Ako zvládnuť svokru a nepokaziť vzťahy?
Ahojte, svokrovci sa rozviedli, súhlasila som že pokiaľ si svokra nájde byt môže bývať u nás, je tu zatiaľ 2 mesiace ale už to vyzerá že si vybrala byt tak rátam že do mesiaca, maximálne dvoch odíde. Čo ma štve je že sa tu správa ako v hoteli, šálku, tanier čokoľvek položí na linku nie žeby to dala hneď po sebe do umývačky, čo sa týka nejakých domácich prác tak vôbec nespraví nič, len v izbe kde spi si povysáva, hovorí že neznáša varenie takže ani nevarí, ja väčšinou varím ale keď ideme s dcérou na plávanie alebo niekde do mesta alebo sa mi proste nechce raz za čas objednám obed, hneď nadáva že ona ako matka stíhala všetko a nemusela objednávať obedy ale žeby sa chytila hrnca a navarila keď aj len sebe to nie. Nechodí ani na nákupy, keď ideme do obchodu pošle nám zoznam, vyjde zo sprchy zakričí že sa minul sprchový gél ale nekúpi nový, takto to bolo aj napríklad s čistiacim gélom na tvár, odličovacie tampóny, vatove tyčinky všetko. O vnučku 9 mesiacov prejavuje záujem nájme tým že komentuje aká je nevychovana a ja všetko robím zle a čas by s ňou trávila najradšej len na gauči. vlastne mám pocit že aké sme mali dobre vzťahy tak máme úplne zle, vadí jej aj akým prostriedkom umývam podlahu proste všetko, samozrejme keď potrebuje niekam odviesť a tak som jej dobrá, nechcem sa úplne rozhádať ale už strácam nervy. Prispieva 100€ mesačne, čo je ale malo keďže strava, energie a podobne ale to neriešim ide o jej blbé komentovanie a o to že naozaj ani prstom nepohne tu by som len dodala že nechcem aby mi pomáhala s upratovaním ale aspoň po sebe aby si upratala. Ako sa k nej správať? Nechať ju tých pár mesiacov nech si robí čo chce? Žiadny dohovor nepomohol ani od muža ani odomna a bolo ich niekoľko
Netrap sa tym, za par tyzdnov/mesiacov odide. Ju uz tazko "prevychovas". A sebe si otravujes zivot tym napatim. Neposluhuj jej nad ramec rodiny a jej komenty odignoruj (to je niekedy ucinnejsie ako obhajovanie sa, argumentovanie ci hadka). Ani partner ju asi uz "neprevychova", skor sa pohadate...
@liz_lemon tak ja som už každý deň vytočena lebo večer idem spať s čistou kuchyňou a ráno ma tam čaká hrniec, miska, šálka, nôž, lyžičky, omrvinky lebo si robila raňajky
Nechala by som to tam aj keby to malo týždeň hniť. Nákupný zoznam by som jej strčila naspäť do ruky keď niečo chce tak ju odveziem a môže nakupovať. A varenie podľa seba, keď sa jej nepáči vie kde sú hrnce. Keď býva sama varí jej duch Svätý? Na to aká si neschopná jej pritakaj áno svokruška neviem sa ani o dieťa postarať, zoberieš jej vodu na mlyn.
Asi by som na to kaslala a zahryzla si do jazyka, ak to spoluzitie naozaj uz len mesiac potrva ... Myslim ze nejake zbytocne interakcie by Ti ten spolocny pobyt este mohli zneprijemnit. Nestoji to za to.
Este tak nech po sebe spratava - nech to s nou riesi jej syn (Tvoj muz) a narovinu jej povie, ze Ty nie si ziadna sluzka. Staci "Mama zacni po sebe spratavat veci co pouzijes" a hotovo. Ked sa aj ofuci, tak nanho.
Pevne nervy. Ale je to nanic, drz sa.
Ja by som vecer tu kuchynu v bordeli a rano s usmevom komentovala svokre, ze si myslela ze aspon riad oplachne 🙂
Ona má vysoký vek alebo nejaké zdravotné obmedzenia?Toto je otrasné správanie,aj keď tvoje emócie tomu asi trošku pridali,ale máš pravdu,trafilo by ma.Díkybohu za manžela,že nie je proti tebe na mamkinej strane.Moja mama keď je len na návšteve,odnesie si po sebe šálku,tanier,dokonca upratuje deckám izby,čo zas ja nechcem,má svoj vek a zdravie nič moc.Do obchodu prejde vždy sama a donesie nielen sebe.Priatelova mama je po ťažkých zákrokoch,všetko si po sebe robí sama,chodí sama na nákupy,ak chce toho viac ide busom a nikto ani nevie.Ako svokry sú niekedy strašné ženy už len z titulu vzťah nevesta-svokra,inak by boli možno fajn,len je tam tá alergia vzajomna a trecie plochy..čo asi nie je váš prípad,keď doteraz ste vychádzali fajn.Ona svokra nie je to len,že sa akože hanbí a má zábrany v cudzom byte fungovať?Alebo ste si odkomunikovali na začiatku,že ako to u vás ide a čo od nej očakávate?Možno si myslí,že za 100€ stačí sa len nadychnuť.Do práce nechodí?
No, svokor si velmi polepsil😂
V minulom zivote bola slachticna a v tomto zivote sa jej to spomenulo, tu som, JA velkomozna, podaj, dones, kup, navar, neobjednavaj, neotravuj, Vydrz!!! 🤣
Boze zena ty si svatica, ze toto znasas. Ja by som jej oznamila, ze toto nie je hotel, takze vasa ponuka zahrnala docasne ubytovanie nie full servis ako varenie, kozmeticke vyrobky a vsetko ostatne. Svokrovi gratulujem k rozvodu 🙈
By som jej polozila na kuchynsku linku zoznam na nakup, nech ide a ze aj ten vel co ti minula nech dokupi 🤷🏼♀️ ked ma takyto full servis by som sa ani nedivila, keby az tak intenzivne ten novy byt nehladala. Ked rozprava ako nerada vari, tak by som jej povedala, ze jezis svokra, tak to mame spolocne aj ja to neznasam a nevarila nic, isla by som sa s dietatom niekam najest a nech si iralovna navari.
Mamzel co na to, ze jeho mame robis uz 2 mesiace sluzku?
Ak už naozaj o pár týždňov odchádza, tak zatni zuby a vydrž. Hlavne, ak ste jej už obaja s mužom dohovárali a nikam to neviedlo.
Čo najrýchlejšie by som jej pomáhala hľadať nový byt,aby sa vám nestalo,že sa jej nebude chcieť sťahovať.
Uz to vydrz, ked za chvilu odchadza.
Tie 2 mesiace vydrž, nebude tam večne....možno kvôli rozvodu na tom teraz psychicky nie je najlepšie a keď sa odsťahuje, tak už ju aj tak "nebudete vídať" aspoň denne a 24 hodín 😀
Ty máš aké dobré ❤️. Ja by som to takto určite nedala a už by sme boli pohadane. Keď mám veľmi na niečo nervy, tak si predstavím čo sa stane ak sa pohadam a aké to bude mať následky, či to vôbec za to stojí. Ak nestojí tak vydržím a ovládam sa ak mi to je jedno som úprimná. Ja by som ju trošku zamestnala aby ti pomohla. Potrebujem nákup, choďte s malou na prechádzku kým uvarím obed. Očistite zeleninu a pod. Držím ti prsty 🤞🏻.

ved pises, ze uz pojde prec, tak uz to neries