Ako zvládnuť rozchod?
Ahojte baby, ako sa sa preniesli cez rozchod ? Rozišla som sa s človekom s ktorým som si myslela že zostárnem a je to moja spriaznená duša. Nikdy som tak nemilovala. Stali sa veci cez ktoré som sa nevedela preniesť a tolerovať a tak som zhodnotila že najlepší bude rozchod, meniť to nechcem ale ako to zvládnuť? Mám pocit že sa mi zrútil celý svet a všetko plány do budúcna čo sme spolu mali. Neviem čo mám robiť, som nešťastná, som na neho naviazaná ale viem že pre mňa bude najlepšie sa nevrátiť. Ako to cele prijať ? Stále mám chuť mu napísať, zavolať, počuť ho, samozrejme to nerobím, ale kontrolujem mobil 24/7. Ako sa odviazať od človeka ?
Zamestnať hlavu (cvičenie, práca, kamošky...) a čas.
Pomôže len čas a zamestnať sa inými vecami.
@januska12323 čas nevylieci kazdu ranu, najlepsie je to liecit druhym chlapom/zenou
Prejde to, len vydrzat
Neskor v zivote uvidis, ze je to minulost, budes mat novy zivot a stretnes novych ludi.
Asi kazda zena si planuje vo vztahu buducnost, neboj sa, budes mat nove, ine plany
@januska12323 čas nevylieci kazdu ranu, najlepsie je to liecit druhym chlapom/zenou
@vasa_zabka23 to je podľa mňa zas úplná chyba, riešiť to ďalším chlapom/ženou. Keď človek nie je vyrovnaný s predošlým ukončením vzťahu, môže to mať nepekné následky.
Mne pomohol vždy len čas.
Chce to len cas a ak by sa k tomu nasla nejaka zaluba bolo by to lepsie, napriklad mozes zacat cvicit.
Mne pomohli videa Petr Casanova, skus
Mala som podobnú vec a myslela som si že je to koniec sveta.. Ver mi nieje.. Musíš si uvedomiť ze na teba čaká niečo lepšie tak ako aj na mňa sa šťastie usmialo po par rokoch a hlavne aj keď tomu neveríš. Vráť sa ku koníčkom kamarátkam začni sa zabávať zamestnaj hlavu stanov si ciele a keď to budeš najmenej čakať príde to co ma.
Som rád, že ti všetci radia ako to prekonať. Ja budem hrať úlohu druhej strany, keďže si s tým už veľmi dlhú dobu prechádzam a doháňa ma to minimálne raz týždenne.
Ľudia zabudli odpúšťať, ľudia stratili nádej, každý vidí niečo vo výklade a ide si to kúpiť a potom to ide vrátiť, keď je to zlé. Tak ako môže čas napraviť zlomené srdce, môže napraviť aj zlomený vzťah.
Netreba tkvieť na starých veciach rovnako ako netreba utekať za novými. Ľudia sa menia, priznávam nie často k lepšiemu, ale niekedy sa ľudia rozchádzajú len za vidinou lepšej budúcnosti a potom to ľutujú celý život, dobrovoľne osprostejú a klamú si, že urobili dobre, keď sa riadili rozumom.
Všetci čo chcú niečo získať dobrovoľne podstúpia riziko sklamania. Čo neodpustiteľné ti urobil? Ak ťa podviedol, rozumiem, kašli na to. Okradol ťa? Rozumiem, kašli na to. Bol k tebe agresívny, ubližoval ti. Kašli na to.
Viem si veľmi živo, až reálne, akoby na vlastnej koži 😂 predstaviť, že sa chudák trápi rovnako ako ty 🙂 môžeme sa z toho poučiť a ísť ďalej, alebo sa z toho môžeme poučiť a ostať.
Dúfam, že som to povedal, tak aby sa to dalo pochopiť. Nie vždy je dobré riešenie všetko zahodiť, som chcel tým povedať. 😅
Presne toto isté som zažila. Boli sme spolu 5 rokov, žili sme spolu myslím 3 roky no a pri téme budúcnosť zrazu začal cúvať. Ja som sa chcela posunúť on mal čas.. Odišla som ale neskutočne to bolelo. Stratila som životnú istotu, partnera, všetko čomu som verila. Mala som 29, víziu svadby, rodiny, chcela som dieťa a zrazu som miesto zásnub žila život, ktorý som nechcela a mala som pocit, že ten život mi vlastne ani nepatrí. Bolo ťažké začať odznova, postaviť sa na nohy a zrazu byť sama po tak dlhej dobe. Mala som pocit totálneho zlyhania, cítila som sa menejcenne lebo som mu nestála za to byť jeho ženou ale úprimne, mne pomohol len čas a hlavne to uvedomenie si, že do života si nepritiahneš niečo, čo ti nepatrí. Postupne som si uvedomila, že som viac žila v spomienkach a tých problémov ktoré on odmietal riešiť tam bolo viac a ja som len zatvárala oči. Občas je lepšie zísť z kratšej cesty. Mala si dôvod prečo si odišla a keby chcel ver že ťa zastaví a nenechá ťa odísť.
Ber to tak, že to nebol ten pravý, aj keď si si to celý čas myslela. Ostáva ti veriť, že k tebe patrí a príde iný človek, ktorý ti bude oporou, láskou, kamarátom, spoločníkom, manželom a otcom vašich detí. Držím ti palceky 👍
Aj ja zažívam teraz niečo podobné, rozpad manželstva , je to teraz čerstvé. Tiež na to stále myslím. Ale chcem sa posunúť ďalej. Tiež je to duševná bolesť strašná.
Ale asi to chce len čas, snažím sa teraz venovať deťom, sebe,práci a zamestnať si hlavu.

Pomôže len čas a zamestnať sa inými vecami.