovaraju, ty sa tym netrap, zi svoj zivot ako tebe vyhovuje.
Ďakujem Vám vsetkým,je Vás toľko ,že už takto hromadne.Úžasné postoje a rady,verím,že pomôžu.♥️

to máš nejakú dobrú kamošku,ktorá vynáša na verejnosť tvoje súkromie?