Ako zvládnuť príliš starostlivú priateľovu mamu?
Ahojte chcela by som sa vas opytat na to co si myslite o priatelovej mame😏
S priatelom sme spolu 3 roky. Nebyva u svojich rodicov, ale byva v tom istom meste ako oni.
Priatelova mama mu kazdy den telefonuje a ma potrebu s nim rozoberat vsetko co zazila v danom dni a tiez sa ho pyta na kazdy detail, co robil, ake ma plany, atd. Vola mu kazdy den cca 10 min.
Vyzaduje navstevy. Ked tam neprideme aspon raz do tyzdna, tak mu to vie vykricat. O mne sa vyjadruje, ze ja uprednostnujem svoju rodinu.
Casto nam organizuje zivot. Ked nas o nieco poprosi, tak nam to potom kazdy den telefonicky pripomina, ze to mame urobit...
Atd. Je toho proste vela... o mne a o priatelovi sa vyjadruje v jednotnom cisle...
Uz som z nej na nervy.
Ty si na nervy…..a čo tvoj priateľ? On je spokojný?
Tak podľa mňa volať 10 minút denne s rodičom a navštíviť ho raz do týždňa nie je taká katastrofa. A priateľ čo hovorí na tie ostatné veci?
A ako casto ste u tvojej rodiny? Kolko telefonujes ty s nimi? Lebo 10 minut denne zas nie je az tak vela, navsteva raz za tyzden tiez nie, pokial to nie je povinny cely vikend
10min denne, jedna navsteva tyzdenne..
Ved to nic nie je! Ake mame my vztahy s rodicmi, ze toto je povazovane za priliz?
To sa ma syn uplne odtrhnut od mamy? Prerusit vsetku komunikaciu?
Ty si LEN priatelka. Ta zena, ktora ti kvoli 10min denne lezie na nervy je jeho mama.
Pockaj dokial (a ci) ta pan priatel povysi na manzelku a potom si vyskakuj, ze raz tyzdenne chodi mamu navstevovat.
🤦♀️ miesto toho aby si bola rada, ze ma dobry vztah s mamou, sa rozculujes ako daka majetnicka pubertacka.
Keď uprednostňujes svoju rodinu to znamená, že ako ste tam často a koľko x voláš s mamou?Aj on má matku, ktorá chce vedieť ako sa má jej dieťa.Kolko máte rokov?
U nás je to tak isto, denné telefonáty a víkendové návštevy, ale mne to nevadí, lebo ja to mám s mojimi rodičmi rovnako 😜
Navsteva raz za tyzden a telefonat 10 minut je v pohode, co sa tyka toho, ze sa vyjadruje v jednotnom cisle je dobre, lebo vas berie ako celok, keby vas oslovovala zvlast, tak by to mohlo znamenat aj to, ze teba vobec neberie.
Telefonát ani pravidelné návštevy mi neprídu nič hrozné, ale musia tam byť fajn vzťahy, čo tento prípad asi úplne nie je.... vynucovať si to krikom, nátlakom, keď sú iné plány niektorý týždeň napríklad, to už sa mi okej nezdá a ani organizovanie života... ale nemala by si riešiť čo si myslieť o nej, ale čo si myslieť o partnerovi, lebo je dôležité ako k tomu pristupuje on, ako moc si nechá organizovať život, ako si ťa vie zastať ak niečo...
Čo to s tými ženami je že si s chlapcov robia náhradného partnera a nevedia vychovať chlapa? To si s ním fakt tri roky? Slusna trpezlivost. Bohužiaľ ak má chlapec príliš blizky vzťah s mamou a ťahá za sebou pupočnú šnúru vždy budeš tá druhá. Či takto chces žiť je tvoja voľba ale on ma vzťah s mamickou. Za tri roky sa to nezmenilo a lepšie to nebude. Neverim že by ho osvietilo. Keď pridu deti bude to tazsie. Mozno uvazujes aj týmto smerom ale s deťmi by to bolo len zlozitejsie neverím že by mu to pomohlo sa odstrihnúť.
@freepalestine s nej ťažko bude manželka chlapec tri roky udržuje vzťah s mamičkou nie s ňou. A keď bude manželka nezmení sa nič. Manželka možno bude až to schvali mamička ale nevyzerá že by sa jej konkurencia pozdavala. Tu je manželka a partnerka mamička. Ďalší nezdravý vzťah marky a syna. A ano keď ma chlap partnerku jedno či sú manželia je to jeho rodina a má mamičku ak ta je samostatná odstrihnúť a nie s ňou v kuse volať a ešte aby nechal po sebe kričať. Veď sa chova ako ziarliva furia a on ako trtko pod papučou.
@pribinak nemyslim si, skor nie.
@viestta cca 3 minuty a moja rodina dokaze pochopit, ked mame iny program.
@eliska13 obaja mame 31 rokov a byvame v jeho byte. Ja som z ineho mesta, cize si myslim, ze moja rodina sa az tak neuprednostnuje.
Zlata doba ked.neboli mobily. Moj muz tiez telefonuje mame kazdu den ale.ona uz ma svoj vek tak je to skor kvoli kontrole. Vypocuje si co robila cez.den a ide sa dalej. Ale.poviem ti ze kazdodenne telefonovanue mi pride cez. Ani mojej mame tak casro.nevolam. clovek ma aj svoj zivot a neviem o com.by sme sa kazdy den aj bavili. Zavolame si 2x tyzdenne preberieme vsetko mozbo a ked je nieco surne alebo aby sme.nezabudli zavolame si. Ale.nie denno denne 365 dni v roku. Aby vam potom.neriadila cely zivot a neovplyvnovala partnera.
@domkakvet vyjadruje sa takym stylom, ze sa ho opyta napriklad co varil, kedy upratoval, ci piekol kolac, ci zapol pracku, proste akokeby som tam ja ani nebola.
@ibatanecnica a najlepsie na tom celom je to, ze ked sme potom cez vikend u nej na navsteve tak sa dokaze nahnevat ked jej povieme ze nemame nic nove lebo uz vsetko bolo v priebehu tyzdna povedane🤣 a zivot nam organizuje napriklad tak, ze ked sme isli na dovolenku tak si ona zrusila pobyt o den skor len preto aby nas mohla zaviest ona na letisko a nie moji rodicia. Ked bola nejaka oslava v mojej rodine, tak presne v ten den si nieco vymyslela a museli sme prist aj k nej a potom ked sme odchadzali na oslavu tak sa este aj urazila. Ked povieme ze v mojej rodine je napriklad grilovacka tak prevraca ocami. Ked raz za tie 3 roky chcel moj brat pomoct okolo domu tak jej reakcia bola ze si musi aj ona nieco vymysliet aby sme nieco prisli robit aj do jej domu. A takych situacii bolo neurekom. Priatel jej aj rozpraval ze to takto nemoze byt ale nemam dojem zeby sa nieco zmenilo. Skor mi to pripada tak ze ona dalej skusa co znesieme. A napriklad ja nemam problem ist aj k priatelovej sestre a svagrovi, cize nemam dojem zeby som uprednostnovala len moju stranu rodiny.
Tak totoi stopnut cim skor. A hlavne priatel. Inak sa nic nezmeni. A ked sa.ofuci tak sa casom ajnodfuci. Toto je jasna.manipulacia. zije sama? Kolko ma rokov. Mala by si najst nejaka kamaratky konicky
Tie telefonaty a navstevy su ok a to ostatne by mohol tvoj priatel poriesit.
21.13 tak toto je už neskutočne silná manipulácia. Už ste v kľude rozoberali s priateľom tento stav ? Aký je teda jeho názor, postoj, ako to rieši ?
Asi by ste mali zvážiť nejakú parovu terapiu, poradenstvo, rodinného poradcu, ktorý vám ozrejmí ( teda hlavne chlapovi), že zásahy jeho matky nie sú ok,
Máte program ? Nehovorte jej o ňom vopred a keď zavolá, nemôžete, už ste niekde preč, ďaleko a ak začne blbé reči, položiť. Nedvihat, blokovať , aby nestihla vydierať.
Ja ? Áno inklinujem k svojej rodine, lebo je moja, moja krv a vy teta ste pre mňa cudzia žena. Vyžaduje návštevy ? Nejdem aj mesiac, nech si vyžaduje koľko chce.
Ale priprav sa aj na to, že ak priateľ nebude mať silné gule, tak sa budeš trápiť , budete sa hádať. Alebo sa rozidete.
A bude omnoho horšie, stačí keď príde vnúča....

Tak to ze vola každý deň by este bolo asi v poriadku samozrejme odtiaľ potiaľ...co sa týka tých ostatných veci mozno by bolo fajn keby ste sa o tom porozprávali s priateľom, komunikácia je veľakrát kľúčom