icon

Ako zvládnuť vyprovokovanie bez hádky?

13. dec 2024

Keď máte s niekým trenice a vidíte, že dotyčná osoba sa snaží zskaždým obrátiť komunikáciu tak, aby ste z nej vyšli zle, deje sa to v každom strete s ňou (musíte byt v kontakte), ako reagujete ak sa s ňou nechcete púšťať do konfliktu (mám iných dosť problémov, nemám na ňu energiu).

tinka_1807
13. dec 2024

Odchádzam z izby, alebo napadne úplne zmením tému. Našťastie tá osoba to pochopila a už väčšinou sa nebavíme nejako vela

bystrozraky
13. dec 2024

Pozoruj ju a nenechaj sa do nicoho vtiahnut. Komunikuj tak aby citila, ze si nad vecou. Ak musis s nou komunikovat, tak najlepsie ak pri tom este niekto je. Hlavna otazka je - aku ma motivaciu. Mozno ak prestanes reagovat tak prestane aj ona....takzko povedat, moznosti je vela a informacii co si tam dala tiez 🙂

unicornlady
13. dec 2024

To závisí aj od toho, čo potrebuješ komunikovať s tou osobou- najlepšie je držať sa len faktov, inak sa nebaviť o ničom osobnom.
A ak tá osoba začne stáčať rozhovor, ako jej sa páči, znova sa vrátiť k tým faktom.

Dobré príklady rozhovorov sú v tejto knihe.

simca06022011
13. dec 2024

zalezi na tom, kto to je a co konkretne riesi. AKo som na tej osobe zavisla. Netreba dat so sebou zametat, drzat sa faktov a dokoazov, ak sa vadi o nezmysloch a zacina prekrucat a vymyslat, treba debatu ukoncit. Ako.. tak tam je dolezita ta moja prva veta.

bloger
13. dec 2024

Nerozvýjať s ňou dalej komunikáciu. Tvár sa, že ťa to nezaujíma.

diewcatqoo
13. dec 2024

Dam si sluchatka. Toho druheho to ocividne nasere, ale kedze mam dobre sluchadla, ktore tlmia okolie, tak nepocujem, co hovori a nemam na co reagovat 😁

anonym0001
13. dec 2024

Nereagovat, neodpovedat, stichnut a nechat ho, nech sa vytaca. V extremnom pripade aj v tichosti odist.

ssimusska
14. dec 2024

Mala som takú osobu v blízkosti daavno, no moja reakcia bola vždy nahodiť taký ten arogantný úsmev, nechať dotyčného rozprávať a keď skončí povedať dobre a robiť si ďalej svoje veci. Vždy to tak fungovalo. 😄

earlgrey
14. dec 2024

@ssimusska Presne toto som išla napísať 😁

viera27
14. dec 2024

A zalezi ti na nej a jej nazoroch? Chyba je, ze sa snazis “vyhrat”. Uvedom si, ze pokial ta nezivi, fakt ti to moze byt ukradnute, aj ci vyhra nejaku hadku, aj co si melie. Jednoducho sa odosobni. Standardne Dobre ako odpoved, ak stale neprestava, sluchadla

autor
14. dec 2024

@viera27 irituje ma. Snaží sa ma zo všetkého obviniť, zazerá na mňa, rozpráva so mnou vyrývačne a degradujúco. Vyslovene si dovoľuje ku mne. Chce silou mocou na niečo prísť a zdiskreditovať ma.

simca06022011
15. dec 2024

Ale kto to je? 😁 však inak si to vybavím s chlapom, kolegyňou, šéfom..