Ako zvládnuť otravné správanie priateľky na PN?
Kamaratka je na PN treti tyzden a zacina byt otravna.
Chodim okolo jej bytu do práce a z prace, z tych troch tyzdnov bola minimalne 13x rano na balkone a pokrikuje po mne ako sa mam, co je nove , atd. Nasledne o 5-10minut mi vola na mobil, co dnes idem robiť alebo budem robit a ci ideme na kavu,ze ona sa na tej PN nudi atd. Kedze je na PN tak ma cas vychadzok od 14-16, ale ona striktne vyzaduje napr v pondelok,aby sme dohodli presny den,aby si vedela zariadit ine dni s inymi znamymi resp. Kamaratkami.. minuly piatok sme sa dohodli ,ze tuto stredu sa uvidime o 14.15. V pondelok po mme pokrikovala z balkona, ked som sla z prace ci streda plati, vravim jej,ze skor nie, mam lekarske vysetrenie a potom sa ponahlam z prace za dcerkou do skolky. Následne o 10minut nato mi vola domov na mobil ci sa to isto nepodari, ze ona sa tešila atd, vravim jej,ze dam jej vediet az v stredu ci stíham. V utorok rano mi volala do prace 4x, zavolala som jej,ze co chce. Ona ze ci ta streda plati. Vravim jeh, že nevien, ze jej dam vediet v stredu pred 12.00. Samozrejme mi volala aj v stredu rano do prace 3x, tak ma dozrala,ze som jej napisala sms,ze sa nestretneme. Vam to bonbardovanie pride normalne? Mala som ju rada,ake tym ako ma vzdy bombarduje a stalkuje k nej zacinam mat odpor. Co by ste robili vy?
Mozno jej to nedopina....Preco jej to nepovies, ze je to otravne pre teba, tak ako tu.....
@anonym_autor čo tak jej nezdvihnúť telefón v práci? A na rovinu jej povedať nie, je tiež fér, možno bude nahnevaná ale je to lepšie ako hovoriť neurčito.
@anonym_autor si malo asertivna, naco jej povies, ze este uvidis? Jasne jej povedz pri prvom telefonate, nie, neuvidime sa, bodka, som v praci, nevolaj mi. Nevies si poradit s jednou otravnou zenskou?
@eleanor2510 lrbo som s nou chcela ist,ale uz mi pride,ze to prehana, vkuse vola,ked som jej pvoedala v pondelok nech mi do prace nevola a ona stale.
Mozno jej to nedopina....Preco jej to nepovies, ze je to otravne pre teba, tak ako tu.....
@viera no rozmyslam,ze poviem,nechcem ju uraziť,ale uz to prehana
@anonym_autor čo tak jej nezdvihnúť telefón v práci? A na rovinu jej povedať nie, je tiež fér, možno bude nahnevaná ale je to lepšie ako hovoriť neurčito.
@denkabemommy no,uz jej dvohat nebudem. Chcela som s nou ist, len mne zrovna tie jej casy vychadzok nevyhovuji,ked aom bud v praci alebo na ceste do skolky a vtesnat tam este toto
Normalne jej povedz, ze sa jej ozves, hned ako sa ti bude dat ist von, ze vies o kolkej ma vychadzky, ale planovat vopred je tazke, ked mas aj robotu a dieta, a nerada to rusis na poslednu chvilu... ;)
Normalne jej povedz, ze sa jej ozves, hned ako sa ti bude dat ist von, ze vies o kolkej ma vychadzky, ale planovat vopred je tazke, ked mas aj robotu a dieta, a nerada to rusis na poslednu chvilu... ;)
@cyberk to je dobrq rada,dakujem 🙂
Nauc sa hovorit NIE. Ja to sem pisem do kazdej podobnej diskusie. Pretoze ona si z teba spravila svojho otroka, nudi sa, tak Ti neustale vyvolava, lebo vie, ze moze. Lebo jej nevies povedat NIE. NIE nemam cas na stretnutie kazdy den, NIE nevyhovuju mi tebou zadane terminy, NIE nemozem v praci vyvolavat hodiny sukromne.
Ja som mala znamu, ktora robila presne toto iste, len s tym, ze este som jej chodila nakupovat, lebo ona nemohla (po operacii chrbtice), ani dakujem mi nepovedala. A jedneho krasneho dna som jej v praci pocas poldennej porady nezdvihla telefon, tak ma vsade zablokovala, bez vysvetlenie. A viete co baby? Mne odlahlo, lebo som mala konecne svoj zivot a nie ten jej.
už by nebola moja kamoška, absolútne nerešpektuje tvoje rozhodnutia a súkromie, blokla by som ju a v robote nedvíhala
niektorí ľudia potrebujú zjavne návod aj na dýchanie, bože aby si jedna dospelá osoba a dokonca už aj matka nevedela poradiť v takejto totálne banálnej situácii - žasnem -
ako môže potom riešiť vážnejšie veci?
Nauc sa hovorit NIE. Ja to sem pisem do kazdej podobnej diskusie. Pretoze ona si z teba spravila svojho otroka, nudi sa, tak Ti neustale vyvolava, lebo vie, ze moze. Lebo jej nevies povedat NIE. NIE nemam cas na stretnutie kazdy den, NIE nevyhovuju mi tebou zadane terminy, NIE nemozem v praci vyvolavat hodiny sukromne.
Ja som mala znamu, ktora robila presne toto iste, len s tym, ze este som jej chodila nakupovat, lebo ona nemohla (po operacii chrbtice), ani dakujem mi nepovedala. A jedneho krasneho dna som jej v praci pocas poldennej porady nezdvihla telefon, tak ma vsade zablokovala, bez vysvetlenie. A viete co baby? Mne odlahlo, lebo som mala konecne svoj zivot a nie ten jej.
@muchotrafka298 no veru, mam problém naucit sa povedat nie, bud rada,zs si sa tej svojej zbavila. Ano,tiez mam pcoit ze nerespektuje moje hranice alebo neromydla nad tym ,se mam iny program a vyvolava dookola..a este do práce, uz ma to sere.
niektorí ľudia potrebujú zjavne návod aj na dýchanie, bože aby si jedna dospelá osoba a dokonca už aj matka nevedela poradiť v takejto totálne banálnej situácii - žasnem -
ako môže potom riešiť vážnejšie veci?
@anonym_bff73b tak daj tvoju radu, no mne je blbe ludi odpinkat. V praci sme si robili osobnostny test a vyslo mi,ze som najempatickejsia osoba v celom kolektive, co je na skodu, lebo ptoom neviem, ako si stanovit hranice a zaroven neurazit druhych ludi.
už by nebola moja kamoška, absolútne nerešpektuje tvoje rozhodnutia a súkromie, blokla by som ju a v robote nedvíhala
@anonym_ec77f1 no,najhorsie je,ze ju blokndm a bude ma aj tak cakat na balkone a nieco rozpravat. A inou cestou sa do prace dostat neviem, lebo vchod je ppmaly pred jej balkonom
V práci nedvíhaj, keď pôjdeš okolo nie nemám čas a nerozoberaj to.
@anonym_autor To musí mať veľmi "závažnú" diagnózu keď potrebuje mať rozpis kávičkovania na každý deň. V práci jej nedvíhaj, keď bude na teba pokrikovať z balkóna, tak sa proste neotoč a choď ďalej. Ak si ťa zablokuje, o nič si neprišla.
@anonym_autor To musí mať veľmi "závažnú" diagnózu keď potrebuje mať rozpis kávičkovania na každý deň. V práci jej nedvíhaj, keď bude na teba pokrikovať z balkóna, tak sa proste neotoč a choď ďalej. Ak si ťa zablokuje, o nič si neprišla.
@anonym_1449d2 vraj ma nieco s chrbticou.. ako vacsina PNkarov...no,skusom to tak,lebo ma tu uz nebavi
@anonym_bff73b tak daj tvoju radu, no mne je blbe ludi odpinkat. V praci sme si robili osobnostny test a vyslo mi,ze som najempatickejsia osoba v celom kolektive, co je na skodu, lebo ptoom neviem, ako si stanovit hranice a zaroven neurazit druhych ludi.
@anonym_autor no henta osoba by uz nebola moja kamaratka, jej spravanie, pokrikovanie, natlak, absolutne egoisticke spravanie by som neakceptovala ani keby to bola sama Lady Di. Urcite taka bola aj predtym, len teraz to trochu vyhrotila.
Ak by som sa s nou chcela dalej kamaratit, teda odhliadnuc od jej cudnej osobnosti -budiz, tak by som jej to otvorene povedala, ze jej telefonaty ma v praci rusia a ze ty sa jej ozves, ked budes mat cas.
Preco mas pocit, ze ked sa ona urazi, ty o nieco prides? Ano, si extra empaticka a budes mat asi ten syndrom ako moja kolegyna, ktorej stastie vsetkych ludi na okolo jej lezi na srdci viac ako jej vlastne, a ja som na to extremne alergicka, vsetci su v kazdej situacii vzdy prednejsi ako ona sama a na konci dna to ona vsetko schyta a potom sa stazuje, ze nevladze, ze je unavena atd.
ty sa vlastne tiez stazujes, ze si empaticka. tak skus dake treningy, sedenie, kde sa na to zamerias, ako sa za seba postavit.
@anonym_ec77f1 no,najhorsie je,ze ju blokndm a bude ma aj tak cakat na balkone a nieco rozpravat. A inou cestou sa do prace dostat neviem, lebo vchod je ppmaly pred jej balkonom
@anonym_autor ked pojdes do prace, sluchadla do usi. Keby sa cudovala, povedz jej, ze si sa rozhodla vyuzit svoj cas na ucenie sa cudzieho jazyka. A ze to odporucas aj jej, ked sa tak velmi nudi. Kokos, tiez dobre vymyslena peenka, ked na kavicky chodit moze. Opytaj sa jej, kedy pojde do roboty, mozno potom stichne. Ale kamaratky uz nebudete, co bude pre teba aj lepsie.
Tak nedvíhaj telefon a hotovo
Narovinu povedať, nie Zuza nemám čas, mám svoje plány, nedvihať mobil
Nechapem co ine ako jej povedat ze nemas cas chces?
Po tomto všetkom, by som už vybehla k jej bytu a slušne len dôrazne sa spýtala, či sa nudí - ak áno nech ide do práce, a či jej nie je cocotno tak urputne vyvolávať cez moju teda tvoju pracovnú dobu ? Keď dobre vie že musíš si plniť pracovné povinnosti, sústrediť sa na riešenia a nie kvakat s ňou. A takisto jej pripomenúť, že veľmi dobre vie aký program máš po pracovnej dobe, dieťa samé zo škôlky nemôže, a termín jej vychádzok nepasuje s tvojou pracovnou dobou a povinnosťami. A to jej trápne vykrikovanie z balkóna si neuvedomuje ?! By som jej len raz zakričala " Zuza nie je ti trápne ziapat z balkóna ? " A už by som ignorovala jej Júlia prejavy.
Ak sa urazí, aspoň sa jej zbaviš
To je strašná sedlačina na niekoho vykrikovať z balkóna. Dúfam že býva aspoň na 12. poschodí, nech už to má grády.
Ja Ti poradim jedno. Odstrihni sa od nej, kym si z teba neurobi otroka. Empatia je fajn, ale odtial potial. Empatia je o pochopeni, nie o tom, ze nemozes povedat nie toxickemu cloveku, co Ti nici zivot pomalicky.
S týmto si nevieš poradiť sama? Toto sa potrebuješ pýtať na koňovi?

@anonym_autor si malo asertivna, naco jej povies, ze este uvidis? Jasne jej povedz pri prvom telefonate, nie, neuvidime sa, bodka, som v praci, nevolaj mi. Nevies si poradit s jednou otravnou zenskou?