icon

Ako zvládnuť únavu zo vzťahov?

13. jan 2025

S priateľom je to také cudne, hovori ze ma ľúbi, ale sme spolu veľmi málo, radšej je sám ako so mnou. Už je to pre mna len trápenie, aj keď ho ľúbim. Netuším prečo to neukončí. Asi čaká, že to spravím ja. Je mi z toho strašne smutno, neviem na co to sem píšem, nemám to komu povedať. 😔
Vôbec sa mi nechce hľadať iny vzťah, ale nechcem byť ani sama. Akože mam rada svoj život, mam záujmy aktivity, ale vzťahy nas rozvíjajú a z dlhodobého hľadiska nechcem byť sama. Príde mi to také nefer ako keby, s niekym si začnete, skončí to a zase môžete zacinat. 😔

yelena159
13. jan 2025

Nechápem ľudí ktorí sú vo vzťahu lebo nechcú byť sami.

denkabemommy
13. jan 2025

Takže budeš ďalších x rokov v neprosperujúcom vzťahu, len aby si nebola sama a potom pridáš o tých x rokov diskusiu “mám 40+ a neviem si nájsť normálneho partnera” ?

jozef1890
13. jan 2025

Treba si s ním sadnúť ako dvaja dospelý a opýtať sa ho čo vlastne chce a prečo to robí ale na rovinu bez vykrúcania.

la_dolce_vita
13. jan 2025

Byt v nenaplnenom a nefungujucom vztahu velmi malo, tak to radsej byt sama a mat ine moznosti. A ked si navyse unavena zo vztahu a smutna, tak duplom. Niekomu staci malo a trapi sa, toto nikdy nepochopim...

autor
13. jan 2025

Ved hej musím to ukončiť s nim ja. Len ja som zostala taka, ze neviem co sa deje, lebo on sa so mnou o tom nerozprával.

sandria
13. jan 2025

Muži si nikdy neposadia ženu aby s ňou analyzovali vzťah. Celé je to o vašej (ne)komunikácii. Ak ti niečo vadi treba sa o tom normálne porozprávať, nechapem preco čakáš ze on ti prvý niečo povie.

moonlight1210
13. jan 2025

"Vôbec sa mi nechce hľadať iny vzťah, ale nechcem byť ani sama. "

Tak takto to ma asi aj tvoj priatel.
Vyhovuje mu pocit, ze je vo "vztahu", aj ked realne o ten vztah nejak nestoji. Len nechce mat pocit, ze je realne fakticky naozaj sam. Ide mu o ten pocit, ze je "zadany".

A kedze ty vyzeras, ze si s tym v pohode tiez, tak neriesi, proste to nechava plynut. Berie, ze to vyhovuje obom stranam. Win-win.

Ked rozhodnes ty, ze koncis, mozno zabojuje. Mozno to len prijme.

retatka
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2025

@retatka tak ano mrham časom, uvedomujem si to. Na druhej strane môžem byť aj x rokov sama kým nájdem vhodného na vzťah 🤷‍♀️ tak možno je to aj jedno. Ja už neviem. Beriem to tak, že som sama a on sa občas ozve, ale vyčerpáva ma to a som smutná to je pravda.

retatka
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2025

Kde som napísala ze hľadám niekoho???

retatka
Autor odpoveď zmazal
maury
13. jan 2025

Autorka - napíšem ti to takto, ako to povedal jeden ostrieľaný koučer, ktorý koučuje vysokopostavených manažérov a riaditeľov a je na tom veľký kus pravdy. Najpr sa s manželkou ľúbili, všetko bolo fajn, potom si liezli na nervy, hašterili sa. Ale ten záujem tam bol, pretože aj toto je určitá forma záujmu. Ale keď už nastúpila ignoracia, nezáujem a človek bol radšej sám, než s partnerom , tak tam sa vzťah skončil

autor
13. jan 2025

@maury keď ono je to také zvláštne ako píšem. Hádali sme sa. A teraz je ticho, nehadame sa, ozýva sa mi menej, menej sme spolu, ale robí veci ktoré predtým nerobil, ze ideme do restiky, kina atď, ja už fakt neviem co vlastne robí. Ale je to už asi koniec, len to nebolo vypovedané. Teda každý deň sa ozve, ale proste je to menej častý kontakt.

domkakvet
13. jan 2025

Ci chces byt sama, alebo nie, najlepsie riesenie je ukoncit vas vztah.

lauruska_sumienka
27. feb 2025

ak by bol koniec, tak s tebou nikam nechodi, a neozyva sa. chlap ked to chce ukoncit tak sa potichu vypari.....ked ho este lubis, tak si s nim hlavne sadni a porozpravajte sa co sa deje. sama pises ze robite ine veci nez predtym ale kazdy den ste v kontakte. mozno ma nejake starosti a nevie o nich hovorit, alebo sa boji, nikdy nevies. to budes vediet ked si spolu sadnete a porozpravate sa aby ste si vsetko ujasnili

maury
27. feb 2025

@autorka a ako to dopadlo ?