icon

Ako zvládnuť rozdielne vnímanie hádok vo vzťahu?

11. aug 2025

Ahojte. Som povaha ktorá sa nerada hada nevidím v tom zmysel. Nepresvedčím tým o svojej pravde nikoho a takýmto nekonstruktivnym spôsobom ani ja nebudem uvažovať o pravde druhej strany. Vždy mi ide o spôsob podania veci ani nie tak o jej obsah. Aj ťažké témy podané slušne a s rešpektom dokážem prijať v pohode a porozprávať sa. No partner nie je tento typ. On musí dostať zo seba každý výblitek ktorý má v hlave. Nie je taký len ku mne ale ku každému keď sa mu niečo nepáči. Pre neho hádky sú normálna súčasť vzťahu a jeho city tým netrpia. Ja to mám inak. Nikdy som sa s nikým nehadala neviem to a nikdy to nič nerieši. Moje city každou hadkou oslabnu. Rozumej nehadame sa často. Možno raz do mesiaca. Ale v tej chvíli by som ho dokázala nechať odísť a nikdy viac ho nechciet vidieť. Skúšala som všetko. Tváriť sa ze ma pravdu len nech už je ticho a spokojný ze vyhral hádku (vyhrať srdce človeka je viac než vyhrať jeden spor a tak ho radšej ukončím než by to malo nastrbit náš vzťah). Ale aj som si povedala od srdca všetko a veru lepšie mi nebolo. Som typ ktorý zbiera a konfrontuje naraz so všetkým ale s kľudom. Nebudem po človeku kričať hnevať sa. Skúšala som aj ignorovať kým sa neospravedlni. On to holt nevie, ale prihovorí sa normálne a ja už neriešim co bolo ale vedieme normálnu konverzáciu.

Neviem ako toto ustáť. Je to také nedospele a nezrelé vyčítať druhému chyby ale svoje sa tváriť ze neexistujú.

Aj vy to mate po hádke (a každý sa hada aspoň občas že?) ze tie city jednoducho slabnu? Ze chuť na partnera slabne?

denissi
11. aug 2025

ano poznám to , hlavne ak su vyslovené zle veci a neviem na ne potom zabudnúť

autor
11. aug 2025
@denissi

ano poznám to , hlavne ak su vyslovené zle veci a neviem na ne potom zabudnúť

@denissi no to.. Vadí mu ze mam ambície. Rozhodla som sa ísť študovať ale žiaľ zhoršil sa zdravotný stav a ja do školy nemôžem nastúpiť 😔 aj keď som sa celý rok pripravovala a tešila sa. Je tam podmienka ktorú pre zdravotný stav neviem splniť. Povedal ze radšej nebude mať žiadne ambície než mat a nedokončit ich ako ja. Lenže vie sakra ze to nie je moja vina a vie ako ma to mrzí lebo som sa tešila a vypichol to takým hnusným spôsobom. Nezvyknem plakať ale včera som už musela z toho všetkého plus par dni do menzesu tak tie hormóny kvalitne pracujú.

sova7
11. aug 2025

Prečo si s človekom ktorý funguje úplne inak ako ty a jeho prejavy ti ublížuju? Nevidím v tom zmysel ani logiku? Len nie zas tu vetu že ja ho ľúbim lebo toto mi rozum vážne neberie

anonym_0e671a
11. aug 2025
@anonym_autor

@denissi no to.. Vadí mu ze mam ambície. Rozhodla som sa ísť študovať ale žiaľ zhoršil sa zdravotný stav a ja do školy nemôžem nastúpiť 😔 aj keď som sa celý rok pripravovala a tešila sa. Je tam podmienka ktorú pre zdravotný stav neviem splniť. Povedal ze radšej nebude mať žiadne ambície než mat a nedokončit ich ako ja. Lenže vie sakra ze to nie je moja vina a vie ako ma to mrzí lebo som sa tešila a vypichol to takým hnusným spôsobom. Nezvyknem plakať ale včera som už musela z toho všetkého plus par dni do menzesu tak tie hormóny kvalitne pracujú.

@anonym_autor aj to, že sa nechceš hádať resp.povedat si svoje ti ničí život a psychiku a nie je to zdrave.On to aspoň dostane zo seba, ty nie.
Takýto bude celý život a, ked príde rodina ešte horší.Aj on môže povedať nič si nechce vykomunikovat tak ako ty napíšeš, že sú to jeho vyblitky.Co más so zdr.stavom nesúvisí to s tým potlačeným hnevom, názormi.Hadat sa nie vrieskať je prospesne

veselo_neveselo
11. aug 2025

@anonym_autor Mate velmi rozdielne styly komunikacie.

Ja sa nehadam, a mat doma hadaveho chlapa, tak s nim nie som. Ja by som sa kvoli tomuto naozaj rozisla. On sa nezmeni, a ja to skratka netolerujem, take skriepky.

To ale neznamena, ze nehovorim svoj nazor. To nie. Ale slusne, a s cielom to vyriesit a nie si len vybit zlost.
Rovnako netolerujem, ked sa v hadkach hovoria zle veci. To ukazuje, ze partner chce slovne ublizit tomu druhemu, a s takym clovekom tiez nebudem, co mi chce ublizovat. Lebo pri takych hadkach je to o tom, chciet ublizit tomu druhemu - a to do partnerstva fakt nepatri.

anonym_bec36b
11. aug 2025

@anonym_autor vy obaja neviete komunikovať. Nemyslím, že máš k nemu nejaké city, keď by si dokázala v momente odísť, keď sa hádate. Takže nič neslabne. Ste na konečnej, keď na neho nemáš chuť. Keď to nebudete vyslovene obaja spolu chcieť zachrániť, tak je skôr či neskôr koniec.

anonym_42d3f4
11. aug 2025

@anonym_autor súhlasím, toto " trápenie " dlho nebude trvať. Chvíľu to ešte potiahneš, budeš sa presviedčať, skúšať rôzne taktiky, aj opakovane tú istú, ale toto iného konca ako rozchod nemá. Každý mesiac sa hádať a v duchu rozchádzať ? A načo ? Veď to je len trápenie. Máš pravdu, tvoje partner je nedospelý, lebo kompletný človek psychický a emočne stabilný vie komunikovať nezraňujúcim spôsobom a hlavne si vie priznať vinu.🫤

domkakvet
11. aug 2025

@anonym_autor vo vztahu, ktory je funkcny nie su hadky kazdy mesiac.