icon

Ako zvládnuť toxický vzťah s dieťaťom?

11. dec 2024

Ahojte.potrebovala by som poradiť,vypocutvas názor..žijem s chlapom a máme 1,5r syna..keď mal syn 8mes,rozišli sme sa,nali sme súd,no keďže sme sa medzi časom pred súdom znova ,,spojili" dohodli sme sa na spoločnej starostlivosti.snazil sa,par mesiacov no znova sme tam kde sme boli.bola som naivná.. stále ta zla zena,ktorá je len na materskej,nič si nemôže dovoliť,nemám právo na kamarátky a keď sa mi nebodaj pozdravi opačne pohlavie,už je zle.prisla som o všetkých kamarátov lebo veď prednosť majú oni dvaja.on je skorl pol roka doma na podpore ja ja cez víkendy pracujem..cez víkend je s malým.on kým som do 15stej v práci.ale keď som doma vserko je na mne..ôk,povysava,umyje podlahu raz za mesiac navarí ..ale ..ale čo sa týka malého,max sa s nim pohra no neustále na neho frfle ze mrnci a pod..dokáže ho pol dna ignorovať a ked chce ísť len tak na ruky taj povie daj mi pokoj nejdeš na ruky.snqzila som sa tomu dat druhu šancu koli synovi,ale nejde to..nebaví ma predatierat šťastie.. navarím,nákupom,uvarím nám,uvarím malému,upracem pokiaľ sá dá ale on žiadna vďaka..stále mám pocit že robím malo,že som niekde zlyhala ..dnes už ale viem,ze chcem odísť,pretože ai zaslúžim viac.mame podnájom kde však on na zmluve nieje a tam vlastne smeruje aj moja otázka..chcem ho po sviatkoch poslať preč,nech si nájde podnájom pretože ja to nezvládam.. on tu je ale citom sa ako by tu ani nebol.cwly deň telefon v ruke a ešte je na mňa oduty keď si dovolím povedať niečo negatívne a to sa s nim ani nehľadám.stale som za vserko vínna ja . Mam velmi dobreho kamarats,je mi ako brat,veľa krát mi pomohol keď som bola s malým sama. Keďže má doma nejae ťažkosti s rodičmi,chcem mu ponúknuť ze aby nemusel cestovať do práce,môžem mu dočasne,,prenajat" jednu izbu v ktorej nik nieje a tým pádom by to uľahčilo aj mne situáciu. A s malým si rozumie a viem ze by mi občas pomohol keby je treba a aj tak trávi veľa času v práci..keďže nemám nikoho kto by kí po tejto stránke pomohol,k mamine ísť nemôžem lebo tam sa nezmestime.mam požiadaný byt od mesta ale aj ako samozivitelka musím čakať este 2-3r.myslite ze je ro hlúposť? Stále mi to vŕta v hlave lenže ja už naozaj nechcem žiť s človekom xo ma psychicky ničí.. chcem byť v pohode ja a mat štastne dieťa a nie aby sa môj syn cítil odstrkivany.jeho otec keď sa odstahuje,s nim bude malo.dokonca povedal ze ak mi malého zveria,tak on už viac nebude mať o neho záujem..a ja chcem spraviť vserko aby som malému dala vsetko

deti95060810
11. dec 2024

chceš dať synovi všetko - jasné, aj nového otecka ... 😉
len čo jeden chlap zatvorí dvere na byte - otvorí ich druhý...
skús si dať dole ružové okuliare prosím ťa ...

dadka1997
11. dec 2024

Kamarat taky rád.. v čiom byte bývaš ?

autor
11. dec 2024

My sme rozideny od januára..len sme zili spolu ako rodicia ..keby som chcela tak si niekoho môžem snáď nájsť dávno..ale neurobila som to..tak isto to nejdem robiť ani teraz

vevebono
11. dec 2024

A ja poviem prečo nie. Na zmluve nie je, kontaktovala by som majiteľa, aby ho vypratal, alebo policajtov. S hovädom sa žiť nedá. A vôbec by som nečakala ani po sviatkoch, ale riešila by som hneď. Prečo mat posrate sviatky, keď ich môžeš mať v kľude

autor
11. dec 2024

@vevebono ja som mu oznámila ze na vianoce s nim nechceme byť nakoľko sa správa ako sa správa a stále mi rozpráva ze ha sú vypisujem s chlapmi ale veľmi dobre vie ze to nieje pravda...za celý čas teraz xo spolu od apríla bývame,som si nepísala ani len z jedným chlapom.. neustale na mne hľadá niečo aby bol problém.

vevebono
11. dec 2024

A keby aj si si písala, tak co. Ze máš debila znamená, že ostatní muži vyhynuli? Ved trosku sebaucty... už si dospelá predsa. Kontaktuj bud majiteľa bytu, že ho nevieš vyhodiť. Ale ako som písala, ja som v tomto mega sprostá, jak mi niekto ubližuje už nehľadim na nič. Fakt vyprovokovať, zavolať policajtov, dat to aspon na psychické týranie a hneď ho vezmú

autor
11. dec 2024

@vevebono mne príde trosku blbé voči nemu (áno som blba) keď chcem prenajat tu izbu.. ale zas je to niekto mi tiež veľmi pomohol keď sme s malým boli sami,veľmi dobre sa poznáme.. môže to vyzerať blbo aj keď zámer je skutočne iný,ise ki len onto to lahsiw zvladnut kym dostanem mestsky byt . pan otec povedal ze sa odsťahuje,takže nakoniec to šlo bez problému..bojím sa aké to znova bude lebo predsa len teraz je kúsok vacsi ale na druhej strane ja už nechcem prefdtierat ze som šťastná cez tu bolesť..a

vevebono
11. dec 2024

Pozri, ja som 13 rokov žila s niekym kvôli deťom. A zaručene môžem povedať, že celý ten čas deti trpeli. Až keď som zmizla z toho prostredia sme si vydýchli a deti sa začali správať úplne inak. ja ta nesúdim, ani nebudem. Každý má niečo za sebou, nemám právo starať sa. A ci už máš zámer akýkoľvek, keby si mu hneď skočila do náruče, tak je to len a len tvoja vec. Kašli na to, čo povie niekto iný, ci je to otec dieťaťa, alebo tvoja mama, suseda, neznáma na MK. Ži pre seba , nehlad na to, ako ta vidia ostatní

autor
11. dec 2024

@vevebono ďakujem za podporu 💌

vevebono
11. dec 2024

Prajem ti veľa síl

lujza123
12. dec 2024

To dáš, a spolubyvajuci je super, pomôže ti s najmom . Ale budeš musieť ist asi skôr do roboty aby ti to vyšlo s financiami

zelenina1
12. dec 2024

Neostava nam nic ine, ako ti vyjadrit slovnu podporu. Bude to narocne, tazko povedat aka bude reakcia chlapa, ked mu to oznamis. Dobre si premysli vsetky scenare, bud pripravena na vsetko. Good luck. Dotiahni to a neobzeraj sa za seba. Robis to pre svoje dieta.

romiada
13. dec 2024

Povedal Ti ze ak Ti maleho zveria, on onho nebude mat zaujem?
Tato jedina veta by mi stačila aby som ho vykopla ako prašiveho psa ešte pred sviatkami, nieže po.
On nemiluje ani Teba ani vasho syna. Prisim Ta daj sancu radsej kamaratovi a normalnemu chlapovi, ktory je ochotny ti pomoct. Lebo toto co mas pri sebe je jedna nedozreta leniva hnida.