icon

Ako zvládnuť samotu na východe?

babybear
1. júl 2025

Zdravím žienky,chcela by som nejaké rady od vás-skúsenejších...
V marci som sa prisťahovala na východ odkial pochadza môj priatel.Ja pochadzam zo západu.
Chceli sme sa osamostatniť lebo nemám dobrý vzťah zo sestrou tak sme išli skúsiť bývať na východ.
Žienky,ako si zvyknúť na ,,samotu,,?.
Keď je priateľ na turnuse doma,tak je všetko okey,chodíme k jeho rodine,sestrám,atd.
Ale akonáhle ide do práce do zahraničia na 2-3týždne tak mňa chytá ,,debka,,.Nikoho tu nepoznám a stále som zavretá v byte.Do konca augusta som na podpore a popri tom si hladám brigádu.
Priatel nechce íst naspäť na západ lebo že on nebude cestovať zo západu na východ a ešte odtial do práce, to by sme boli spolu menej ako sme teraz.Navyše ceny podnájmov bytov su oveľa drahšie ako tu na vychode.
Príp.keď ste s okolia PO,SL s kým by som sa vedela skamarátiť,tak by bolo fajn aby som tu nebola tak sama...Nemám deti a mám 23r.
Ďakujem a pekný večer prajem 😊

stellarstar
1. júl 2025

Debka 🙈 depka
No tak si nájdi koníčky, cez fb kamarátky, prečo nehľadáš prácu? Prečo len brigádu?

olimuc
1. júl 2025

Z tvojho zivota by ma tiez chytila depka. 23 rokov v Hornej Dolnej Marikovej mimo diania a jedine obveselenie je obehavanie rodiny, ktora ani nie je tvoja. Mala by si makat a budovat si nieco svoje, vzdelavat sa a uzivat si zivot. Mozes ist do zahranicia aj ty… si na podpore … chod si zarobit aby si mala nieco aj ty. Nezahrabaj sa niekde

cacianka
2. júl 2025

Nemusíš sedieť doma na riti, choď na prechádzku, do knižnice, na rôzne akcie kulturneho leta, niečo tvor , čítaj a hlavne si nájdi prácu

konecneteplo
2. júl 2025

@babybear Dievčatá len nezatracujte východ. To je príliš úzkoprsé. Stačilo by, keby sa odsťahovala o 50-100km ďalej aj na západe a už by bola v prdeli a ani na východe by nemusela byť. Problém je v nej, nie v lokalite.
Autorka, prečo si zavretá v byte a nejdeš sa socializovať, či si sa presťahovala do Jarovníc do chatrče medzi cigánov? Veď susedov máte, keď bývaš v bytovke. Začni susedmi, východniari sú viac dobrosdeční a dobroprajní ako západniari, hneď sa dajú s tebou do reči. A áno, prečo si nenájdeš plnohodnotnú prácu, ale iba brigádu, lebo vás živý tvoj frajer? On nemá rodinu, či aj s tou je problém? Z tvojho opisu ťažko zistiť skutočne kde jen problém.
Urob sama niečo preto, aby si sa socializovala, nájdi si nejakú pohybovú aktivitu, korčule, fitko, beh, či si invalidka?
A píše sa "dePka", nie "deBka" 😉

petulda333
2. júl 2025

Boze ty pises akoby ste zili sami niekde v lese. Preco nezavolas jeho sestry niekam von ked je on prec? Chod sa prejst,najdi si pracu.

bonboniera
2. júl 2025

Chcela si sa ty vôbec sťahovať? Neviem, mne dôjde divne sťahovať sa kvôli frajerovi ktorý robí väčšinu času v zahraničí na druhý koniec republiky kde nikoho a nič nepoznam na to, aby to mal on bližšie k svojej rodine …
K veci, co tak nájsť si nejaké koníčky, skupiny na fb ktoré sa tomu venujú?

ronie338
2. júl 2025

Ako sorry ale si v Prešove co je 3tie najväčšie mesto na Slovensku, nerobíš, je leto tak sadni na vlak a chod spoznávať východ alebo sadni na bus a chod nesed doma a nelutuj sa. V snv mame cele leto vyžitie od najmenších po najväčších tak mi netvrd ze v Prešove nemáš čo robiť. Tak chod do Košíc, ak by si hľadala robotu v Prešove nájdeš asi za 5 minút a nemusíš byť ani na tej podpore. Ale okej keď už si uži si leto a nečakaj ze ti niekto ten čas vyplní. Véd vieš ísť aj sama. A na východe sa žije omnoho lepšie ako na západe. Žila som aj aj, pol života v ba pol života na východe.

vilma7
2. júl 2025

Tak.neviem aká je logika sťahovať sa na východ, hlavne keď je priateľ.mimo slovenská.
Nájdi si prácu teda aj ty vonku a.mozete chodiť spolu. Ja by som tam určite nesedela doma na zadku a čakala kým sa mladý pán vráti.

7komorova
2. júl 2025

@babybear tak si spravte dieta😂

babybear
autor
2. júl 2025
@7komorova

@babybear tak si spravte dieta😂

@7komorova To mi radili tiež ale necítim sa ešte na dieťa.

sarapastrnakova
2. júl 2025

@babybear kľudne sa mi môžes ozvať do správy, som priamo z Prešova 🙂

motylik2559
2. júl 2025

@babybear Mozem otazocku? A preco si hladas len brigadu a nie nieco na TPP? Tomu akosi nerozumiem🤷‍♀️ Ci si chces uzit leto do konca podpory, lebo na brigadu si vies dohodnut dni kedy? Lenze ani to leto si neuzivas a takto len zbytocne doma depkujes. Kebyze si najdes na TPP tak pracujes povedzme od pond. do piatku, ani by si nevedela ako ti ubehne cas v praci a este si tam mozes najst kolegynu(gyne), s ktorou by si vybehla po praci napr na kofcu. Taktiez aj ked si doma, co tak ist spoznat troska okolie? Tvoje aktualne mesto kde zijes, pripadne aj nejake okolite. Mozes sa zapisat na letny jazykovy kurz (zide sa ti do novej buducej prace), ked mas tolko casu a aj tam spoznas novych ludi...popozeraj net ake su ponuky daneho mesta, co sa da kde robit/pozriet🙂 V com je problem???

michelle567
2. júl 2025

Tiež by ma to nebavilo v tom veku. Sťahovať sa niekde kde nemám nikoho kvôli frajerovi čo aj tak 3tyzdne je v zahraničí a keď príde, beháte po jeho rodine. Neviem, si mladá. Radšej by som išla tiež do zahraničia ako tam kysnúť