Ako zvládnuť výbušnú povahu partnera?
ahojte, prosim aky typ muza mate? Skor kludas alebo taka vybusnejsia povaha? Moj chlap chce doma vsetko riesit, naozaj pomaha kde sa da, od vela veci ma odbremeni. Co mi vsak na nom vadi je, ze rychlo vybuchne. Napriklad: ucil sa so synom matiku, najskor kludne pekne mu vysvetluje, ked to na 3 x nechape, uz na neho zvysi hlas. Trapi ma to, ze nevie udrzat emocie. Co si o tom myslite vy? Vzdy sa potom pohadame.
moj je kludas ja som vybusneho nechcela
Ty sa so synom nemôžeš učiť? Zrejme len nemá trpezlivosť. Veď s ostatnými vecami ti pomáha. Ako píšeš. ( nie sme stroj na všetko).
Je si vedomý tejto chyby? Pracuje na nej? Ak áno, tak sa s ním prestaň o tom hádať, lebo z hádania sa kľudnejší nebude. Tu je vina aj na tebe. Niekto je jednoducho výbušnejší, sama píšeš, že nevybuchne hneď, najprv mu to v kľude vysvetlí a iba mu dojdu nervy. Mne pri synovi dochádzajú nervy každý deň a tiež kričím. Hrdá na to nie som ale nemám energiu 10x za sebou kľudným hláskom vysvetľovať každú blbosť. To by si chcela od neho? Mišenko prosím ťa nepi vodu zo psej misky. A dookola kým ctený mišenko prestane? Jednoducho skríknem a prestane. Možno sa syn vônec nesústredí, myšlienky inde a muž pochopitelne vybuchne.
moj je kludas ja som vybusneho nechcela
@anonym_50ed5e My ostatné sme zas chceli len výbušného 🤣🤣🤣
@anonym_545893 MOj otec bol vybusny takze pre mna povaha bola top pri vybere, my sme obaja flegmatici a vyhovuje nam to
@anonym_autor poznám svojho muža z teda ani som nechcela aby sa učil s deťmi. A teda neboli kvôli tomu úplne zbytočne hádky. Obvinila.som že navarí a uprace kým sa ja učím s deťmi.
Aj keď viem že by časom v určitých situáciach vybuchol a niektorých aj ja. Všeobecne môžem napísať že za viac ako 20 rokov sme sa kvôli takejto ,,blbosti,, nehádali nikdy
@anonym_545893 MOj otec bol vybusny takze pre mna povaha bola top pri vybere, my sme obaja flegmatici a vyhovuje nam to
@anonym_50ed5e ti gratulujem k vyberu, ze si to vcas zbadala, lebo nie vzdy sa vsetky partnerove vlastnosti odkryju pocas randenia, ale az v zivotnych situaciach.
Otec bol cholerik, takze mam za partnera flegmaitka, ktory vybuchne tak max 3x do roka.
Moj chlap je "samonasieraci". Ale keby som dietatu nieco 3x vysvetlovala, tak na 4.x by som uz hlas zvysila aj ja.
Kludas. Dokonca sa ho na uradoch / alebo rozni remeslenci a opravari u nas doma opakovane pytaju, ci nie je knaz 😂 Ale pre spravnost musim povedat, ze su veci, ktore ho vedia velmi vytocit.
Je opakom mojho otca, ktoreho nastve aj smer vetra. Uz ako dieta som vedela, ze takeho partnera, ako moj otec, by som nechcela. Mama bola svatica, ze tie jeho nalady pretrpela.
@anonym_545893 😁👍
Moj manzel je kludas. Aj ja som kludas, aj moj otec bol kludas. Moja mama vsak vzdy bola a je velmi vybusna, otec mohol aj za to, ze je trava zelena, nebolo to jednoduche vidiet a zazivat to ako dieta. Pri rozhodovani sa, ci partnera povysim na manzela mi bolo vzdy jasne, "kudy cesta nevede".....
Moj je kludas a teda trvalo kym som si ho nasla, furt sa na mna lepili len taki, co ma furt kritizovali
Moj je kludas a teda trvalo kym som si ho nasla, furt sa na mna lepili len taki, co ma furt kritizovali
@catherin4 takže kludas automaticky nekritizuje? 🤔
@anonym_autor ako na neho? Pomáha synovi, keď na neho pri učení nakrici? Syn to počas kričaním pochopí? Asi nie.
Keď sa potom pohádate, pomôže to. Asi tiež nie.
Ucenie ani rozhovory o riešeni konfliktov by nemali prebiehať v emociach.
Mužovi pomôže jedine si uvedomiť, že stráca trpezlivosť a namiesto kričania odísť. Ak syn nechápe na 1-2x tak riešením nie je mu to viac opakovať. Riešením je, aby sa lepšie sústredil alebo mu to vysvetliť inak.
Čo môžeš urobiť ty. Určite oceniť, že sa muž dieťaťu venuje a snaží sa mu pomôcť. Dokonca, aj keby sa syn učivo nenaučí. Dôležitá je snaha pomôcť. Cieľ nemusí byt vždy len aby syn všetko ovládal. Nie každý ma v škole mať jednotky. Jednoducho by ste sa s tým mali zmieriť. A najmä pristupovať k tomu s vedomím, že v strese je učenie prakticky nemožné.
@anonym_autor ja nedokážem zvládať výbušné povaly. Mala som takých bývalých a len mi hanbu robili. Aj otčim je výbušný nervák. Terajší priateľ bol spočiatku kľudas, ale teraz sa z neho stal výbušný chlap a ja mám nervy v koncoch. A potom som agresívna aj ja. Fakt je najlepšie si buď nájsť úplného flegmoša, alebo ostať sama. Ušetrené nervy.
Ja mam uplneho kludasa, pohoda jahoda, no stress 🙂 moj otec bol nervak, vedela som, ze toto v ziadnom pripade nechcem
@anonym_autor ako na neho? Pomáha synovi, keď na neho pri učení nakrici? Syn to počas kričaním pochopí? Asi nie.
Keď sa potom pohádate, pomôže to. Asi tiež nie.
Ucenie ani rozhovory o riešeni konfliktov by nemali prebiehať v emociach.
Mužovi pomôže jedine si uvedomiť, že stráca trpezlivosť a namiesto kričania odísť. Ak syn nechápe na 1-2x tak riešením nie je mu to viac opakovať. Riešením je, aby sa lepšie sústredil alebo mu to vysvetliť inak.
Čo môžeš urobiť ty. Určite oceniť, že sa muž dieťaťu venuje a snaží sa mu pomôcť. Dokonca, aj keby sa syn učivo nenaučí. Dôležitá je snaha pomôcť. Cieľ nemusí byt vždy len aby syn všetko ovládal. Nie každý ma v škole mať jednotky. Jednoducho by ste sa s tým mali zmieriť. A najmä pristupovať k tomu s vedomím, že v strese je učenie prakticky nemožné.
@anonym_fd0140 Nie kazdy moze mat jednotky v skole. Nie kazdy moze byt lekar,inzinier,pravnik......aj nezamestnanych treba. Ale ak mu vysvetlujes ucivo,snazis sa byt kludny a udrzat nervy na uzde,das mu nejake priklady,ze sa o 10 minut vratis tak nech ich vypocita.......prides naspat a on zasnene pozera von oknom........vtedy udrz nervy. Stokrat sa opytas,ci uz mame po 5 hodinach vsetky ulohy urobene a ze ano. Tak si dam kavu,zafajcim nech ma neurve a on o pol deviatej vecer zahlasi,ze maju projekt zajtra odovzdat. Potrebuje vykres,krepovy papier a vsetko co doma nemame........a antidepresiva Ti nedaju len tak
@anonym_fd0140 Nie kazdy moze mat jednotky v skole. Nie kazdy moze byt lekar,inzinier,pravnik......aj nezamestnanych treba. Ale ak mu vysvetlujes ucivo,snazis sa byt kludny a udrzat nervy na uzde,das mu nejake priklady,ze sa o 10 minut vratis tak nech ich vypocita.......prides naspat a on zasnene pozera von oknom........vtedy udrz nervy. Stokrat sa opytas,ci uz mame po 5 hodinach vsetky ulohy urobene a ze ano. Tak si dam kavu,zafajcim nech ma neurve a on o pol deviatej vecer zahlasi,ze maju projekt zajtra odovzdat. Potrebuje vykres,krepovy papier a vsetko co doma nemame........a antidepresiva Ti nedaju len tak
@martin96321 ten projekt zahlaseny pred spanim, co ma byt na zajtra a doma nie je nic, to poznam tiez😀
@martin96321 a kričaním to vyriešiš? Len ľudia s jednotkami a VŠ majú prácu?
Ja rozumiem, že je človek nervózny a ma problém zvládať vlastne emócie. Nikoho neodsudzujem. Je lepšie sa ísť upokojiť, než vybuchnuť. O dlhodobejších následkoch ani nehovorím.
Avšak, ak autorka chce, aby sa muž ovládal, tak sa na tom dá pracovať. Pokiaľ zachovaju pokoj, zostava fungovať racionálne myslenie, skôr prídu na to, čo by mohlo pomôcť. V emociach ťažko niečo riešiť.
@martin96321 a kričaním to vyriešiš? Len ľudia s jednotkami a VŠ majú prácu?
Ja rozumiem, že je človek nervózny a ma problém zvládať vlastne emócie. Nikoho neodsudzujem. Je lepšie sa ísť upokojiť, než vybuchnuť. O dlhodobejších následkoch ani nehovorím.
Avšak, ak autorka chce, aby sa muž ovládal, tak sa na tom dá pracovať. Pokiaľ zachovaju pokoj, zostava fungovať racionálne myslenie, skôr prídu na to, čo by mohlo pomôcť. V emociach ťažko niečo riešiť.
@anonym_fd0140 Vies,ja som viac nasrany na ten debilny system ako na to dieta. Sedia v skole od osmej do druhej. A ucitelky im nadrbu ulohy ako keby mali byt tyzden doma. My chodime do prace a po praci sa do vecera ucis s dietatom velakrat to comu ani sam nerozumiem. Velakrat sa stane ze si zadanie musim viackrat precitat aby som vobec pochopil co chcu. Aj rodicia aj to dieta potrebuju oddych. Zvysovanie hlasu urcite nic nevyriesi,len velakrat Ti uz rupnu nervy,ked zistis ze vlastne Ty robis ulohy a dieta caka na vysledok. A ako priklad uvediem, ze syn sedel za stolom,na stole mal mobil a duraka ani nenapadlo si to najst na nete🙄 tak vtedy som uz vypenil,ze blbca nenapadne ani len opisovat a ulahcit si to
@anonym_fd0140 Vies,ja som viac nasrany na ten debilny system ako na to dieta. Sedia v skole od osmej do druhej. A ucitelky im nadrbu ulohy ako keby mali byt tyzden doma. My chodime do prace a po praci sa do vecera ucis s dietatom velakrat to comu ani sam nerozumiem. Velakrat sa stane ze si zadanie musim viackrat precitat aby som vobec pochopil co chcu. Aj rodicia aj to dieta potrebuju oddych. Zvysovanie hlasu urcite nic nevyriesi,len velakrat Ti uz rupnu nervy,ked zistis ze vlastne Ty robis ulohy a dieta caka na vysledok. A ako priklad uvediem, ze syn sedel za stolom,na stole mal mobil a duraka ani nenapadlo si to najst na nete🙄 tak vtedy som uz vypenil,ze blbca nenapadne ani len opisovat a ulahcit si to
@martin96321 máš pravdu, nemali by dávať veľa úloh deťom v týždni. Najviac tak, aby to stihli piatok poobede a mali volno. Ved na hodine by ich mohla z učiva vyskúšať. Nás tak známkovala triedna.

Moj manzel je relativne kludny typ, ak nedojde napriklad na soferovanie, alebo na politiku :D