icon

Ako zvládnuť partnerov nezáujem o rodinu?

24. jún 2025

Prosim poradte mi čo by ste vy robili takejto situaciu, ja fakt nemam na koho sa obratit .. proste som s priatelom 5rokov .. skoro 3roky zijem s nim (spolu so svokrou) proste narodil sa nam maly .. bolo to ako tak dalo sa.. chodil aj do nemecka pracovat atd.. ale ostala som teh.. 2x .. narodila sa nam dcerka a proste nulovy zaujem o nu.. a proste ako tak pomohol so starsim ze si ho zobral aspon ..povedal ze pride robit na sk aby bol s nami castejsie atd.. ale odkedy je na sk tak sem tam robi nocne sice ale proste 0zaujem vobec sa nevenuje ani ako predtym( on je workoholik, stale ked bol doma tak musel nieco robil a jeho hobby su opravovanie aut takze stale šprta do aut, a ked ho prosim o pomoc aspon na chvilu ohladom deti nieco stale povie teraz ne.. nemozem. Proste stale su mu ine veci prednejsie ako my.. stale som len ja s detmi skoro 24/7 ja som fakt unavena z toho naozaj by som cakala z jeho strany ako otca aspon malu pomoc bez toho aby som ho musela prosit o to.. a co sa tyka nasho vztahu viac mi povie co mu namne vadi jak pochvali takze .. neviem. :/

mariynka
24. jún 2025

Porozpravaj sa s nim. Abo nechaj mu na krku obe deti a odid na par hodin😁

pribinak
24. jún 2025

Veď mu otvorené povedz ako to vidíš

viestta
24. jún 2025
@mariynka

@mariynka aj tak sa o nich nepostara, hodi ich na krk svojej mamicke, on si bude robit auticka a ona bude este za nezodpovednu a hnusnu, co sa nevie o deti postarat.

autor
24. jún 2025
@mariynka

@mariynka bohuzial neda sa.. ked robi nocne hned ide spat a ked ma tie 2/3 hod volne tak hned do garaze a opravuje auta alebo okolo domu robi a vyhovori sa na robotu akoby chapes

hederamonstera
24. jún 2025

V prvom rade sa musis naucit sebalaske a potom s nim narobit poriadok. “Bohuzial teraz auta robit nemozes, musim ist tam a tam.” Lenze to nedokazes urobit, pokym sa nebudes lubit a nebudes poznat a drzat svoje hranice. Drzim palce, aj ked neviem ci takyto typ sa zmeni, ale aspon ty porasties

autor
24. jún 2025
@viestta

@mariynka aj tak sa o nich nepostara, hodi ich na krk svojej mamicke, on si bude robit auticka a ona bude este za nezodpovednu a hnusnu, co sa nevie o deti postarat.

@viestta jeho mamicka donedavna nemala zaujem .. odkedy moja sestra na plnu hubu opita nepovedala ze jej priatel viacej sa venuje nasmu synovi ako ona (vyhovorka jej bola ze nema cas .🤣) pritom kazdy druhy den je doma a skoro nic nerobi hej..

autor
24. jún 2025
@hederamonstera

V prvom rade sa musis naucit sebalaske a potom s nim narobit poriadok. “Bohuzial teraz auta robit nemozes, musim ist tam a tam.” Lenze to nedokazes urobit, pokym sa nebudes lubit a nebudes poznat a drzat svoje hranice. Drzim palce, aj ked neviem ci takyto typ sa zmeni, ale aspon ty porasties

@hederamonstera ja som mu vela krat uz povedala svoj nazor nato.. aj povedal ze si to uvedomuje ale nic s tym nerobi tak nechapem

motylik2559
24. jún 2025

A uz ste malo otvoreny rozhovor, kde si mu vsetko povedala to co sem pises? Otvoreny rozhovor myslim normalne sa porozpravat, sadnut si spolu, nevycitat, nehadat sa...Mali ste taky uz, alebo pises najprv sem a my ani netusime jeho pohlad na vec. Mozno si sem mala napisat az po rozhovore, nech vieme ako ti reagoval🤷‍♀️ Kazdopadne workoholizmus sa neprejavi zo dna na den, toto si musela o nom vediet aj skor min pri prvom dietati a myslim,ze do druheho ste nemali ist vobec. Obcasne nechapem zeny, ktore idu najprv dieta a potom placu...no ved ale hlavne,ze ste si uzili pri plodeni druheho. Prepac nechcem byt na teba zla...len mam pocit,ze vobec nepouzivas hlavu..a zvlast, ked vidi na tebe hlavne chyby🙄 to sa asi tiez nestalo len za poslednych 5dni🤦‍♀️

autor
24. jún 2025
@motylik2559

A uz ste malo otvoreny rozhovor, kde si mu vsetko povedala to co sem pises? Otvoreny rozhovor myslim normalne sa porozpravat, sadnut si spolu, nevycitat, nehadat sa...Mali ste taky uz, alebo pises najprv sem a my ani netusime jeho pohlad na vec. Mozno si sem mala napisat az po rozhovore, nech vieme ako ti reagoval🤷‍♀️ Kazdopadne workoholizmus sa neprejavi zo dna na den, toto si musela o nom vediet aj skor min pri prvom dietati a myslim,ze do druheho ste nemali ist vobec. Obcasne nechapem zeny, ktore idu najprv dieta a potom placu...no ved ale hlavne,ze ste si uzili pri plodeni druheho. Prepac nechcem byt na teba zla...len mam pocit,ze vobec nepouzivas hlavu..a zvlast, ked vidi na tebe hlavne chyby🙄 to sa asi tiez nestalo len za poslednych 5dni🤦‍♀️

@motylik2559 prepac, ale hej mali sme x krat uz rozhovor.. bohuzial mas chlapov ktorí len maju reci ale potom mas takych ktory aj cinmi splňaju vsetko.. druhe bolo neplanovane… preto sa pytam na vec či to ma zmysel alebo radsej sa nato vysrat s prepacenim..

vler
24. jún 2025

A teda pytas sa ci sa mas rozist alebo si zvyknut na to ze toto budes tolerovat?

bielasovicka
24. jún 2025

Tak sa ho opýtaj, načo ti spravil deti? Ze ci sú len tvoje.

biba_18
24. jún 2025

no, ako by som to, aby sa ťa to nedotklo - proste niektorí nie sú rodinné typy 🤷‍♀️ tento tiež zjavne nie…

biba_18
24. jún 2025
@bielasovicka

Tak sa ho opýtaj, načo ti spravil deti? Ze ci sú len tvoje.

@bielasovicka je celkom možné že aj hej, že deti nechcel…

domkakvet
24. jún 2025

Zacat sa pripravovat na odchod.

motylik2559
24. jún 2025
@anonym_autor

@motylik2559 prepac, ale hej mali sme x krat uz rozhovor.. bohuzial mas chlapov ktorí len maju reci ale potom mas takych ktory aj cinmi splňaju vsetko.. druhe bolo neplanovane… preto sa pytam na vec či to ma zmysel alebo radsej sa nato vysrat s prepacenim..

@autor rozhovor normalny, otvoreny? bez hadok, vycitiek a kriku? lebo zial pri takychto veciach zena dokaze rychlo vzblknut a nedokaze sa porozpravat normalne a aby nieco nevycitala. Ale aj tak podla toho co pises si nemyslim, ze by sa ti muz nejak zmenil, ma zrejme svoj svet a to ako keby mu stacilo.pytas sa ci to ma zmysel alebo ci sa na to vysrat...vysrat znamena,ze od neho s detmi odides? alebo ze ostanes vo vztahu rezignovana a zmieris sa s tym ako to je? No ak mas dlhodobo pocit, ze vas zanedbava nech robis co robis, tak mozno naj cesta by bola odist, mozno sa spamäta za ten cas. Kym sa rozhodnes urcite s nim nesexuj, nech nepride 3tie neplanovane dieta🙏

colsami
24. jún 2025

Pozri sa, je to cele zle od zaciatku. Spravila si si dve deti s frajerom, ktory sa ani nepostaral o to, aby vam zabezpecil byvanie, len Ta nechal aj s malymi detmi na krku svokre. To ste nikdy neriesili ze chcete zit samostatne? Ako rodina? A ano, evidentne je radsej v praci ako s vami. Je mi smutno to tak napisat, ale asi to potrebujes pocut. Tak sa normalne vy dvaja porozpravajte o tom, ako vyzera vasa rodina a rodinny zivot, a ako bude do buducna vyzerat. 5 rokov sa poznate, 3 roky spolu zijete, predpokladam ze za tie tri roky ste stihli dve deti do nevyhovujucich podmienok (rodinne zazemie a system nula bodov) a teraz ostali len oci pre plac a stazovanie sa...
Ake stare mas deti? Mas vlastne moznost ineho byvania ako u frajera a jeho matky? Mas nejaku profesiu alebo kvalifikaciu? Ocakavaju Ta po MD v nejakom zamestnani?

danica2711
25. jún 2025

zlý výber otca detí, hlavne si neurobte ďalšie - veď min. po prvom si to už musela vedieť... lepšie to asi nebude

petrusa87
25. jún 2025

Ja tiez mam workoholika a tiez sa nikdy nestaral o dcery (11,8) ja som ich len kocikovala, kupala, ucila na bicykel, korcule, sem tam do roka nas niekam zobral na jednodnovy vylet alebo kupalisko, mne od ich mala pomaha a strazi moja mama..horsie je to, ze uz aj odo mna caka aby som pracovala 7 dni vkuse 12 hodin denne (mam obchod takze 6dni som v praci) a plus nedelu chodime upratovat chatu 🤦