icon

Ako zvládnuť vzťah na diaľku počas odlúčenia?

moni141
8. feb 2025

Ahojte,
chcem sa len poradiť, zistiť, ako prežívate keď sa s partnerom dlho nevidíte, čo vám pomôže keď ste smutné...S priateľom spolu nebývame, ja mám ešte rok a pol vysokej pred sebou. On sa rozhodol ísť robiť na loď, aby niečo navyše zarobil kým ja ešte študujem. Som z toho v šoku, ale viem, že on potrebuje zmenu a aj tie peniaze sa vždy zídu. Takže chápem, aj to bude určite zážitok. Ale že čo ja :D Nemyslím si, že by sme mali problém s týmto vzťahom na diaľku úplne, lebo bývame aj tak ďaleko od seba a viem bez neho vydržať. Ale teraz bude preč 6t a 2t doma, to mi pripadá už dosť. Lebo zatiaľ čo sme sa nevideli bol max mesiac a to už mi bolo strašne smutno...nejaké tipy dievčatá? Napadlo mi že áno, vyplniť si ten čas aktivitami, aj bez nich mám čo robiť...len mi ostalo strašne smutno, lebo som práveže čakala, že tento rok už budeme spolu viac a zrazu toto. Viem že práveže to nie je zlá situácia, lebo ani nemáme spoločnú domácnosť, ani deti, takže v tomto smere to je ľahké. Ale neviem ako to prekonať, aby som nebola nonstop otrávená. Ešte aj keď mám školu, nebývam na intráku, ale u neho. Ja si vôbec neviem predstaviť, že pôjdem prespať a on tam nebude. Ale je to asi len zvyk, či?

pininka1
8. feb 2025

Poviem ti rovno že ja som si zvykala 9 rokov, a to nebol preč 6 týždňov. Mali sme už aj deti, mala som vyplneny deň, ale večer keď som si sadla sama do obývačky, bolo mi veľmi ťažko, mnoho žien mi vravelo že aké je to super, ze mam od muža pokoj, ale ja som nemala preto vzťah aby som mala pokoj. Uvidíte ako to zvládnete, ale ľahké to nie je.

michal_dr
8. feb 2025

@pininka1
Nie je to ľahké ani pre jedného, to mi ver...
Tie peniaze ktoré muž prinesie majú veľmi veľkú daň...

domkakvet
8. feb 2025

@moni141 chodis na vysoku skolu a caka ta pisanie diplomovky, neviem aku skolu studujes, ale myslim, ze v tom case nie je casu na rozdavanie, cize sa venuj skole, on zatial nieco privyrobi, len aby tam nezostal na stalo, ak ma v plane vratit sa, je to ok.

pininka1
8. feb 2025

@michal_dr áno viem, keď môj muž odišiel po týždni mi volal domov že on dáva výpoveď a príde naspäť, že tam nebude. A to ani nebol v zahraničí.