Ako zvládnuť ťažký odchod z toxického vzťahu?
Boli sme spolu dva roky. Jeden a pol roka bolo nadhernych posledny pol rok ako nocna mora, zazivala som psychicke tyranie. Toxicky vztah, v skratke z mojej strany snaha a laska, trpezlivost, zalezalo mi na nom a z jeho strany neustale len nejake problemy, ponizovanie, ironia a cynizmus. Mna to neskutocne nicilo a nevedela som odist. Konecne som ale tolko sil nazbierala a odisla z tohto vztahu no od vtedy je moj zivot hrozny. Nespim, nejem, citim sa hrozne. Neustale mi je do placu a neviem na to prestat mysliet pretoze ono to bol krasny vztah az na posledny pol rok. Planovali sme buducnost a to sa rozpadlo ako domcek z kariet. Je mi po psychickej stranke strasne zle. Boli ste niekedy v takej situacii? Co vam pomohlo?
@bessie12 a tiez si mala take blbe pocity? Ze ti bolo hrozne psychicky? Ako keby odisiel kus z teba, take prazdno, zmysel zivota nikde.
mne sa uľavilo.ani nevieš ako....naozaj nechápem,čo ti môže chýbať....to týranie?
Zo začiatku áno, ale potom to prešlo. Otvorila som si šampanské a oslávila, že som sa zbavila idiota. Keď chceš, tak mi môžeš napísať správu. Vyrozpravas sa a bude ti lahsie na duši.
@rozculena nemusí ísť priamo o týranie a väčšinou je chyba na oboch stranách, takže netreb robiť závery za nikoho. Muž sa nemá správať ako blbec a väčšinou sa to aj tak stane rovnako ako užien. Ide o to si vedieť sadnúť poorozprávať sa a vysvetliť jeden druhému ako sa vnímajú a čo je pre nich už strašné, pretože vzájomne nesúvisiac ako akú obrovskú lásku ide, do seba nevidíme. Ja som bol tiež cinický a hnusný a sám som si myslel už, že taký som, lebo mi to bolo vyčítané a potom som si uvedomil, že to bolo kvôli tomu, že som nebol vôbev rešpektovaný. Treba si tie veci vedieť vyjasniť, kým nie je neskoro. A.k.a. cinizmus a zatrpknutosť je na stupnici hriechov trochu inde ako bitka alebo psychické týranie. Vzťah je práve o tom, že sa má jeden snažiť porozumieť druhému bezohľadu na vec a keď Vám vzťahy nevychádzajú nie je chyba v nikom inom, ako v nás vzájomne.
@astronaut321 za prvé,autorka píše o psychickom týraní,ja som si to nevymyslela a po druhé,neviem,prečo píšeš mne o svojich problémoch
Pekný deň, ahoj, ak sa trápiš, priateľ sa venuje aj týmto témam formou etikoterapie. Ide aj do detstva. Kľudne pošlem kontakt, ak nevadí aj online 🙂
Závidím ti že si sa zbavila takého smrada, veľmi by som to priala mojej sestre 😭. Drž sa, si konečne na dobrej ceste ✊.
To, co prezivas, je abstak. Bola si na tom vztahu zrejme zavisla. Chce to cas a vydrzat. Zamestnaj sa niecim, co ta bavi a robi ti radost a stale si pripominaj jeho zle vlastnosti, ked ti bude chodit po rozume. Zameraj sa na seba, staraj sa o seba a zvysuj si sebalasku.
Ako je to dlho od rozchodu?
Zrejme ho ešte ľúbiš, ak by si nič k nemu necítila, nemala by si tieto pocity prázdnoty a psychickej bolesti.

Len čas