Ako zvládnuť toxický vzťah a nájsť rovnováhu?
Ahojte pred pár dňami som tu vytvorila diskusiu...
Že som chvíľu randila s chlapíkom (40 rokov, ja 38)
=> že náš vzťah bol viac menej o tom, že ja som upratovala a varila, on sa vyvaľoval, absolútne nejavil o mna zaujem... nikdy ma nikam nezobral, pripadalo mi to ako keby si hľadal upratovačku, hospodársku, niekoho kto ho bude obrábať a sex zadarmo.
Najkrajšie čo mi kedy povedal že v pohode varím, inak mi tak všeobecne hovoril ze som škaredá, hlúpa, mam zlu postavu a aka som celá nemožná ....
=> už je to rok odkedy sme sa rozišli, keď som "silná" a nepíšem mu tak mi píše či som v poriadku a čo je so mnou, inak mi píše že ma nechce, z času na čas mi pošle darček podstielku pre mačky alebo proteín (neznášam tie umeliny ) ale moje veci mi vrátiť nechce... ani stretnúť sa nechce ...
Ja mám za to ze so svojim (potencionálnym) partnerom sa chcem bavit otvorene a o hocičím => no tak som mu poslala link na tento môj prispevok ... dal si tu pracu ze aj okomentoval, opísal ma ako úplnú psychopatku, ktora je psychicky chorá a baví sa so mnou iba zo súcitu (to ma vobec neprekvapuje, aj na prvom rande mi hovoril ze jeho byvala je psychopatka ... asi všetky sme )
Popravde dost mi pomohli vaše názory a podpora v zmysle ze to nie je ok...a ze musim byt chorá na hlavu .... tak preto pisem znovu, čo si o tom myslite? Už je to rok a neviem sa od neho odpútať a beriem ho ako poloboha.
Zároveň želám vsetko najlepšie k meninám všetkým Luciám a ďakujem za všetky Vaše názory... aj tie horšie veď aj pád na hubu je krok vpred .
On je max tak poloblb, ale nie poloboh. Ty rieš seba už u psychológa. Toto z niečoho pramení, keď máš záujem o lenivca, ktorý Ťa cielene ponižuje. Nie je to hanba. Lebo sa z tohto nikdy nevymotáš.
On je max tak poloblb, ale nie poloboh. Ty rieš seba už u psychológa. Toto z niečoho pramení, keď máš záujem o lenivca, ktorý Ťa cielene ponižuje. Nie je to hanba. Lebo sa z tohto nikdy nevymotáš.
@enmery poloblb? uplny blb! 😀
Mala by si začať navštevovať psychoterapiu, dlhodobo a pravidelne. Nie je to hanba
@anonym_62e873 to je pravda, nad tym aj uvažujem... už ku koncu (predtym než som sa rozišla) to bolo také, že som sa aj hanbila pred nim aj vyzliecť (mám nemožnú postavu) ... a bála som sa pred nim aj hovoriť (veď som hlúpa a všetko sú sprostosti)
... len potom nechápem prečo mi píše keď sa neozvem a prečo mi posiela darčeky...
Keď som sa s ním rozišla stale mi vypisoval ze iba neviem čo chcem... tak som to vzdy znovu skúsila, očakávala som ze sa niečo zmení, ale vzdy to bolo len horsie a horšie... nakoniec som z toho vyšla ako najväčší blbec ka, pretože som sa stale rozchadzala ...
Teraz mi tak z času na čas napíše, ze by mi dal este šancu keby som sa zmenila (ale som nemožná) ....
Ja mam v hlave ale predstavu, ze partner by ma mal rad prave pre to aká som...
Psychológa Adi skusim, ale pýtam sa Tu, žien ktoré to maju v hlave lepšie usporiadané než ja, a majú triezvejší názor.
Jezisi, co riesis, blokni ho. Move on
@anonym_62e873 to je pravda, nad tym aj uvažujem... už ku koncu (predtym než som sa rozišla) to bolo také, že som sa aj hanbila pred nim aj vyzliecť (mám nemožnú postavu) ... a bála som sa pred nim aj hovoriť (veď som hlúpa a všetko sú sprostosti)
... len potom nechápem prečo mi píše keď sa neozvem a prečo mi posiela darčeky...
Keď som sa s ním rozišla stale mi vypisoval ze iba neviem čo chcem... tak som to vzdy znovu skúsila, očakávala som ze sa niečo zmení, ale vzdy to bolo len horsie a horšie... nakoniec som z toho vyšla ako najväčší blbec ka, pretože som sa stale rozchadzala ...
Teraz mi tak z času na čas napíše, ze by mi dal este šancu keby som sa zmenila (ale som nemožná) ....
Ja mam v hlave ale predstavu, ze partner by ma mal rad prave pre to aká som...
Psychológa Adi skusim, ale pýtam sa Tu, žien ktoré to maju v hlave lepšie usporiadané než ja, a majú triezvejší názor.
@martanka999 Ďalší nacistickýý zakomplexovaný debil. Preto sa Ti stále ozýva, lebo sa z toho kŕmi. Úplne bloknúť, zmeniť číslo a u psychológa si mala byt už včera. Inak pritiahne ďalšieho takto narušeného exota.
Keď od neho nevieš odpútať a berieš ho ako poloboha, tak si asi naozaj psychopatka.
Keď od neho nevieš odpútať a berieš ho ako poloboha, tak si asi naozaj psychopatka.
@anonym_c303d3 To je on, určite nie autorka...asi ti nič nehovorí štokholmský syndróm.
Nieje to v poriadku,ty si závislá na chlapovi co za odmenu ti hodí kostičku ale vyvola v tebe pocit ,ze si ju vlastne nezasluzis a ty o to viac sa cítiš vdacnejsia a že bez neho život nejde
@martanka999 nemala si s nim udrziavat ziadny kontakt, zablokuj ho vsade.
Ale tak, keď muž takto bez obalu povie takéto veci, tak asi každej žene je jasné, že to nie je vhodný partner do budúcnosti. S ním treba úplne prerušiť všetky kontakty, ale úplne všetky.
@martanka999 Ahoj, myslim,ze som ti napisala co som chcela v tvojom predoslom a v podstate totalne rovnakom prispevku co si dala. Nevidim nic co by si zmenila/ze by sa zmenilo. Pises o tom istom dalsi krat. Tak si otvor predoslu svoju temu a citaj si to, dokym nedostanes ozaj rozum, a to bez urazky. A pokial ti ani to nepomaha, tak vyhladaj psychologa, lebo takto nemozes fungovat na zakladani rovnakych tem bez zmeny. Zena vazne, ty zrejme nemas rada samu seba, ked takto uvazujes este aj po roku. Terapie ti ozaj mozu pomoct.
@anonym_c303d3 To je on, určite nie autorka...asi ti nič nehovorí štokholmský syndróm.
@enmery to je asi pravda, som nesmierne stastna za kazdu správu ktorú mi napise ....
Ešte som aj počula názor že by mohol mať napoleonských syndróm => je odo mňa o kúsok nižší => mne sa páči, ale prvú vetu ktorú mi povedal na prvom rande bolo že "ani mi nevadí, že si vysoká" ...
.... mne to prišlo časom že sa za mna aj hanbí, že sa so mnou hanbi chodiť medzi ľudí... párkrát sa stalo že keď sme išli k nemu sme sa zastavili v potravinách, vždy utekal aspoň 500metrov predomnou ...
Mám pisáť aj také veci že mi schovaval cigarety? (On nefajčiar ja fajčiar) ... cigarety viem presne kde som si nechala... tváril ss ze sa stratili, ked som spravila bordel, prišiel s cigaretami na druhy deň, že ich našiel na balkóne (lenže v tú noc pršalo, kebyže sú celú noc na balkóne boli by premočené) ...
alebo také veci, že rozišla som sa s nim minulý rok pred Vianocami (nech si nekazil novy rok... raz povedal ze bol na Vianoce doma a pokazila som mu cele sviatky, druha verzia je zevraj bol u mamy, ďalšiu verziu povedal ze bol v práci) trochu dost mi to pripomína ked počúvam relácie/podcasty o narcistoch ....
Prosím ťa ukonči už tento nekonečný príbeh a objednaj sa na terapie. Toto nikam nevedie, len sa zhadzuješ a čmáraš kade tade po internetoch a ľutuješ sa. Toto ľutovanie ti tiež nepomôže. A nerieš jeho syndrómy, ale svoje.
Co tak to ukoncit, myslim normalne ukoncit. Uplne ho vymazat zo zivota, ignorovat spravy, darceky. Sama pises, ze mas nanic postavu, tak sa daj dokopy a zacni cvicit a mozno v tej posilovni najdes niekoho kto za to bude stat. Najskor musis ukoncit tento vztah a pracovat na sebe aj po psychickej stranke. Kludne aj s terapeutom.
Co tak to ukoncit, myslim normalne ukoncit. Uplne ho vymazat zo zivota, ignorovat spravy, darceky. Sama pises, ze mas nanic postavu, tak sa daj dokopy a zacni cvicit a mozno v tej posilovni najdes niekoho kto za to bude stat. Najskor musis ukoncit tento vztah a pracovat na sebe aj po psychickej stranke. Kludne aj s terapeutom.
@cimage ja mám práveže podla mna celkom v pohode postavu, 20 rokov som robila modelku, + som učiteľ Yogy, celý život cvičím športy od výmyslu sveta ... meriam 179cm, vazim 50kg ... ja som so svojou postavou spokojná...
Len on mi to vtlka od začiatku do hlavy ze som nechutná .... myslim si ze najväčší problem má s mojou výškou (ale mne to nevadí ze je o kusok menší) ... len asi jemu to dost vadí ... len to je clovek ktorému vadí asi tak uplne vsetko....
Je to stastny chlap. Moze byt lenivy hocijaky ty ho budes mat rada. O takych zenach snivame. Kludne sinpojdem.kupit gauc lahnem si a mozes ma obskakovat.
@cimage ja mám práveže podla mna celkom v pohode postavu, 20 rokov som robila modelku, + som učiteľ Yogy, celý život cvičím športy od výmyslu sveta ... meriam 179cm, vazim 50kg ... ja som so svojou postavou spokojná...
Len on mi to vtlka od začiatku do hlavy ze som nechutná .... myslim si ze najväčší problem má s mojou výškou (ale mne to nevadí ze je o kusok menší) ... len asi jemu to dost vadí ... len to je clovek ktorému vadí asi tak uplne vsetko....
@martanka999 tak o com stale snivas? Ved on je uplny magor. Hned teraz ho blokni a ukonci to v sebe. Dnes je Lucia, najvacsia bosorka, najlepsi cas ho poslat duchovne prec.
Tych 50kg mi pride malo na tvoju vysku. Ja mam 170 a 56kg, co mi pride akurat, lebo okolo 50kg uz vyzeram nezdravo
@martanka999 Ahoj, myslim,ze som ti napisala co som chcela v tvojom predoslom a v podstate totalne rovnakom prispevku co si dala. Nevidim nic co by si zmenila/ze by sa zmenilo. Pises o tom istom dalsi krat. Tak si otvor predoslu svoju temu a citaj si to, dokym nedostanes ozaj rozum, a to bez urazky. A pokial ti ani to nepomaha, tak vyhladaj psychologa, lebo takto nemozes fungovat na zakladani rovnakych tem bez zmeny. Zena vazne, ty zrejme nemas rada samu seba, ked takto uvazujes este aj po roku. Terapie ti ozaj mozu pomoct.
@motylik2559 moju predošlú tému zmazali, je fakt ze som tam používala aj vulgarizmy... a celkom mi to aj pomáha ked mi tu ludia nápisu svoj nazor i ked negatívny ... preto som napisala znovu tuto tému, som zvedava na nazory žien/muzov ... ja som z neho uplne pobláznená, stal sa zo mna uplne iny clovek... predtym som bola veselá zábavná ženská.... teraz je zo mna vystresovaná kôpka nešťastia ...
@martanka999 ty musíš byť riadna zúfalka keď také hovado si si uviazala na krk.
@motylik2559 moju predošlú tému zmazali, je fakt ze som tam používala aj vulgarizmy... a celkom mi to aj pomáha ked mi tu ludia nápisu svoj nazor i ked negatívny ... preto som napisala znovu tuto tému, som zvedava na nazory žien/muzov ... ja som z neho uplne pobláznená, stal sa zo mna uplne iny clovek... predtym som bola veselá zábavná ženská.... teraz je zo mna vystresovaná kôpka nešťastia ...
@martanka999 To je závislosť. Rieš terapeuta hneď zajtra ráno a jeho blokni. Inak skončíš veľmi zle.
@martanka999 Ty si v minulej diskusii písala, že máš invalidný dôchodok na psychiatrickú diagnózu, však? Kontaktuj lekára, lebo tvoje bludy začínajú byť nebezpečné.
@martanka999 Len nechapem na co davas tu istu temu este k tomu identicku znovu, v predoslej si rad dostala vela, urcite si ich aj citala. Inak nic v zlom, ale...to co si mi prave odpisala, bude bud stockholmsky syndrom ako napisala enmery, alebo nevylucila by som ani posadnutost, co mi uz celkom realne k tomu smeruje podla tvojho vyjadrovania. Rozhodne vyhladaj odbornu pomoc a nie tu zakladat xy identickych tem, mk odpovede ti nepomozu, aj ked tvrdis,ze ano. V tvojom stave ti pomoze jedine odborna pomoc.
@martanka999 Ty si v minulej diskusii písala, že máš invalidný dôchodok na psychiatrickú diagnózu, však? Kontaktuj lekára, lebo tvoje bludy začínajú byť nebezpečné.
@anonym_e84878 ani jedno z toho... invalidný nemam anipsychiatricku diagnózu (to si zrejme citala prispevok od mojho vysnívaného poloboha) pisala som ze v roku 2010 sa mi prejavila epilepsia.... dlhé roky som mala od tej choroby pokoj a odkedy som sa zacala stretat s nim som zacala odpadávať ...
Asi si čítala/ čítal prispevok od neho, opísal ma ako najväčšieho psychopata na tomto svete ...
Ale tak niet sa čomu čudovať, aj keď som mu celý víkend upratovala byt a varila, tak som mu hovorila že sa z toho teším že som strávila víkend užitočne (ja som to myslela tak ze nech sa necíti ako idiot že mu cudzia žena upratuje byt a vyvára) namiesto toho aby poďakoval, tak ma pourážal že musím byť vážne psychicky narušená keď ma baví robiť takéto veci.
@anonym_e84878 ani jedno z toho... invalidný nemam anipsychiatricku diagnózu (to si zrejme citala prispevok od mojho vysnívaného poloboha) pisala som ze v roku 2010 sa mi prejavila epilepsia.... dlhé roky som mala od tej choroby pokoj a odkedy som sa zacala stretat s nim som zacala odpadávať ...
Asi si čítala/ čítal prispevok od neho, opísal ma ako najväčšieho psychopata na tomto svete ...
Ale tak niet sa čomu čudovať, aj keď som mu celý víkend upratovala byt a varila, tak som mu hovorila že sa z toho teším že som strávila víkend užitočne (ja som to myslela tak ze nech sa necíti ako idiot že mu cudzia žena upratuje byt a vyvára) namiesto toho aby poďakoval, tak ma pourážal že musím byť vážne psychicky narušená keď ma baví robiť takéto veci.
@martanka999 trošku si pamätám tú diskusiu. ale k tejto... nečítam ju. koľko km vás delí, že na neho nedokážeš zabudnúť? ako radili poniektoré. úplne zablokovať, vyhodiť zo života. chodiť medzi ľudí, žiť svoj život, ísť na kávu, vínko, na večeru s dobrými priateľmi, alebo známymi. chodiť sa prechádzať. nájsť si svoje koníčky, ak ich máš, zdvojnásobiť čas strávený pri nich nech na neho myslíš menej. ty sa musíš naučiť žiť bez neho. musíš sa naučiť nečakať, kedy sa ozve a naučiť hlavne to, aby ťa prestal zaujímať. problémom je, že on sa ti ozve a v tebe okamžite zaznejú akési zvony, alarm, proste hocičo, čo ťa vyburcuje buď k stresu alebo možno k nádeji. to nie je dobré. ZABLOKUJ. ak nepomôže, zmeň číslo. úplne to rozsekni.
Idem pomali spať ľudia, ďakujem za všetky vaše odpoveďe.... je mi to úplne jasné že to nemám v hlave v poriadku keď som "zaľubená" do takehoto človeka ....
Skôr som sa Vás chcela opýtať, či to bolo správne že som sa rozišla (proste vždy keď som bola u neho som čakala kedy už budem konečne doma vo svojom klude.... ) ale najal som sa na neho namotala a zavesila....
nemusíte ma nazývať rovno psychopatkou, bola som zvedava ako by ste sa zachovali v mojej situácii ...
narcis a masochistka, podla mna ste mali zostat spolu, ved sa krasne doplnate
Neverím že toto nie je trol.
Idem pomali spať ľudia, ďakujem za všetky vaše odpoveďe.... je mi to úplne jasné že to nemám v hlave v poriadku keď som "zaľubená" do takehoto človeka ....
Skôr som sa Vás chcela opýtať, či to bolo správne že som sa rozišla (proste vždy keď som bola u neho som čakala kedy už budem konečne doma vo svojom klude.... ) ale najal som sa na neho namotala a zavesila....
nemusíte ma nazývať rovno psychopatkou, bola som zvedava ako by ste sa zachovali v mojej situácii ...
@martanka999 ty nie si zaľúbená ale chorá, vidíš a domyslíš si situácie inak ako sa stali, začni sa liečiť pre svoje dobro aj všetkých zúčastnených.
@martanka999 prepac ale fakt nie si vpohode. Zene s normalnou sebauctou by stacila 1 poznamka na zlu postavu, inteligenciu,popripade 1 zla skusenost s nim s hned by bol vsade blokovany. Lenze ty sa v tom potrebujes rypat a rozpytvavat to. On je totalny loser, ktory si nevazi tvoju spolocnost, len podla mna pochopil,ze ty v nom vidis poloboha tak ti neda pokoj. Mozes si zalozit aj 100 takychto tema a hovorit aky je narcis a zaroven poloboh, ale pokial sa od neho nadobro neodstrihnes nikto ty nepomoze!!!! A utekaj za psychologom,toto sa neda inak vyriesit.

Mala by si začať navštevovať psychoterapiu, dlhodobo a pravidelne. Nie je to hanba