Ako zvládnuť rozchod po dlhoročnom vzťahu?
Dievčatá, už je to pol roka. Ja sa neviem s tým zrovnať. Chýba mi, tak strašne mi chýba. Prázdne noci, chyba mi jeho dych, jeho telo, jeho dotyky. Pre mňa prišiel ten rozchod strašne nečakane. Nemala som sa čas na to pripraviť. Jeden deň som spala vedľa neho a doslova o týžden už som bola vystavovaná. On sa pohruzil do nových koníčkov, práce. A ja sa len umaram. Najhoršie, že to prišlo bez vysvetlenia. Stále mi mám v hlave myšlienky v hlave, že prečo, prečo? Boli sme spolu 7 rokov, jedno dieťa. Vek nad 40r. Koľko času bude, kým to bude lepšie? Mám za sebou všetky fázy, plač, hnev, smútok, prosenie. Sme v kontakte len skrz dieťa a to organizačné veci. Toto funguje perfektne. Ale ja mám stále potrebu, keď niečo zažijem, zobrať telefon do ruky a napísať mu: aha čo sa mi dnes stalo. Či to bol skrat, či kríza stredného veku, či ina žena. Asi sa to nidky nedozviem. Nekontaktujem ho, môj rozum vie, že sa zachoval ako chrapun ale moje emócie a vnútro strašne túži byť s ním. Nie je pol roka už dosť aby som bola nad vecou?
Zažila som tiež rozchod, ktorý príšerne bolel, ako keby mi srdce rozlomil na dve časti. Pomôže len čas, nič iné
Ked mas potrebu mu napisat mne pri rozchode pomohlo to napisat do mobilu do poznamok a potom to vymazat tak to splnilo ucel, ze som to dala zo seba von a na druhej strane som jemu nenapisala a po case ta potreba uplne presla. A najdi si aj ty nieco nejake konicky, ktore ta budu robit stastnou a nebudes nanho mysliet aj keby to mali byt obycajne prechadzky alebo citanie knih, varenie, pecenie jednoducho cokolvek ta bude bavit. Inak ja som jeden vztah tiez ukoncila "bez dovodu" resp nerozpravali sme sa o tom ked som zistila, ze ma podvadza isiel do bloku a tym to pre mna haslo tak mozno aj v tvojom pripade ten dovod jemu sa moze javit ako do oci bijuci a nema potrebu o tom diskutovat. Neverim, ze ani len malicky naznak tam nebol ci uz co sa tyka chodu domacnosti alebo imtimnej stranky, akycholvek nazorov, zivotneho stylu jednoducho cokolvek.
Ja si myslím, že ako dvaja dospelí,vyzreti ľudia ste si mali všetko povedať, vysvetliť. Príde mi to také zvláštne, neukončené, keď nevieš ani dôvod. Prečo ste sa vlastne neporozpravali o dôvode ? To len tak z ničoho nič odišiel a koniec? Tak sa to nerobí. A ešte ste aj v kontakte kvôli dieťaťu...hm.
Vieš čo najhoršie na tom je, že nevieš dôvod a mne to teda príde aj ako pekné svinatvo od neho, že po siedmich rokoch nemá toľko v sebe aby povedal na rovinu v čom bol problém....
Keby si vedela dovod, tak to skor uzavries v sebe. Aj keby v tom bola ina zena, tak to casom stravis, ale takto sa len tocis v kole a rozmyslas co bol dovod. Skus sa s nim porozpravat. Je to uz polroka, mozno by sa aj priznal. Najdi si aj ty konicky. Ked ma dieta v starostlivosti, tak si niekam vyraz. Uzi si slobodu a spoznaj novych ludi, ktora ta niekam posunu.
Ja som bola s manzelom 11,5 roka a nez som sa vyrovnala s rozchodom trvalo mi to aj 3 -4 roky kym som to uplne vedela prijať, pretože sme mali tiež dieťa a museli sme sa stretavať. navyše dôvod neviem či je taký zaručený vedieť mňa opustil presne ako pišeš zo dňa na deň za tyžden bol vysťahovaný a to sme fungovali do poslednej chvile ze sme kupovali nabytok uzatvarali pojistku boli na dovolenke proste som nemala dôvod si myslieť že rozchod. zmenil iba pracu a zamiloval sa zo dňa na deň ani ju poriadne nepoznal a vysťahoval sa. Dôvod ani nevedel iba mi povedal vždy som ťa miloval neviem prečo sa to stalo a to bolelo ešte viac. nevedela som mu to odpustiť koli nášmu synovi som citila hnev lebo nám trvalo večnosť aby sme ho mali a podstupili sme aj umele oplodnenie.Dnes je to jedenásť rokov boli sme dokonca spolu si sadnuť aj na pivo a so synom na prijmačkach na kave fungujeme v pohode a beriem ho už ako cudziu osobu ale začiatky boli nekonečnéé. držím palce
@anos18 ako dlho to trvalo?
Ten dovod ti tu uz opisala @bukrisek . Zamiloval sa do inej a nedokazal ta uz vystat. Je to chrapun. A ver, ze ta nikdy skutocne nelubil, bola si len jeho nudzovka. Zamiloval sa, akonahle spoznal "lepsiu". Davam to do uvodzoviek, lebo v skutocnosti mozes byt naozaj super, ale on si vo svojej hlavicke vytvoril nejaku iluziu dokonalosti a tej sa drzi, nevadi, padne na hubu, ked sa preberie do reality a verim, ze ty uz budes vtedy z toho vztahu vyliecena. Je to hnus a mrzi ma, co prezivas. Ale ver mi, ze o ziadne terno si neprisla. Tento by ta zjavne vymenil za hocijaku a asi len cele roky nemal prilezitost, tak preto s tebou ostaval. To je totizto jediny dovod, preco si niekto zo dna na den uvedomi, ze uz viac nechce zit vo vztahu, v ktorom bol roky. Ak by mu aspon trosku zalezalo na tebe, ci na vasom vztahu, urcite by s tebou o problemoch komunikoval. Ale on ta mal vzdy na haku, prisla "lepsia" a hned zdupkal, aby mu nahodou neusla.
@lindusss2016 áno tiež som o tom presvedčená ze takí ľudia svojich partnerov nikdy naozaj nelubili.
@lindusss2016 áno, ďakujem. Ja si to uvedomujem. Len proste sú lepšie a horšie dní. A už tretí deň nevidím svetlo na konci tunela. On sa dosť opustil, zanedbal. Ja na sebe pracujem a už vidím ako naše životy idú úplne odlišným smerom. Jeho nespoznávam. Priatelia, známy, všetci boli z toho hotoví, nikto to nečakal. Tak by som si veľmi priala aby padol na hubu. Nech prežíva to, čo prežívam ja.
Pol roka je este dost malo, ked ze musite byt spolu aj v neustalom kontakte, ked ze mate spolu dieta. Chce to viac casu a venovat sa zalubam a kamaratkam.
Čas, kombinacia s dobrý psychológ. Pochopenie je pred prijatím situácie. Konštelácie ako technika sú na toto fajn. Pol roka je málo...ísť medzi ľudí, veľa sa rozprávať, aby človek zistil,že sú aj iní fajn ľudia, možno ešte viac fajn. Nezostavat sama s myšlienkam, idealizovanim si a prip.pocitom viny.
zvyknes si. cas. vsetko chce cas. rozisla som sa po 10 rokoch a som tu. otazky preco zaco, kde som urobila chybu si kladiem aj teraz ked mi umiera rodina. a kladla som si to aj pri minulom 10r vztahu. :/
cas a cakam kedy zase zahoji ranu cas.
@autorka hlavu hore, musíš sa sústrediť na niečo iné, ja som toto v živote zažil 2x, aj keď teda, prvý krát som sa dôvod rozchodu dozvedel, v tom druhom prípade mi boli rozprávané ani nie povrchné veci, ale dá sa povedať že až plytké, úplne taľafatky, pre ňu vraj veľmi dôležité, to je ale úplne jedno, nech ti povie čokoľvek, nezáleží na tom, pretože podstatné je, že ťa nemiluje, ak by áno, bol by s tebou. Preto dôvod ktorý sa aj dozvieš nie je pre teba čosi na základe čoho by si sa mala zmeniť aby si jeho rozhodnutie zvrátila. Nechceš byť predsa s niekým, kto k tebe nič necíti, či áno ? Viem, že sa ti to môže zdať smutné, ale pol roka je krátky čas pre niekoho kto ozaj miloval, mne to trvalo o dosť dlhšie. Pamätaj ale, že myšlienku vieš vytlačiť len inou myšlienkou, musíš si zamestnať hlavu, hneď, ako ťa napadne on, alebo čokoľvek čo s ním súvisí, spomeň si na nejakú pre teba extrémne trápnu situáciu, čím viac trápnejšiu a zahambujúcejšiu, tým lepšie, skús si predstaviť čo si mala vtedy urobiť aby si tej situácii predišla, aký ľudia tam boli, čo robili, ako to asi cítili, tým sa bude myseľ motať aj pár hodín 😉 Môžeš tiež skúsiť výlety v prírode aj s dieťaťom, to mi tiež pomohlo, daj tomu čas.
Mimochodom, v dnešnej dobe nájsť partnerku ktorej by som vyhovoval a ktorá by vyhovovala mne a bola by medzi nami obojstranná láska je veľmi ťažké, nie si v tomto rozpoložení sama, preto vydrž, bude to časom fajn, príde určite niekto lepší, kto si ťa bude vážiť a milovať tak ako ty jeho...
Neviem, bolo to už pred 12 rokmi, možno rok? Bola to najväčšia láska môjho života. Ale už to neboli, vôbec. Ďakujem za to, že som to mohla zažiť. Teraz si napíšeme viackrát do týždňa, že čo nové, ako jeho mama, ako moja mama, ako jeho dieťa, ako moje dieťa. Je to úplne v pohode, necítim k nemu už nič
@anos18 na co si s nim pises viackrat do tyzdna, ak k nemu uz nic necitis? Toto je velmi pozoruhodne...
@lindusss2016 pretože to nemá za sebou a chce ho nazad...
@lindusss2016 mne to osobne tiež príde zvláštne. A ako partnerke by mi to vadilo. Lebo, ak by bol v kontakte s ex niekolko krát do týždňa....
@lindusss2016 máme kamarátsky vzťah. Čo je na tom? Ja mám svoj život, on má svoj, ale máme o sebe informácie, že ako sa nám vodí. Prečo by sme mali byť na seba nahnevaní?
@anos18 nikto nepíše, žeby ste mali byť na seba nahnevaní. Ale písať si niekoľko krát do týždňa.... pravidelne.. ide skôr o tu intenzitu ...ale, veď ak to máte obaja vyriešené, čo sa týka sucastnych partnerov, je to ok.
Tak možno to nie je každý týždeň,ako kedy. Je to väčšinou len písanie o rodine, moja mama mala operáciu, on je zdravotník, tak o operácii a tak. Nič osobné
@anos18 ved nemusite byt na seba nahnevani, slr pisat si niekolkokrat do tyzdna asi tiez nie je uplne ok...
@lindusss2016 niektorí sa aj stretávajú, každy to má inak
@anos18 ale ved nikto nereagoval na to, ze ste ostali kamosi, ale na tu intenzitu, ze si píšete niekolkokrat do tyzdna, to je zvlastne naozaj.
@lindusss2016 možno je, ale nie je to predmet tejto diskusie 😁
mna to aspon odputalo do myslienok. Dnes mi je o dost lepsie, takze ucel to splnilo ..
@anos18
Neboj sa, bude lepšie.
Babyy:(

No najhorsie je to, ze to nevies v sebe uzavriet lebo nepoznas dovod rozchodu..podla mna mas na vyber 2 moznosti...bud ziadaj priamo od neho vysvetlenie preco (i ked pravdu ti asi nepovie) alebo smer psycholog...takto sa budes len zozierat v spomienkach a nekonecnych otazkach PRECO. Kazdopadne ti drzim palce.