icon

Ako zvládnuť rozvod po 14 rokoch manželstva?

30. aug 2025

Ahojte, po 20tich rokoch spoločného života a 14 rokoch manželstva sa chce manžel rozviezť, vraj ma už neľúbi, nechce so mnou byť aj to dáva jasne najavo. Všetko vraj kvôli tomu, že som panovačná, atď a už toho má plné zuby.
Máme 14 ročnú dcéru, ktorá nieje jeho biologická (samozrejme o to vie). Na koľko sme počas vzťahu mali krízu, ja som si našla milenca a vzniklo z toho bábo, no vtedy som bola mladá, sprostá, zľakla som sa a keď mi teraz už manžel povedal, že sa o nás postará, tak som sa rozhodla ostať a s milencom som prerušila kontakt. Zobrali sme sa, aby mala dcéra jeho priezvisko a mala ho v rodnom liste. Vtedy teda milenec vedel ako to je a moje rozhodnutie rešpektoval. Obaja sme sa k celej situácii postavili veľmi zle a dnes to ľutujeme, že sme to spolu už vtedy neskúsili.
No dnes je situácia taká, že sa naše cesty opäť stretli. Neviem či osud, či zhoda náhod. Vyrozprávali sme si veci, povedala som mu v akej som ja momentálne situácii, že sa budeme rozvadzať a že ostanem s dcérou sama a pravdepodobne aj bez bývania na koľko chce manžel náš spoločný byt predať.
Biologický otec mi ponúkol pomoc a padli aj slová, že by chcel nejak nadviazať kontakt s dcérou a vidím, že aj medzi nami preskočila iskra.
Dlho som nad všetkym rozmýšlala a možno naozaj sa všetko pre niečo deje mali sme sa znova stretnúť.
Problém je, že neviem ako to vysvetliť dcére a ako rodine a známym ak by sme na koniec naozaj spolu začali tvoriť pár.
Manžel je rozhodnutý, že odíde, trvá to už dlho čo sa len obchádzame, tak či nieje čas ísť ďalej a prijať osud. Cítim, že pre niečo mi prišiel znova do života, že toto už bude to pravé orechové.

Strana
z4
iivancova
30. aug 2025

Dcéra vie, kto je jej otec alebo jej celý život klamete?

mondolina
30. aug 2025
@iivancova

@iivancova
kedy je ten správny čas povedať dieťaťu, že mamička si šuchla inde a vzniklo z toho dieťa? 🙏🙈

autor
30. aug 2025
@iivancova

@iivancova nevie, ale ak určite by sme jej to povedali, len nikdy som sama nevedela, kedy je ten správny čas. Ona svojho otca neskutočne miluje, stále len s ním by bola, no nikdy by ma nenapadlo, že sa budeme rozvadzať a že mi znova príde do života jej biologicky otec. Taká zhoda náhod a všetko okolo toho, že neviem čo robiť.

mondolina
30. aug 2025

@anonym_autor
kto o tom vie, že dcéra nie je biologická tvojho manžela? dcéra či manžel.

autor
30. aug 2025
@mondolina

@anonym_autor
kto o tom vie, že dcéra nie je biologická tvojho manžela? dcéra či manžel.

@mondolina manžel vie, to je jasné aj rodina, ono to v podstate nieje tajomstvo, ale ju sme chránili od toho.

anonym_7a8a8d
30. aug 2025

Veľmi nevhodný vek na takúto jobovku si si vybrala.

mondolina
30. aug 2025
@anonym_autor

@mondolina manžel vie, to je jasné aj rodina, ono to v podstate nieje tajomstvo, ale ju sme chránili od toho.

@anonym_autor
tak amen tma keď sa dcéra v tomto veku dozvie, že jej tata nie je jej tata.

sara07
30. aug 2025

ten byt je na neho napísaný alebo ako, píšeš spoločny ..

sisska96
30. aug 2025

No mužovi teraz prišiel rozum, lepšie neskoro ako nikdy

anonym_c31af5
30. aug 2025

Ahoj…

Aj mne prisiel do zivota chlap s ktorym som mala pred 15r kratky romanik( bez dietata) ja som ho vtedy nechala.
1,5r nam to vydrzalo tento x.
Takze neslubuj si od toho velku lasku i ked tam je vase dieta .

A hrnut sa to vztahu do vztahu - za mna urcite nie .i ked je to jej otec.

anonym_bf806d
30. aug 2025

@anonym_autor fhuuu uz teraz mi je luto toho dievcata ak sa toto v tomto veku dozvie. Nechapem preco to vedia vsetci okrem nej, naco ste to ostatnym vesali na nos? Velmi zla situacia…rozhodni sa tak, aby mala dcera co najmensiu traumu z toho celeho

marca12
30. aug 2025

Podla mna to mala uz davno vediet. Toto je velmi nevhodny vek na taketo zistenie. Ja by som sa najskor poradila s detskou psychologickou,nech jej neublizite este viacej.

reanda
30. aug 2025

a musis niekomu nieco vysvetlovat? .. vsak nechaj veci plynut a uvidis, ako sa to vyvrbi.. nesla by som dcere zrovna teraz nutne hovorit pravdu..

autor
30. aug 2025
@anonym_bf806d

@anonym_autor fhuuu uz teraz mi je luto toho dievcata ak sa toto v tomto veku dozvie. Nechapem preco to vedia vsetci okrem nej, naco ste to ostatnym vesali na nos? Velmi zla situacia…rozhodni sa tak, aby mala dcera co najmensiu traumu z toho celeho

@anonym_bf806d my sme nechodili od rodiny k rodine a rozprávali im celú stories. Dcéra sa na svojho bio otca veľmi podobá, tak niesu sprostí.

lienka.7
30. aug 2025
@mondolina

@anonym_autor
tak amen tma keď sa dcéra v tomto veku dozvie, že jej tata nie je jej tata.

@mondolina aj mňa napadla presne tak hláška Bolka Polivku ze muj tata není môj tata? 🙈
@anonym_autor čisto teoreticky, keď sa s mužom rozvedies, tak asi nebude mať chuť platit vyzivne na cudzie dieta, obzvlášť, keď máš ešte k tomu žiť s jej pravým otcom. Cize ak je to všetko iste, povedať to dcére.

anonym_d19740
30. aug 2025

@anonym_autor Stáva sa všeličo v živote. Tak, ale nemusíš o všetkom, čo sa ti v živote stane, rozprávať s rodinou. Dcére to musíš povedať a tam by som skončila.

autor
30. aug 2025
@lienka.7

@mondolina aj mňa napadla presne tak hláška Bolka Polivku ze muj tata není môj tata? 🙈
@anonym_autor čisto teoreticky, keď sa s mužom rozvedies, tak asi nebude mať chuť platit vyzivne na cudzie dieta, obzvlášť, keď máš ešte k tomu žiť s jej pravým otcom. Cize ak je to všetko iste, povedať to dcére.

@lienka.7 na cudzie dieťa? Ona je jeho, miluje ju, vychoval ju. Prestali sme si my rozumieť, nie on s dcérou!!!
Bol pri jej pôrode, má jeho priezvisko, nieje cudzia.

januska12323
30. aug 2025

Akože rodina vedela, že máš milenca a ešte aj ako vyzerá? Toho človeka zatiaľ nechaj stranou, porieš aktuálny vzťah, bývanie, financie a možno potom keď sa všetko utrasie môžeš začať ďalší vzťah. Dcéra z toho aj tak vyjde najhoršie, rodičia jej klamali, ich rozvod, sťahovanie, stredná škola, nový mamin partner je zároveň jej otec. Teba by nekleplo?

maranta_leuconeura
30. aug 2025

A tvoj muz sa k tomu ako stavia? Planuje sa s dcerou dalej stretavat ako doteraz? Stale je to jeho dcera, ved ju prijal a od narodenia vychovava. Vie o tvojom umysle s bio otcom?

anonym_1d9653
30. aug 2025

Velmi zly vek … naozaj sa porad s odbornikom. Myslim, ze mas prilis ruzove okuliare. Moze sa stat, ze dcera bude chciet ostat s otcom a teba bide neznasat, neurobis nic. Takisto ak sa nebio otec zatne, ak pojde cez sud nebude platit vyzivne… ona Ma 14 takze jej nazor je tiez dolezity. Ono teraz jej to moze povedat hocikto z rodiny … najpravdepodobnejsie nejaka prajna osoba z rodiny tvojho manzela … ak nepoviez ty, najneskor do par tyzdnov ako sa prevali, ze si s tym druhym to vie … ty si rob co chces …si dospela,

januska12323
30. aug 2025
@lienka.7

@lienka.7 chuť mať nemusí ale je v rodnom liste tak je aj oficiálne jej otcom.

maranta_leuconeura
30. aug 2025

Inak to ze sa ides dat dokopy s jej bio otcom a ze ste jej to nikdy nepovedali mi pripada fakt sialene... Pre dceru je to cudzi clovek ktoreho predpokladam nikdy nestretla, ty pre nu budes pravdepodobne zradkyna a jediny clovek, ktory by jej ostal bude jej otec, ale vlastne nie biologicky... Fuh, velmi zle.

autor
30. aug 2025
@anonym_1d9653

Velmi zly vek … naozaj sa porad s odbornikom. Myslim, ze mas prilis ruzove okuliare. Moze sa stat, ze dcera bude chciet ostat s otcom a teba bide neznasat, neurobis nic. Takisto ak sa nebio otec zatne, ak pojde cez sud nebude platit vyzivne… ona Ma 14 takze jej nazor je tiez dolezity. Ono teraz jej to moze povedat hocikto z rodiny … najpravdepodobnejsie nejaka prajna osoba z rodiny tvojho manzela … ak nepoviez ty, najneskor do par tyzdnov ako sa prevali, ze si s tym druhym to vie … ty si rob co chces …si dospela,

@anonym_1d9653 samozrejme, že s ňou chce byť v kontakte, on má problém so mnou, nie s ňou a výživné platiť chce a aj keby nechcel, ma ju v rodnom liste, je jeho dcéra, vychoval ju, len medzi nami to šlo dole vodou.

pribinak
30. aug 2025

Akože ja nie som odborník, ale tento otec už nemôže zaprieť otcovstvo, to sa dá len do 3 rokov od uznania otcovstva

Opravte má ak sa mýlim, ale myslím že nie

Chúďa to dievča.

lienka.7
30. aug 2025
@anonym_autor

@lienka.7 na cudzie dieťa? Ona je jeho, miluje ju, vychoval ju. Prestali sme si my rozumieť, nie on s dcérou!!!
Bol pri jej pôrode, má jeho priezvisko, nieje cudzia.

@anonym_autor ešte nevieš, ako sa to cele vyvrbi. Aby si ešte nebola nemilo prekvapená. Btw, ty neodchádzas žiť s cudzím clovekom, odchádzaš žiť o skutočným otcom tvojej dcéry. Jeho bude volať ujo Laco a tvojho ex tatinko? Tvrdíš, ze sa na seba podobajú. Si myslíš, ze si to ona nevšimne? Alebo ze jej to niekto nepovie? Hmmm, tak to ti držím palce.

20erika07
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_1d9653 samozrejme, že s ňou chce byť v kontakte, on má problém so mnou, nie s ňou a výživné platiť chce a aj keby nechcel, ma ju v rodnom liste, je jeho dcéra, vychoval ju, len medzi nami to šlo dole vodou.

@anonym_autor a dcéra vie, ze sa idete rozvadzat? Ja si myslím, ze ked jej oznámite este aj toto za otca, veľmi ju to bude bolieť, uz samotny rozvod a strata komplet rodiny s milujucim otcom, budes určite pre nu najhorsia

autor
30. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor ešte nevieš, ako sa to cele vyvrbi. Aby si ešte nebola nemilo prekvapená. Btw, ty neodchádzas žiť s cudzím clovekom, odchádzaš žiť o skutočným otcom tvojej dcéry. Jeho bude volať ujo Laco a tvojho ex tatinko? Tvrdíš, ze sa na seba podobajú. Si myslíš, ze si to ona nevšimne? Alebo ze jej to niekto nepovie? Hmmm, tak to ti držím palce.

@lienka.7
@lienka.7 som nikde nenapísala, že jej to nepovieme a celú situáciu neobjasníme

autor
30. aug 2025
@20erika07

@anonym_autor a dcéra vie, ze sa idete rozvadzat? Ja si myslím, ze ked jej oznámite este aj toto za otca, veľmi ju to bude bolieť, uz samotny rozvod a strata komplet rodiny s milujucim otcom, budes určite pre nu najhorsia

@20erika07 zo začiatku, keď oznámil rozvod, sme sa hadavali, lebo som to nedokázala prijať, tak videla, že sa niečo deje, ale už som rezignovala, takže doma je ticho a ona stále dúfa, že bude všetko ako predtým.

lienka.7
30. aug 2025
@pribinak

Akože ja nie som odborník, ale tento otec už nemôže zaprieť otcovstvo, to sa dá len do 3 rokov od uznania otcovstva

Opravte má ak sa mýlim, ale myslím že nie

Chúďa to dievča.

@pribinak to mas pravdu, ale stále sa môžu bud dohodnúť alebo to potom môže riešiť ona sama, keď bude mať 18. V každom prípade by som nechcela byť v koži toho dievčatá.
Ešte keby to aspoň okrem nich 2 nevedeli iní...

pribinak
30. aug 2025
@lienka.7

@pribinak to mas pravdu, ale stále sa môžu bud dohodnúť alebo to potom môže riešiť ona sama, keď bude mať 18. V každom prípade by som nechcela byť v koži toho dievčatá.
Ešte keby to aspoň okrem nich 2 nevedeli iní...

@lienka.7 toto je pre to dievča katastrofa …cely život klamala, mater na jednotku

Strana
z4