icon

Ako zvládnuť pocit osamelosti po rozchode?

26. okt 2025

Ahojte.. potrebujem podporu. Som po rozchode s priateľom, som sklamaná, presťahovala som sa naspäť k rodičom aj z ekonomických dôvodov, pretože som si kúpila byt, do ktorého sa sťahujem v septembri budúci rok, tak sme sa dohodli s majiteľom. Bývam u našich od leta, a normálne rozmýšľam ako to celé zvládnem. Momentálne potrebujem oporu, rozchod s ex mi dal dosť psychicky zabrať, podrazil ma, rodina sa vôbec nezaujímala, čo sa stalo nič. Na jednej strane ma desí ako budem žiť úplne sama, pretože doteraz som vždy bývala s niekym, nikdy nie sama. Teraz ako som doma, mama ma stále len ponižuje, že neviem variť, neviem upratovať, že ten môj byt padne od špiny a podobne, pritom ja často upratujem a aj podľa mojich známych ona nevidela nikdy neporiadok. Pre ňu je všade špina, ona musí mať všetko chorobne zoradené vyleštené. Úprimne ma štve, že ja sa s rodičmi, nemám poriadne o čom rozprávať a vždy skončíme pri hádke. Ak mám nejaký problém, oni mi nevedia nič pozitívne povedať, ani vyjadriť názor.. Mám bývalú staršiu kolegyňu, ktorej zvyknem zavolať a ona má dcéru v mojom veku, a ona mi vždy poradí racionálne, aj mi dohovorí, usmerní a mne sa chce plakať, že toto som z domu nikdy nezažila.. Cítim sa, že som na všetko totálne sama, keď nemám toho priateľa ale žiť so sukničkárom, ktorý je chorobný klamár je tiež nič moc.. Kamarátky mám, ale nechcem ich so všetkým zaťažovať.. Ďakujem, že ste si to prečítali..

pribinak
26. okt 2025

Odsťahuj sa napr do malej garsónky. Mama je zrejme nespokojná sama so sebou a tak hučí do teba

denkabemommy
26. okt 2025

@anonym_autor neboj sa, keď začneš bývať sama, tak si na ten kľud rýchlo zvykneš, lebo ako si ustelieš, tak si nájdeš a nik ti nebude stáť za zadkom. Do budúceho septembra sa dáš dokopy aj z rozchodu a bude to pre teba pomyselný nový štart v živote ♥️ držím palce.

0silvia0
26. okt 2025

@anonym_autor podla mna nie je na tom nic zle, ak mame narovinu povies, ze jej komunikacia s tebou nie je ok. Najdi si aktivity, aby si doma bola co najmenej, ked si s rodicmi aj tak nemas co povedat. Tebe to pomoze dvojnasobne, aj sa socializujes, aj vypadnes z domu

autor
26. okt 2025

Práveže keď niesom dlho doma a starám sa sama o seba, ale doma upracem, tak mi nadáva, že nevarím a jednoducho jej vadí, že niesom doma.. Asi aby ma mohla buzerovať alebo čo. Presne preto som v 18 aj odišla z domu, len potrebujem teraz ušetriť čo najviac eur, pretože tie byty v Bratislave sú neskutočne drahé.. Len troška sa cítim, že nemám svoj domov, keď odtialto len utekám.

denkabemommy
26. okt 2025
@anonym_autor

Práveže keď niesom dlho doma a starám sa sama o seba, ale doma upracem, tak mi nadáva, že nevarím a jednoducho jej vadí, že niesom doma.. Asi aby ma mohla buzerovať alebo čo. Presne preto som v 18 aj odišla z domu, len potrebujem teraz ušetriť čo najviac eur, pretože tie byty v Bratislave sú neskutočne drahé.. Len troška sa cítim, že nemám svoj domov, keď odtialto len utekám.

@anonym_autor skús požiadať aktuálnych obyvateľov tvojho bytu, či nevedia odísť skôr, že sa ti zmenila situácia

anonym_d9d2f3
26. okt 2025

@anonym_autor povedať mame rovno, že ťa ponižuje či má z toho dobrý pocit.Povedz, že radšej by si s ňou sedela pri káve a rozprávala sa, že to chyba.Je mi ľúto, že nemáš dobrý vzťah s rodičmi je to kľúčové ešte dobre, že máš kolegyňu, ktorej sa môžeš zdôveriť.Do bytu, keď sa dá by som išla skôr.A je dobre, že si vzťah ukončila bude dobre všetci sme raz dole raz hore

madeincssr
26. okt 2025

@anonym_autor ak by to doma naozaj bolo velmi zle, este je tu moznost na ten cas hladat zdielanu izbu s nejakou studentkou. Ale aj to bude cosi stat.

autor
26. okt 2025
@denkabemommy

@anonym_autor skús požiadať aktuálnych obyvateľov tvojho bytu, či nevedia odísť skôr, že sa ti zmenila situácia

@denkabemommy máme to takto nastavené a dostala som zľavu na ten byt skrz to, čiže som súhlasila

olimuc
26. okt 2025

Pokial si sama, zober si izbu v zdielanom byte. Naco sa budes tyrat 🤷‍♀️ Radsej mat hlavu v pohode a dat sa dokopy po rozchode, ako sa doma s rodicmi citit zle. Do tej izby ti nikto pozerat nebude a kazdemu je jedno, ci mas perinu ulozenu do praveho uhla alebo ci sa zivis iba vifonkami. Izba ta vyjde menej ako sedenia u psychologa.

anonym_7f7a13
26. okt 2025

Áno radšej nájsť niekde podnajom-izbu
To sa finančne dá
A budeš mať pokoj
Nieje to jednoduché nemať oporu v rodine ale často to tak býva bohužiaľ
Ale pozri sa, buď rada, že si sa zbavila chlapa predtým než by bol ,, problém,, sa ho zbaviť
A rodičia teda mama je aka je, rodičov si nevyberas
Sustred sa teraz len na budovanie svojho života a ako budeš mat svoje -svoj kľud

anonym_040515
27. okt 2025

@anonym_autor ja som ostala po tazkom rozchode s takmer novorodencom u nasich kedze ex zrazu uz rodinu nechcel
Absolutne netusim ako som to prezila, den za dnom
Je to lepsie ale pocit samoty na mna vecer vzdy dolahne
Ja by som sa nepustala s nimi do hadok a nejakych rozhovorov, mas butlavu vrbu, zlepsi sa to

viera012345
27. okt 2025

@anonym_autor V tejto náročnej situácii nepotrebujete,aby do Vás niekto "kopal,,a tak si skúste nájsť nejaký dočasný azyl.Na duševné zotavenie mi v každej situácii najviac pomohli fyzické činnosti, ktoré ma unavili tak,ze som únavou padala z nôh a vďaka tomu sa dostavil aj spánok... no,a čas je tiež náš spojenec pri prekonávaní ťažkých situácii

lentakyterapeut
29. okt 2025

Skus ak je to.co i len trochu mozne menej casu travit s mamou. Okrem kamaratok mozno mas aj neskodnych kamaratov. Chod s nimi von ale s jasnymi pravidlami ze to nie je rande. Hladaj pozitivnych ludi ktori ti budu davat energiu ktoru zjavne potrebujes. Potrebujes sa smiat a mat pekne myslienky a to sa da ked mas okolo fajn ludi